Το «Όχι» και η... 29η Οκτωβρίου
Παν. Γκρουμούτης

Παν. Γκρουμούτης

Το «Όχι» και η... 29η Οκτωβρίου

Προ 75 ετών τέτοιες ημέρες η Ελλάδα ξάφνιαζε Ιταλούς, Γερμανούς, αλλά και Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους που λέει και ο λαός μας, με ένα βροντερό «Όχι» στις δυνάμεις του Άξονα και με μια περήφανη στάση στους μήνες που ακολούθησαν.

Και τότε οι ισορροπίες δεν ήταν υπέρ μας, και τότε η «λογική» έλεγε πως ήμασταν καταδικασμένοι. Τη συνέχεια της ιστορίας την ξέρετε...

Σε λίγες ώρες από τώρα - και μόλις μία ημέρα μετά την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - στο περίφημο Euro Working Group οι δανειστές μας, με πρώτο το ΔΝΤ, θα πιέσουν αφόρητα για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία καλείται να υπερασπιστεί το «Όχι» που έχει ήδη πει και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις των ελεγκτών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες. Και τώρα οι ισορροπίες δυνάμεων δεν μας ευνοούν. Και τώρα οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» δεν μας καταλαβαίνουν.

Αλλά αν πρόκειται να δοθεί μια μάχη, έστω υπό αυτές τις συνθήκες, για να προστατευτεί περίπου το 85% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων που στην πλειονότητά τους είναι αυτοί που μέχρι πρότινος αποκαλούσαμε «νοικοκυραίοι» οι οποίοι βρέθηκαν στην μέγγενη της κρίσης, έχασαν σε μια νύχτα είτε τη δουλειά τους, είτε πάνω από το ήμισυ των εισοδημάτων τους και συνεπακόλουθα δυσκολεύονται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε αξίζει η κυβέρνηση να αντιπαρέλθει και απειλές και τελεσίγραφα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα