Πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη
friksos-drakontidis2

Φρίξος Δρακοντίδης

Πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας πολυταξιδεμένος και καταξιωμένος οικονομολόγος όπως είναι o δικός μας υπουργός των Οικονομικών  πρότεινε στους εταίρους ένα τόσο αμφιλεγόμενο και πέρα από κάθε φαντασία σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Την σύσταση ενός σώματος undercover νοικοκυρών και φοιτητών που θα πηγαίνουν  στα καταστήματα, σε μπαρ και παραλίες και θα ξεσκεπάζουν με τη χρήση κρυφών καμερών όσους δεν κόβουν απόδειξη. Πιο εύκολα θα πίστευα ότι  ήταν μια ιδέα του αντιπαθητικού Νταϊσεμπλουμ με διάθεση να μας «τρολάρει» παρά του συμπαθούς Γιάνη.   

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί λόγω της εμπειρίας που θα έχει αποκομίσει από τα δεκάδες ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο δε μπορεί να μην έχει δει ότι υπάρχουν πιο ρεαλιστικοί και εύκολοι τρόποι να πειστούν οι Ευρωπαίοι ότι πράγματι θέλουμε να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Αυτό που οι άλλες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν στη τελική να αντιμετωπίσουν.

 Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει επισκεφτεί την πατρίδα του Νταϊσεμπλουμ. Την πρωτεύουσα της, το δημοφιλές Άμστερνταμ. Αν το ΄χει κάνει  θα έχει διαπιστώσει ότι πολλές συναλλαγές εκεί γίνονται με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Ακόμα και οι πιο μικρές για τον απλούστατο λόγο ότι αρκετά καταταστήματα του τουριστικού κέντρου από καφετέριες μέχρι εστιατόρια δεν δέχονται μετρητά. Το κάνουν και για λόγους ασφάλειας, δηλαδή, να μην υπάρχει ρευστό στα ταμεία τους για ευνόητους λόγους. Έτσι όμως αντιμετωπίζεται και η φοροδιαφυγή διότι όλες οι συναλλαγές αναγκαστικά καταγράφονται από το μηχάνημα. Γιατί λοιπόν να μην προτείνει αυτό το μέτρο αντί να προτείνει σχέδια που φαντάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
Κλείσιμο

 Και η υποχρεωτική χρήση κάρτας δεν συμβαίνει μόνο στο Άμστερνταμ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις προηγμένων ευρωπαϊκών πόλεων.
 
Υ.Σ Σκέφτομαι τον δύσμοιρο που θα φορέσει πάνω του την κρυφή κάμερα και θα αγωνιά να ’χει  πλάνο του καταστηματάρχη που παρανομεί και με πιάνουν τα γέλια. Για ρωτήστε και τους ρεπόρτερ που έχουν κάνει χρήση κρυφής κάμερας να σας πουν πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK