Η NASA ετοιμάζει πραγματική αποστολή «Αρμαγεδδών» για να αποτρέψει αστεροειδή από τη γη

Η NASA ετοιμάζει πραγματική αποστολή «Αρμαγεδδών» για να αποτρέψει αστεροειδή από τη γη

Ο εν λόγω αστεροειδής δεν αποτελεί απειλή για τη Γη, αλλά για τη NASA είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθει πως μπορεί να αντιμετωπίζει αντικείμενα που είναι πολύ πιο επικίνδυνα

Screenshot_15
Την ταινία «Αρμαγεδδών» λίγο-πολύ οι περισσότεροι την έχουν δει και σίγουρα θα έχουν μονολογήσει «καλά, αυτά γίνονται μόνο τις ταινίες». Όχι, δεν γίνονται μόνο στις ταινίες.

Η NASA ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη αποστολή «εκτροπής» ενός αστεροειδούς από την γη. Θέλει να τον εκτρέψει από την πορεία του... συντρίβοντας ένα διαστημόπλοιο πάνω σε αυτόν.

Το σενάριο είναι πραγματικό, δεν θα υπάρχει Λιβ Τάιλερ και Μπεν Άφλεκ εδώ, αλλά μιλάμε για το σύστημα «πλανητικής άμυνας» της διαστημικής υπηρεσίας, που θέλει να είναι έτοιμη να αποτρέψει τη γη από ένα σενάριο που βλέπαμε μόνο στις ταινίες.

Περίπου 4.700 από τα ουράνια σώματα έχουν θεωρηθεί «δυνητικά επικίνδυνα» από τη NASA, η οποία έχει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που κάποιος πλησιάσει αρκετά τη Γη.

Οι αστροφυσικοί της πρόκειται να δοκιμάσουν το σχέδιό τους για πρώτη φορά στα τέλη του τρέχοντος έτους, όταν θα εκτοξεύσουν ένα διαστημόπλοιο- σε έναν πύραυλο SpaceX- και θα το θέσουν σε μια λειτουργία πορεία σύγκρουσης, με ένα μικρό φεγγάρι που ονομάζεται «Δίδυμος Β» και που περιστρέφεται γύρω από έναν μεγαλύτερο αστεροειδή που ονομάζεται «Δίδυμος Α».

Ο εν λόγω αστεροειδής δεν αποτελεί απειλή για τη Γη, αλλά για τη NASA είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθει πως μπορεί να αντιμετωπίζει αντικείμενα που είναι πολύ πιο επικίνδυνα.

Κλείσιμο
Η εκτόξευση της αποστολής DART έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου, με το διαστημόπλοιο να αναχαιτίζει τον «Δίδυμο Β» τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης