Αφιέρωμα 2018: Οι μεγάλες ετήσιες προβλέψεις αναλυτικά για κάθε ζώδιο

Αφιέρωμα 2018: Οι μεγάλες ετήσιες προβλέψεις αναλυτικά για κάθε ζώδιο

Ερωτικά, επαγγελματικά, υγεία και συναστρίες από τις Βίκη Παγιατάκη και Αση Μπήλιου

Οι μεγάλες ετήσιες προβλέψεις αναλυτικά για κάθε ζώδιο


21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

Κλείσιμο
Με λίγο μαστίγιο και πολύ καρότο

Ξεκίνημα του 2018. Τα τύμπανα -άλλοτε για επίθεση και άλλοτε για υποχώρηση- άρχισαν ήδη να ηχούν από τα μέσα περίπου του Δεκεμβρίου του 2017. Ο ζόρικος τυμπανιστής Κρόνος πήρε μια κάπως άβολη για το ζώδιό σας θέση, λέτε και δεν σας έφταναν ο Ουρανός, που εδώ και πολύ καιρό έχει κατασκηνώσει στο ζώδιό σας βάζοντάς σας σε μια διαρκή τραμπάλα, και ο Πλούτωνας, ο θεμελιωτής των παγιωμένων καταστάσεων από τον Αιγόκερω. Για τη νέα χρονιά η επίδραση αυτών των πλανητών... Ταλιμπάν θα έχει ως εξής: Ο Κρόνος θα επηρεάσει περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου, ο Πλούτωνας εσάς του δευτέρου και ο Ουρανός εσάς του τρίτου - αυτός θα σας εγκαταλείψει από τις 15 Μαΐου και έως τις 6 Νοεμβρίου για να κάνει μια δοκιμαστική επίσκεψη στον Ταύρο. Χρήσιμοι εμψυχωτές και βοηθοί σας ποικιλοτρόπως θα είναι δύο: ο ένας είναι ο Ερμής για πολύ μεγάλα διαστήματα, όπως π.χ. από τις 6 Μαρτίου έως τις 13 Μαΐου, από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου 2019. Ο άλλος είναι ο Δίας, ο οποίος από τις 8 Νοεμβρίου αρχίζει να σας χαμογελά και έτσι θα σας περάσει γλυκά στο καλύτερο 2019.

Γενικά
Φεύγοντας το 2017 με έναν διαφορετικό τρόπο για τον καθένα σας, σας ώθησε να προσεγγίζετε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις κάπως πιο ρεαλιστικά. Με αυτό το πνεύμα θα είναι καλύτερα να υποδεχτείτε και τη νέα χρονιά. Αυτό αφορά περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου, μια που εσείς συγκεντρώνετε συγκριτικά με τους υπόλοιπους τα κύρια χαρακτηριστικά του ζωδίου σας. Παρορμητισμός, αυθορμητισμός, ανεξέλεγκτη τόλμη και το χειρότερο; Συχνά άγνοια κινδύνου. Ολα τα σφάζετε, όλα τα μαχαιρώνετε. Συναισθήματα, πρακτικές και συνήθειες τέτοιου τύπου θα είναι προς το συμφέρον σας αν καταφέρετε να τα κοντρολάρετε. Καλά μελετημένες και σχεδιασμένες κινήσεις, είτε αυτές αφορούν τα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας αλλά και τις διάφορες σχέσεις σας, θα σας βοηθήσουν στο να προχωρήστε πιο απρόσκοπτα στα σχέδιά σας και να γλιτώσετε από ταλαιπωρίες. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα επηρεάζεστε περισσότερο από τους άλλους των υπόλοιπων ημερών από τον επαναστατικό, πρωτοπόρο αλλά και απρόβλεπτο συχνά Ουρανό. Θα χρειαστεί να κρατηθείτε κάπως πιο γερά γειωμένοι στη Γη. Τα σκαμπανεβάσματα στους βασικούς τομείς της ζωής σας -επιτυχία, χρήμα, αισθηματικά- θα είναι αξιομνημόνευτα και στη νέα χρονιά. Οπως λέει το λαϊκό άσμα, «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα». Από τις 15 Μαΐου, όμως, έως τις 6 Νοεμβρίου τον ξεφορτώνεστε για λίγο καθώς θα κάνει μια αναγνωριστική πτήση για μελλοντική εγκατάσταση μέσα στον Ταύρο. Χαρείτε, θα αισθανθείτε μια κάπως πιο ουσιαστική ηρεμία. Οσοι είσαστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα είστε σε όλο το 2018 - και ακόμα παραπέρα- κάτω από την υπόγεια, εκρηκτική και μετασχηματιστική επίδραση του Πλούτωνα. Να ελέγχετε τα παθιασμένα συναισθήματά σας -συμπάθειας, αγάπης, αποστροφής και πλήρους αδιαφορίας- που μπορεί να σχετίζονται με πρόσωπα, καταστάσεις, παρελθοντικές αλλά και τωρινές επιλογές. Οι μετασχηματισμοί μπορεί να σχετίζονται και με μια πλήρη αλλαγή ζωής. Ο Δίας για όλους σας από τις 8 Νοεμβρίου και μετά -και ιδιαίτερα για εσάς του Μαρτίου- δεν θα είναι μόνο φορέας ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και φορέας επιβράβευσης των προσπαθειών που θα έχετε κάνει. 

Σχέσεις
Συνειδητά και ασυνείδητα θα αυξάνεται μέσα σας η τάση του να γνωρίζετε με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιον μπορείτε να εμπιστεύεστε, πόσο ειλικρινείς και ουσιαστικές μπορεί να είναι οι διάφορες σχέσεις σας - συγγενικές, αισθηματικές, επαγγελματικές, φιλικές και άλλες. Ανασφάλεια; Εξοικονόμηση ενέργειας και όχι σπατάλη χρόνου και συναισθημάτων. Οσοι βρίσκεστε καιρό σε μια αισθηματική σχέση θα μπείτε εύκολα στο τριπάκι του χρόνου. Πόσο ακόμα θα πάει έτσι; Μήπως πρέπει να επισημοποιηθεί με κάποιον τρόπο και αξίζει τον κόπο; Μπορεί ή δεν μπορεί; Τώρα θα ζυγίζονται πιο αυστηρά τόσο από εσάς όσο και από τον σύντροφό σας προθέσεις και συμπεριφορές. Οτι δεν έχει την ανθεκτικότητα για να ανταποκριθεί στα πιο σοβαρά αιτήματα τώρα μπορεί να αρχίσει να κλυδωνίζεται ή και να σπάσει. Αυτό ισχύει και για τον γάμο σας, ιδιαίτερα αν δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Το παρελθόν με τη μορφή του Κρόνου πια, μπορεί να δράσει καταλυτικά με δύο τρόπους αν επιδιώκετε μια επανένωση εφόσον έχετε χωρίσει. Ή γίνεται μια νέα προσπάθεια ή η σχέση τερματίζεται οριστικά. Γάμος ή συγκατοίκηση; Ναι και καλύτερα προς το τέλος του 2018, αλλά με άτομο που γνωρίζετε καλά. Ο σκεπτικισμός αλλά και οι πιο δύσκολες ή και επίπονες διαδικασίες που θα διαμορφώσουν την κατάσταση των σχέσεών σας μέσα στο 2018 αφορούν περισσότερο εσάς του Μαρτίου. Εσάς περισσότερο εξάλλου συγκριτικά με τους υπόλοιπους θα απασχολήσουν τα κάπως πιο σύνθετα θέματα. Το καλό είναι ότι πρώτοι εσείς από τις 8 Νοεμβρίου και μετά θα απολαύσετε την ευεργετική επίδραση του Δία που μπορεί να εξισορροπήσει ακόμα και διαφορές που μπορεί να δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο θα είσαστε περισσότερο αποφασισμένοι να ξεμπερδεύετε με όποια σχέση δεν δίνει χαρά και ικανοποίηση και αντιθέτως μπορεί και να επιβαρύνει. Οι του τρίτου δεκαημέρου μπορεί να νιώθετε έντονα την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης αλλά και να έλκεστε περισσότερο από άτομα αντισυμβατικά, πρωτότυπα, ασυνήθιστα ή κάπως ιδιαίτερα. Προσέξτε μέχρι πού θα προχωρήσετε, ιδιαίτερα αν είστε ήδη δεσμευμένοι. 

Επαγγελματικά 
Σκύψτε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια πάνω στις σπουδές ή την εργασία σας και μην υποκύψετε στον πειρασμό να τα αφήσετε στον αυτόματο αν αυτό κάνατε εδώ και κάποιον καιρό. Αυτό γιατί θα δημιουργούνται και ελκυστικές προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν κότσια για να τις κυνηγήσετε και ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός. Οπως αντιλαμβάνεστε, η κούραση θα είναι δεδομένη, αλλά ουκ ολίγες και οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί που θα πρέπει να γίνουν για να κρατηθούν κάποιες χρήσιμες ισορροπίες. Αν συμβαίνει να είστε αρκετά νέοι ή έχετε μάθει να στηρίζεστε στις πλάτες άλλων, ίσως πρέπει να νιώσετε περισσότερο το κρύο άγγιγμα του Κρόνου. Είτε γιατί η εμπειρία σας στις δυσκολίες δεν θα αρκεί, είτε γιατί κάποιο στήριγμα οικονομικό, επαγγελματικό ή συναισθηματικό μπορεί να υποχωρήσει και να χαθεί. Αν ψάχνετε εργασία, το πεδίο είναι καλύτερο από τις 18 Ιανουαρίου και μετά. Αν έχετε δική σας επιχείρηση αποφύγετε τα φιλόδοξα ανοίγματα και τις αλλαγές. Αυτά θα τα δείτε από τον Νοέμβριο και μετά περισσότερο, όπως τα καινούρια ξεκινήματα και τις αλλαγές. Συντηρητικά μέχρι τότε. Ο Νοέμβριος είναι ένας άκρως σημαντικός μήνας για εσάς γιατί φέρνει δύο πλανητικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα καινούριο τοπίο σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Η μία αφορά τον Ουρανό που στις 7 επανέρχεται στο ζώδιό σας μετά από μια αναγνωριστική επίσκεψή του στον Ταύρο που ξεκινάει στις 15 Μαΐου. Πιο επιρρεπείς στην επίδρασή του εσείς του τρίτου δεκαημέρου. Η άλλη σχετίζεται με τον Δία που στις 8 Νοεμβρίου αργά το βράδυ εισέρχεται στον Τοξότη. Η παρουσία του εκεί θα σημάνει έναν γενικότερο συναγερμό για πιο ενδιαφέροντα αλλά και ωφέλιμα πράγματα που θα συμβούν περισσότερο μέσα στο 2019. Η πίεση του Κρόνου μαζί με την αισιόδοξη και φρέσκια αντίληψη που κουβαλάει ο Δίας για όλες τις εκφάνσεις της ζωής θα γίνει η απαρχή για πάσης φύσεως επιτεύγματα. 


Οικονομικά
Αν υποθέσουμε ότι ο Κρόνος θα σας υποχρεώσει να δουλέψετε πιο σκληρά και να ζήσετε πιο συνετά και μετρημένα, ο Δίας έως και τις 7 Νοεμβρίου που θα βρίσκεται στον Σκορπιό θα βοηθήσει να παίξετε μπάλα στο οικονομικό πεδίο. Αυτό υπονοεί και ο τίτλος «Με λίγο μαστίγιο και πολύ καρότο». Μάλιστα έως τότε η πηγή των χρημάτων σας -και του κέρδους γενικότερα- όπως φαίνεται μπορεί να μην είναι μόνο η εργασία για πολλούς από εσάς. Ξεκινήστε κιόλας από τις 20 Ιανουαρίου και μετά να ξεψαχνίζετε καλύτερα φόρους, επιτόκια, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, μετοχές, διατροφές, εφάπαξ, συντάξεις, υποτροφίες, ασφάλειες, αποζημιώσεις, περιουσιακά και κληρονομικά. Η αξιοποίηση επίσης του όποιου ταλέντου και της όποιας ανεκμετάλλευτης ικανότητάς σας -ιδιαίτερα στα ευνοϊκά διαστήματα του Ερμή- μπορεί να δώσει πέρα από την πνευματική ή ψυχική ευχαρίστηση και κάποια υλική. Χρήματα επίσης μπορεί να μετασχηματίζονται σε ακίνητα ή άλλα πράγματα ή και το αντίστροφο. Γενικότερα θα χρειαστεί να εξοικειωθείτε με τις καθυστερήσεις, ενίοτε και κάποιες αναβολές που μπορεί να παρατηρούνται στις επιθυμίες και τα διάφορα σχέδιά σας ιδιαίτερα έως τις 8 Νοεμβρίου. Καλύτερα μετά. Το πέρασμα του Ουρανού από το ζώδιό σας στον Ταύρο από τις 15 Μαΐου έως τις 7 Νοεμβρίου μπορεί να φέρει ανακατατάξεις και αλλαγές στην πηγή των εσόδων αλλά και τα έξοδά σας. Αν σταματήσει μια πηγή ή δημιουργηθούν έξτρα έξοδα, ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει μια άλλη. Η παρουσία του Ουρανού συνήθως δίνει κάποια αναπάντεχα ή ξεγραμμένα χρήματα ή κέρδος. Προσεκτικότεροι, όμως, θα πρέπει να είσαστε σε μετοχές και άυλες επενδύσεις. Ο Ταύρος απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα ενώ πρεσβεύει και το γνωστό «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι». 


Υγεία & Ομορφιά
Δέρμα, οστά και μύες. Προσέξτε το ασβέστιο στον οργανισμό σας -επηρεάζει και τα δόντια- και φυλαχτείτε από κρυώματα και μικροατυχήματα, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί μέσα στον Μάρτιο. Γενικότερα, επειδή θα υπάρχει κούραση και στρες, καλό είναι να ψάχνετε τρόπους ανάπαυσης. Από αισθητικής άποψης μην κάνετε την όποια στεναχώρια φαγητό και μην προτιμήσετε βαριές παρεμβάσεις. Ο,τι πιο φυσικό θα είναι και πιο ανεκτό. Μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία σας όλοι θα πρέπει να δώσετε από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και από τα μέσα του Αυγούστου έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Σε αυτά τα διαστήματα αποφύγετε και μεγάλες αισθητικές παρεμβάσεις. 

Σχέσεις με άλλα ζώδια
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Με έναν άλλο Κριό; Η απόλυτη ταύτιση ή η απόλυτη απόσταση. Πάντως θέλει και κόπο και τρόπο. Το ίδιο ισχύει και με τον Ζυγό, αν και περπατάει καλύτερα αν ο άνδρας είναι Κριός και η γυναίκα Ζυγός. Διασκεδαστικοί, συμπαθείς και χρήσιμοι οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, αν οι τελευταίοι ανεβάσουν ταχύτητες και ερωτισμό. Καταρχάς λέμε ναι σε Λέοντες και Υδροχόους, αλλά θα πρέπει να αυξήσετε την υπομονή σας και να μειώσετε την κριτική σας ιδιαίτερα από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο. Ενας Σκορπιός μπορεί να σας στηρίξει ψυχικά αλλά και να δώσει καλές συμβουλές στα οικονομικά. Απλά θέλει να έχει σιωπηλά το πάνω χέρι. Ισως αυτή είναι η χρονιά που ένας Ιχθύς μπορεί να είναι καλός μπαλαντέρ σε πολλά. Ναι και όχι με τον Ταύρο. Αιγόκερως και καρκίνος; Ο δεύτερος θα είναι πιο δοτικός. Ο Αιγόκερως ίσως βοηθήσει σε καριέρα και κοινωνικά. Κατά κάποιον τρόπο ο Αιγόκερως είναι ο μπαμπάς ενός Κριού, καθώς αυτός γνωρίζει καλύτερα την πρακτική πλευρά της ζωής και τις απαιτήσεις της. Ο Κριός μην ξεχνάτε ότι είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και ενώ ξεχειλίζει από ζωντάνια και διάθεση για το ταξίδι της ζωής δεν έχει ακόμα την πείρα και τη γνώση γι’ αυτήν. Γι’ αυτό και ένας Κριός πρέπει να ακούει και να μη βιάζεται.

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma 




21 Απριλίου - 20 Μαΐου 

Καλωσορίστε τις αλλαγές 

Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, καθώς ο Ουρανός κάνει την είσοδό του για πρώτη φορά μετά από 84 χρόνια στο ζώδιό σας στις 15 Μαΐου. Θα παραμείνει έως τις 6 Νοεμβρίου, σε μια δοκιμαστική πτήση, και μετά θα επιστρέψει ανάδρομος στον Κριό. Το 2019 θα ξαναπάρει τη θέση του στο ζώδιό σας μέχρι το 2026. Το 2018 θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους από τις 20 έως τις 22 Απριλίου. Ο Δίας από τον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα ευνοεί σχέσεις, γάμο, συνεργασίες, ενώ ο Κρόνος θα σταθεροποιεί από τον Αιγόκερω σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα κεκτημένα σας. Η παρουσία του Αρη στον Υδροχόο σε ορθή και ανάδρομη πορεία από τις 16 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου και από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου κάνουν τα διαστήματα αυτά τα πιο απαιτητικά της χρονιάς. Από τις 5 έως τις 31 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων ανάδρομη και η Αφροδίτη στον Σκορπιό.

Γενικά 
Το σημαντικότερο αστρολογικό γεγονός για εσάς στη διάρκεια του 2018 είναι η είσοδος του πλανήτη των αλλαγών, της πρωτοπορίας, των νέων ιδεών Ουρανού, στο ζώδιό σας μετά από 84 ολόκληρα χρόνια. Μολονότι είστε οι εκπρόσωποι του πιο σταθερού από όλα τα ζώδια, που μισεί τις αλλαγές και κυρίως τις ανατροπές, καλό θα ήταν μέσα στο 2018 να αρχίσετε να συμβιβάζεστε με την ιδέα ότι τα πράγματα στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν και μάλιστα θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε και μόνοι σας να υιοθετείτε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας, στον τρόπο που σκέφτεστε, αντιδράτε ή χειρίζεστε τα πράγματα. Οι γεννημένοι από 20 έως 24 Απριλίου θα έχετε πρώτοι την ευκαιρία να δοκιμάσετε την καινούρια πλανητική επιρροή στη ζωή σας μέσα στην επόμενη χρονιά και ίσως με κάπως ζόρικο τρόπο, αφού η παρατεταμένη πορεία του Αρη στον Υδροχόο σε κόντρα με τον Ουρανό στο ζώδιό σας στο τέλος της άνοιξης έως τις αρχές καλοκαιριού, αλλά και στην αρχή του φθινοπώρου θα σας ξεβολέψει αρκετά. Η θετική όψη του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, αλλά και του Δία από τον Σκορπιό προς το ζώδιό σας θα βοηθήσει να είστε κάπως πιο δεκτικοί στις αλλαγές που έρχονται και σίγουρα η διαίσθησή σας μπορεί να είναι το ατού σας στην καινούρια χρονιά, αρκεί να την εμπιστευτείτε όταν δεν ξέρετε τι να αποφασίσετε ή πού να εστιάσετε. Σημαντική θα είναι και η συμβολή των άλλων στη ζωή σας, οπότε σε περιόδους σύγχυσης και αβεβαιότητας ένας καλός φίλος, ένας δοκιμασμένος στον χρόνο σύντροφος ή συνεργάτης θα μπορούν να σας δείξουν έναν θετικό δρόμο. Δείκτες αλλαγών στη ζωή μας είναι και οι εκλείψεις και ειδικά οι φετινές, τόσο του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου όσο και του Ιουλίου - Αυγούστου, σας επηρεάζουν στον άξονα καριέρας - οικογένειας.


Σχέσεις 
Η πορεία του Δία στον Σκορπιό στον τομέα σχέσεων, γάμου, συνεργασιών, δηλαδή των σημαντικών «άλλων» στη ζωή σας, που ξεκίνησε ήδη από τον Οκτώβριο του 2017, συνεχίζεται μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, φέρνοντας φρέσκο αέρα στις σχέσεις σας με τους άλλους. Ετσι, το 2018 μπορεί να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να κάνετε  ερωτικές σχέσεις, να παντρευτείτε ή να βελτιώσετε τον γάμο σας. Φυσικά μπορεί και να πάρετε ένα διαζύγιο πιο εύκολα μες στη χρονιά αν νιώθετε ότι μια σχέση έκλεισε τον κύκλο της. Με αυτή την πολύμηνη επιρροή του Δία, πάντως, είναι σχεδόν αδύνατον ακόμη κι αν είστε ήδη σε κάποια σχέση ή συνεργασία να μην έχετε προτάσεις ή φλερτάκια από άλλους. Η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιό σας για πρώτη φορά θα σας κάνει αρκετά πιο ανήσυχους και στις σχέσεις, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου σας. Ή ακόμη μπορεί να σας δημιουργήσει μια αίσθηση ανικανοποίητου και να σας οδηγήσει σε ακραίες επιλογές ή πειραματισμούς. Φέτος πιο επιρρεπείς στα απρόοπτα του Ουρανού είναι οι γεννημένοι από 20 έως 24 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, η θετική επιρροή του Κρόνου από τον Αιγόκερω μπορεί να βοηθήσει να κυνηγήσετε το όνειρο μιας σταθερής σχέσης που για καιρό δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Το διάστημα που θα σας ταλαιπωρήσει περισσότερο με τις σχέσεις είναι αυτό της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης στον Σκορπιό από τις 5 έως τις 31 Οκτωβρίου. Εκεί χρειάζεται ψυχραιμία σε όλες τις σχέσεις, κυρίως ερωτικές ή γάμου. Ενδεχομένως να υπάρχει μια επιστροφή από το παρελθόν, αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. Προσοχή χρειάζεται και στις οικογενειακές σχέσεις για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις την περίοδο του καλοκαιριού, από τις 20 Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου. Σε όλη τη διάρκεια του διαστήματος όπου ο Αρης θα παραμείνει στον Υδροχόο, δηλαδή από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Νοεμβρίου, με ένα διάλειμμα μόνο από τις 13 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οι επαγγελματικές σχέσεις θα είναι πιο επιρρεπείς σε δυσκολίες, ασυμφωνίες, ένταση και ρήξεις.


Επαγγελματικά 
Η Ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου επηρεάζει τον τομέα της καριέρας στο ωροσκόπιό σας και σας καλεί να θέσετε τους νέους στόχους σας, να αλλάξετε ίσως προσανατολισμό επαγγελματικά ή να εκμεταλλευτείτε κάποια επαγγελματική ευκαιρία που μπορεί να προκύψει εκεί. Πιο πολύ θα νιώσουν την επιρροή της με πιθανές αλλαγές καριέρας οι γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 27 Ιουλίου επηρεάζει επίσης τα θέματα της εργασίας και μπορεί να φέρει αλλαγές για τους γεννημένους τον Απρίλιο. Το 2018 είναι χρονιά σκληρής προσπάθειας, αλλά θα είναι δική σας επιλογή ιδιαίτερα από τα μέσα Μαΐου και μέχρι τον Νοέμβριο. Σε αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να δουλέψετε πιο αποφασισμένα, πιο πειθαρχημένα και να παρουσιάσετε το έργο σας με φιλοδοξία και ανταγωνιστική διάθεση. Η επιρροή του Κρόνου από τον Αιγόκερω θα βοηθήσει σε θέματα σπουδών, επιμόρφωσης και να δείχνετε υπευθυνότητα απέναντι στη δουλειά σας. Η παρουσία του Δία στον Σκορπιό στον τομέα των συνεργασιών, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, σας βοηθά να έλξετε νέες συνεργασίες και επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω των άλλων. Ακόμη βοηθά να υλοποιηθούν οι επιθυμίες σας, αν σχετίζονται με ένα δικό σας καινούριο ξεκίνημα. Οι χειρισμοί στα επαγγελματικά θα είναι πιο εύκολοι μέχρι τα μέσα του Μαΐου και στο τέλος της χρονιάς, από τα μέσα Νοεμβρίου και έπειτα. Η πορεία του Αρη για σχεδόν πέντε μήνες στο ζώδιο του Υδροχόου, που συμβολίζει για το Ηλιακό σας ωροσκόπιο την καριέρα, δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στον τομέα αυτό και δείχνει επίσης την αδιάκοπη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλετε προκειμένου να επιβιώσετε επαγγελματικά και να ανέλθετε. Από την άλλη, σηματοδοτεί και μια ιδιαίτερα ενεργητική περίοδο για τα επαγγελματικά σας, στη διάρκεια της οποίας δεν διστάζετε να τα βάλετε με ανταγωνιστές και όσους δεν σας βλέπουν με καλό μάτι. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, όπως και να αυξήσετε την επιρροή που ασκείτε στον χώρο της δουλειάς. 


Οικονομικά 
Το 2018 υπόσχεται να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο για τα οικονομικά σας και σίγουρα η παρουσία του Δία από τις 8 Νοεμβρίου στον Τοξότη, στον έναν από τους δύο οικονομικούς οίκους του ωροσκοπίου σας, θα βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση. Αυτή τη χρονιά, κυρίως στο τελευταίο δίμηνό της, θα προσπαθήσετε πρακτικά να βρείτε τα χρήματα που θα σας επιτρέψουν μια πιο άνετη ζωή. Επίσης δεν θα ανεχθείτε να πληρώνεστε λιγότερο για τις υπηρεσίες και τα ταλέντα σας στον χώρο εργασίας. Ο Δίας στον Τοξότη θα βρίσκεται στον τομέα που έχει να κάνει παραδοσιακά στην αστρολογία με τα χρήματα «των άλλων». Είναι ο 8ος οίκος που κυβερνά δάνεια, κάρτες, λογαριασμούς, κληρονομιές, ασφάλειες, διατροφές, μπόνους, φορολογικά και χρήματα από ασφάλειες. Ακόμη, κυβερνά δωρεές, υποτροφίες, αλλά και χρήματα από χορηγίες ή επενδύσεις. Σε όλα αυτά μπορείτε να κάνετε πιο συμφέρουσες διαπραγματεύσεις και να βγείτε κερδισμένοι. Αν για παράδειγμα αρνούνται από τη δουλειά να σας δώσουν αύξηση στον μηνιαίο μισθό, μπορείτε να ζητήσετε ένα μπόνους παραγωγικότητας. Μπορείτε επίσης να βρείτε τρόπο να απαλλαχθείτε από χρέη και οφειλές με έναν καλό διακανονισμό. Ο τομέας των οικονομικών τα τελευταία τρία χρόνια δέχτηκε σημαντική επιβάρυνση από τη διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη. Πλέον, αρχίζει σιγά-σιγά να ανοικοδομείται και έτσι δεν θα νιώθετε την ασφυκτική πίεση που νιώσατε τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα στο 2018 εκμεταλλευτείτε τους πρώτους τέσσερις μήνες και τους τελευταίους δύο προκειμένου να κάνετε πιο συμφέροντες διακανονισμούς χρεών, να επωφεληθείτε από ρυθμίσεις, νέους νόμους και ό,τι άλλο θετικό μπορεί να προκύψει προκειμένου να εξισορροπήσετε τα οικονομικά σας. Η πολύμηνη παρουσία του Αρη στον Υδροχόο από τις 16 Μαΐου έως τις 13 Αυγούστου και από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, είτε σε ορθή είτε σε ανάδρομη πορεία, αντιστοιχεί σε πολυέξοδα διαστήματα είτε τα έξοδα αφορούν λογαριασμούς είτε ακόμη διατίθενται για να κάνετε μια αγορά, την ανακαίνιση ενός χώρου, την προετοιμασία ενός γάμου ή μιας επιχείρησης.


Υγεία & Ομορφιά 
Προσεκτικοί με θέματα υγείας θα πρέπει να είστε κοντά στις δύο εκλείψεις του χειμώνα στις 31 Ιανουαρίου και στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά και του καλοκαιριού στις 27  Ιουλίου και 11 Αυγούστου. Πολύ πιο προσεκτικοί με την ορθή και την ανάδρομη πορεία του Αρη στον Υδροχόο τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μέχρι τον Νοέμβριο. Σε αυτό το διάστημα η άσκηση μπορεί να σας ωφελήσει αν την εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Από την άλλη, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε έντονα προγράμματα ή να καταπονείτε το σώμα σας χωρίς να του δίνετε την ευκαιρία να ξεκουράζεται. Ο Ουρανός επίσης μπορεί να προσθέσει μεγαλύτερη νευρικότητα στους γεννημένους τις πρώτες ημέρες του ζωδίου και να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή να χαλαρώσετε. Κάνετε ένα καλό τσεκάπ, ελέγξτε τον θυρεοειδή και γενικώς τις ορμόνες σας, φροντίστε το κυκλοφορικό, την πίεση, κάντε έναν καρδιολογικό έλεγχο προληπτικά. Αν επιθυμείτε μια αλλαγή στην εμφάνισή σας, από την πιο απλή, όπως το να αλλάξετε χρώμα στα μαλλιά, μέχρι την πιο σύνθετη, όπως το να κάνετε μια πλαστική, αποφύγετε το διάστημα της ανάδρομης Αφροδίτης από τις 5 Μαΐου έως τις 16 Νοεμβρίου!


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Εκπροσωπείτε το ζώδιο που φέτος ειδικά με την επιρροή του Δία από τον Σκορπιό στον τομέα σχέσεων και γάμου βλέπει πολύ θετικά το κομμάτι «σχέσεις» και σε αυτό το θέμα υπάρχει ανταπόκριση και από τους άλλους. Με κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδιακού μπορεί να έχετε μεγαλύτερες κόντρες αυτή τη χρονιά και ιδιαίτερα προς το καλοκαίρι, όταν ο Αρης από τον Υδροχόο θα δυναμιτίζει τις σχέσεις σας. Λέοντες και Υδροχόοι μπορεί να είναι κόκκινο πανί για εσάς φέτος από τις 16 Μαΐου έως τις 15 Νοεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα θα φανεί αν μπορεί να αντέξουν οι σχέσεις σας. Αλλοι Ταύροι και Σκορπιοί θα είναι κάπως πιο βοηθητικοί παρά την ένταση και το κοινό απαιτητικό timing. Με έναν άλλο Ταύρο ή έναν Σκορπιό θα μπορούσατε φέτος να φτάσετε πιο εύκολα στη συμβίωση ή στην επισημοποίηση και τον γάμο. Οι Τοξότες που σας έλκουν  θα είναι καλύτερη περίπτωση από τους Κριούς, οι οποίοι επίσης σας γοητεύουν αλλά έχουν περισσότερα προβλήματα. Οι Κριοί έχουν και διαφορετικό προσανατολισμό από εσάς και πιέσεις στα επαγγελματικά φέτος, άρα τα προσωπικά τους δεν θα είναι προτεραιότητα. Δίδυμοι και Ζυγοί μπορεί να σας δώσουν καλύτερες συμβουλές, μολονότι οι Ζυγοί θα έχουν και αυτοί τα δικά τους και ειδικά οι του πρώτου δεκαημέρου θα πιέζονται υπερβολικά από τα νέα ξεκινήματά τους ή από τα θέματα της οικογένειας. Παρθένοι και Ιχθύες μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικοί φίλοι αλλά και σύντροφοι το 2018. Θετικοί αλλά και απαιτητικοί στον τομέα των σχέσεων οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι που ψάχνουν ασφάλεια, ίσως και κάποια επισημοποίηση στις σχέσεις τους, άρα μην τους πλησιάζετε αν δεν έχετε σκοπό να δεσμευτείτε ουσιαστικά μαζί τους. Αν είστε γεννημένοι από τις 20 έως τις 24 Απριλίου επηρεάζεστε από τον Ουρανό και έτσι μπορεί να συμβούν διάφορα απρόσμενα, κυρίως με τα ζώδια της σταθερής ομάδας (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους). Από έναν ξαφνικό γάμο μέχρι έναν αναπάντεχο χωρισμό.

Αση Μπήλιου 






21 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Ανανεωμένη διάθεση & βελτιώσεις 

Στον κύκλο των εποχών τον βαρύ χειμώνα ακολουθεί η άνοιξη. Ωρα, λοιπόν, να ετοιμαστείτε για να υποδεχτείτε τη δική σας. Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 η μετάβαση του Κρόνου από τον Τοξότη -απέναντί σας- στον Αιγόκερω σήμανε τυπικά το κλείσιμο μιας δύσκολης μεταβατικής περιόδου που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017. Η πραγματική δυνατότητα εποικοδομητικών αλλαγών και βελτιώσεων όμως ως προς εσάς θα δημιουργηθεί από τις 18 Μαΐου και μετά και ακόμα καλύτερα από τις 16 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου, καθώς ο Αρης θα παραμένει στον Υδροχόο. Πιο ευνοημένοι είστε εσείς του Μαΐου. Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα που θα σας παρέχει θα εξισορροπήσει σε μεγάλο βαθμό την ουτοπική, παραπλανητική και χαώδη ώρες-ώρες επίδραση που σας ασκεί ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες. Αυτή την επίδραση θα πρέπει να προσέξετε για φέτος και εσείς του δευτέρου δεκαημέρου. Οσοι έχετε γεννηθεί στο τρίτο, έως τις 16 και α π ό τις 8 Νοεμβρίου και μετά θα έχετε βοηθό πλήρους απασχόλησης τον Ουρανό από τον Κριό. Πρωτοτυπία, εφευρετικότητα και λίγη ακόμα δημιουργική τρέλα, η οποία ως γνωστόν δεν σας λείπει. 

Γενικά
Η ανάπτυξη του εαυτού μας -γιατί άνθρωπος γεννιέσαι αλλά πρέπει και να γίνεις- είναι μια επίπονη διαδικασία που εμπεριέχει διαρκείς πτώσεις, ανατάσεις και ανακατατάξεις. Μάθηση δηλαδή μέσα από τον πόνο. Στην αστρολογία όλα αυτά σε μεγάλο βαθμό είναι συνυφασμένα με τον πλανήτη Κρόνο. Απαιτητικός, αφού για να επιβραβευτείς από αυτόν θα πρέπει να επιδεικνύεις εγκράτεια, υπομονή, ψυχραιμία, εργατικότητα, τιμιότητα, επιμέλεια, αίσθηση του σκοπού και του καθήκοντος. Ξέρω ότι με όλα αυτά οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να πείτε «τώρα φέξε μου και γλίστρησα». Το σίγουρο είναι ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι τώρα έχετε περάσει πολλά. Δοκιμάστηκαν σχέσεις και συνεργασίες, προηγούμενες επιλογές. Επίσης συχνό ήταν και το αίσθημα αυτοαμφισβήτησης ή και αμφισβήτησης των πάντων. Συμπτώσεις, συγκυρίες και καταστάσεις που συχνά σας ξεπερνούσαν έδιναν τον δικό τους τόνο στη δική σας ζωή. Πολλοί «άλλοι», συνέταιροι, συνεργάτες, ανταγωνιστές, συγγενείς ή αγαπημένα πρόσωπα, πέρασαν στο προσκήνιο κι εσείς έπρεπε να χορεύετε όλο και πιο συχνά στον δικό τους ρυθμό. Πόσες διαπιστώσεις, πόσες συνειδητοποιήσεις, πόσα μαθήματα! Ολα αυτά, λοιπόν, θα αποτελέσουν τις πολύτιμες αποσκευές σας στη νέα χρονιά. Μια χρονιά με πιο καθαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθείτε να εργαστείτε αλλά και να ζήσετε. Αυτή η καθαρότητα μπορεί να προκύψει και από τις εξωτερικές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφώνονται και θα επικρατούν. Από τη μεριά σας εσείς θα είστε περισσότερο έτοιμοι στο να αναγνωρίζετε και να αξιοποιείτε προς όφελός σας τις πραγματικές ευκαιρίες στην εργασία, στις σπουδές, στα οικονομικά, στην κοινωνική σας ζωή. Η παρουσία του Δία στον Σκορπιό έως τις 7 Νοεμβρίου θα είναι μια τονωτική ένεση για τον ψυχισμό σας αλλά και την έλευση χρήσιμων και πιο πιστών ατόμων κοντά σας που μπορεί να βοηθήσουν στα διάφορα σχέδιά σας. Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο της καινούριας χρονιάς είναι ότι και εσείς θα θέλετε να κλείνετε παλιά κεφάλαια της ζωής σας και εκκρεμότητες που μπορεί να εμποδίζουν και να αποπροσανατολίζουν. Αυξημένη φυσικά και η ικανότητά σας στο να διεκδικείτε πιο σωστά το όποιο δίκιο σας. 


Σχέσεις
Η γρήγορη προσαρμοστικότητα, με το αναπόφευκτο ψυχικό κόστος βεβαίως, στις εναλλασσόμενες εξωτερικές καταστάσεις είναι αυτή που σας βοηθάει να επιβιώνετε ακόμα και στις πολύ δύσκολες. Ασφαλώς και ο χρόνος που πέρασε είχε αρκετές από αυτές και στις διάφορες συνεργασίες αλλά και στις πιο ιδιωτικές σας σχέσεις. Απόσταση, μοναχικότητα ή το ακριβώς αντίθετο, αναζήτηση καινούριων εμπειριών που θα σας έβγαζαν από ένα ερωτικό τέλμα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Της ανάγκης να επιτεθείτε σε ό,τι σας επιβάρυνε, σας περιόριζε και δεν σας επέτρεψε να ζήσετε όπως ακριβώς θέλατε, άσχετα αν κι εσείς οι ίδιοι δεν ξέρατε ακριβώς τι θέλετε γιατί οι διαθέσεις σας άλλαζαν συχνά σαν τους δείκτες του Χρηματιστηρίου. Σχέσεις και γάμοι που άντεξαν -έστω και αν βρίσκονται ακόμα σε κάποιο είδος... εντατικής- από τις 20 Μαρτίου και μετά αξίζει τον κόπο να επανεξεταστούν, να ξεσκονιστούν και να βελτιωθούν. Ιδιαίτερα αν το άλλο μισό ανήκει στο ίδιο ζώδιο του Τοξότη, την Παρθένο ή τους Ιχθύες. Καλά νέα, όμως, για το σεξαπίλ και τον ερωτισμό σας φέρνει ο Αρης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Αν είστε μόνοι και ψάχνεστε γενικώς αυτό είναι και το καλύτερο διάστημα. Η παρουσία του Αρη, όμως, δεν θα περιοριστεί σε αυτό, αφού θα παίξει τον ρόλο ενός γενικότερου ανανεωτή, έτσι που θα θελήσετε να δώσετε μια φρέσκια πινελιά σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σας. Οσοι δεν υποφέρετε από μια κάποια αναποφασιστικότητα, ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου -με έμφαση στον Μάιο, στον Ιούνιο και στον Αύγουστο- θα μπορέσετε να πάρετε πιο οριστικές αποφάσεις για την αισθηματική σας ζωή. Στο διάστημα αυτό θα νιώσετε πιο έτοιμοι στο να συμμετάσχετε με την καρδιά σας στον γάμο ή τη σχέση σας. Αν είστε μόνοι -ή κυνηγοί περιπετειών- και ψάχνετε, Απρίλης, Μάιος, Αύγουστος και το πρώτο μισό του Νοεμβρίου σας προσφέρουν καλές υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση. Από τις 7 Νοεμβρίου και μετά προσοχή στις παρανομίες και τις παρασπονδίες στον έρωτα και αλλού. Η αντίθεση του Δία με το ζώδιό σας οδηγεί σε πάσης φύσεως υπερβολές. 

Επαγγελματικά 
Το 2018 έως και τις αρχές Νοεμβρίου ιδιαίτερα είναι ο χρόνος που μπορεί να δώσει νέα πνοή στα επαγγελματικά σχέδια και τις επιδιώξεις σας. Οσοι είχατε εργαστεί φιλότιμα και το πιθανότερο σε δύσκολες συνθήκες στα προηγούμενα χρόνια, από φέτος και μετά θα μπορούσε να πει κανείς ότι μπαίνετε σε μια φάση αναγνώρισης και δικαίωσης. Ορισμένοι μπορεί να πάρετε και λίγο από το αίμα σας πίσω από αδίστακτους ανωτέρους ή βρώμικους ανταγωνιστές. Οσοι έχετε μια δική σας επιχείρηση που θέλετε να βελτιώσετε, να ενισχύσετε ή να επεκτείνετε, από το τέλος Μαρτίου και μετά και έως τις αρχές Νοεμβρίου θα μπορέσετε να το κάνετε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Το ίδιο ισχύει και για το αν ενδιαφέρεστε να την πουλήσετε. Κάποιοι άλλοι μπορεί να επιχειρήσετε ένα ξεκίνημα. Αν είστε σε μια εξαρτημένη εργασία που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, από την 1η έως τις 26 Ιανουαρίου και μετά από τις 20 Μαρτίου και έως τον Αύγουστο μπορείτε να βρείτε μια άλλη ή ένα καλό συμπλήρωμα της πρώτης αν πρέπει να την κρατήσετε. Το καλό είναι ότι η νέα χρονιά δίνει τη δυνατότητα για κάποιες καλύτερες επιλογές. Το ξεκίνημα της άνοιξης -από τις 21 Μαρτίου και μετά- μπορεί να συνδεθεί με ένα πιο ουσιαστικό ξύπνημα της διάθεσης να επανεξετάσετε τα πάντα και στα επαγγελματικά σας προκειμένου να τα εκσυγχρονίσετε ή να τα επεκτείνετε. Κάπως πιο ευνοημένοι από αυτή την ημερομηνία και έως τον Αύγουστο με κάποιες αυξομειώσεις θα είστε εσείς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Μάιο. Πέρα όμως από την εξυπνάδα και την οξυδέρκεια που μπορεί να επιδείξετε εσείς του Μαΐου αλλά και οι υπόλοιποι του ζωδίου σας στον καινούριο χρόνο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη συμβολή ενός ατόμου με δύναμη και κύρος ή κάποιον νόμο ή κανονισμό που δημιουργεί κάποιες καλύτερες προϋποθέσεις. 

Οικονομικά
Ο πόλεμος μεταξύ κερδών και εξόδων ή απωλειών θα είναι αδυσώπητος στη νέα χρονιά από την αρχή έως το τέλος της. Ο Δίας από τον Σκορπιό θα δημιουργεί ένα καλό υπόβαθρο για να συνυπάρξουν περισσότερα έσοδα και από την άλλη ο Κρόνος από τον Αιγόκερω θα ρουφάει συνεχώς σαν καταβόθρα το χρήμα. Δάνεια, παλιές υποχρεώσεις, ακίνητα, κληρονομικά, φόροι, ασφάλειες, επισφάλειες, διατροφές, μετοχές, συντάξεις, εφάπαξ και τα βάρη κάποιου... κακορίζικου ή άδικου συγγενικού προσώπου μπορεί να επιβαρύνουν με κάποιον τρόπο τα οικονομικά σας. Αν υπάρχει ανοιχτή διαμάχη και διεκδίκηση προτιμήστε τον συμβιβασμό έστω και με κάποια χασούρα γιατί από τις 8 Νοεμβρίου και μετά με τον Δία απέναντί σας καλύτερα να αποφεύγονται τα δικαστήρια. Οσοι θέλετε να αγοράσετε, να πουλήσετε από ακίνητο μέχρι εξοπλισμό για τη δουλειά σας, χρησιμοποιήστε τα καλύτερα διαστήματα που αναφέρονται και στον τομέα της εργασίας. Λίγη προσοχή, όμως, μεταξύ 10 Ιουλίου και 6 Αυγούστου, γιατί εκεί έχει πιο πολλά έξοδα ή μειωμένες πιθανότητες κέρδους. Οσοι είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας και επηρεάζεστε περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους και τη νέα χρονιά από τον Ποσειδώνα, οφείλετε να ψάχνετε επίμονα το πώς θα ξοδέψετε ή θα επενδύσετε ακόμα και το ένα ευρώ που λέει ο λόγος. Και αυτό γιατί ο πλανήτης σε αυτή τη θέση ωραιοποιεί, μεγεθύνει και κάνει πιο ελκυστικές κάποιες επίφοβες ευκαιρίες για κέρδος, κάνοντας το άτομο να μην ψάχνει επαρκώς τα τυφλά σημεία τους προκειμένου να μη χαλάσει η ψευδαίσθηση. Θέλουμε δηλαδή, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό, να αγνοούμε την πραγματικότητα και τις δυσκολίες της. Τα διαστήματα που αναφέρονται ως πιο ευνοϊκά για τα αισθηματικά και τις σχέσεις σας ενδείκνυνται και για τα οικονομικά και διάφορα συμφέροντά σας. 


Υγεία & Ομορφιά
Είναι γνωστό ότι εύκολα σωματοποιείτε τις ανησυχίες και τα άγχη σας. Πόνος εδώ, πόνος εκεί, πόνος παντού χωρίς σωματική αιτία. Από τον φετινό Μάιο ιδιαίτερα και μετά μπορείτε να δώσετε στον οργανισμό σας νέα πνοή και να διορθώσετε φθορές που μπορεί να δημιουργήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Αναπνευστικό, έντερα, συκώτι και ορμονικό χρειάζονται πάντα την προσοχή σας. Ομορφιές, ακόμα και ριζικές παρεμβάσεις από τις 20 Μαρτίου και μετά περισσότερο. Από Απρίλιο έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου προσφερόμενο διάστημα. Επειδή η μακρά παρουσία του Κρόνου -από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017- ταλαιπώρησε αρκετά τον οργανισμό σας ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, το καλύτερο θα είναι, αν ανήκετε στους αμελείς που φοβούνται τον γιατρό, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 25 Ιανουαρίου να κάνετε ένα τσεκάπ. 


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Κριοί, Ζυγοί και Υδροχόοι είναι οι πιο πρόθυμοι συνήθως στο να κατανοήσουν καλύτερα τα θετικά σας και να αντέξουν τα αρνητικά σας. Φέτος, όμως, τόσο ο Κριός όσο και ο Ζυγός θα είναι κάπως πιο στριμωγμένοι, ενώ ο Υδροχόος δεν θα σηκώσει μύγα στο σπαθί του αν διαπιστώσει ότι θέλετε να τον ρίξετε. Αυτό ισχύει και για τον Λέοντα και τον Τοξότη που συνήθως ανήκουν στους θαυμαστές σας. Ο Σκορπιός μπορεί να βοηθήσει στα επαγγελματικά ενώ η Παρθένος να κάνει πιο αγόγγυστα για άλλη μια φορά τη... φασίνα. Προσοχή, όμως, στο πώς θα διαμορφώσετε τη σχέση σας στη νέα χρονιά με άλλους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Στα προηγούμενα χρόνια είχαν και αυτοί δυσκολίες και πιθανόν απωθημένα. Δύσκολος αντίπαλος ο Αιγόκερως στα οικονομικά. Ετσι κι έτσι ο Καρκίνος και οι Ιχθύες, ενώ ο Ταύρος θα είναι στο πλευρό σας υπό προϋποθέσεις. Πάνω απ’ όλα στην όποια αισθηματική περισσότερο επιλογή δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο καλύτερος σύντροφος για εσάς είναι αυτός που μπορείτε να του μιλάτε γιατί η επικοινωνία για εσάς είναι περίπου θεραπευτική. Υπάρχει άλλωστε και εκείνο το αμίμητο που λέγεται για τα άτομα του ζωδίου σας, ότι δηλαδή αν θέλει ένας Δίδυμος να βρει ταίρι, ας πάει σε έναν χώρο εναέριων πτώσεων και ας επιλέξει εκείνο το άτομο που διαβάζει ή μιλάει κατά την πτώση! 

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma 





22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου


Οι σχέσεις στο μικροσκόπιο 

Το 2018 είναι μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, καθώς επηρεάζεστε ταυτόχρονα από τον Κρόνο στον Αιγόκερω και τον Δία από τον Σκορπιό. Ο Κρόνος θα επηρεάσει περισσότερο το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου αυξάνοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σας, αλλά φέρνοντας και την καριέρα σας σε μια «κορυφή». Ο Δίας σταθερά στον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα ευνοεί την προσωπική σας ζωή, τον έρωτα, τη δημιουργία και τα παιδιά. Οι γεννημένοι κοντά στις 9, 10 και 11 Ιουλίου φέτος θα προβληματιστούν περισσότερο στις σχέσεις τους από την αντίθεση του Πλούτωνα, ενώ την επιρροή του Ουρανού με ξαφνικές αλλαγές στην επαγγελματική τους κατεύθυνση ή στον χώρο του σπιτιού θα νιώσουν οι γεννημένοι κοντά στις 20 Ιουλίου. Το άλλο συναρπαστικό νέο του 2018 είναι η πρώτη καλοκαιρινή Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σας στις 13 Ιουλίου. Ηρθε η στιγμή για νέες ευκαιρίες, προοπτικές, ξεκινήματα. Ενα νέο κεφάλαιο εμπειριών ξεκινά με αυτή την έκλειψη και θα ολοκληρωθεί περίπου σε δύο χρόνια.

Γενικά 
Τo 2018 είναι μια χρονιά όπου οι άλλοι (ο σύντροφος, οι συνεργάτες, οι φίλοι) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας και θα σας βοηθήσουν ή θα σας βάλουν εμπόδια ώστε να εξελιχθείτε. Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, στον τομέα των σχέσεων, γάμου, συνεργασιών, ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς θα σας επηρεάζει σε όλη τη διάρκεια του 2018, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα αποτελέσματα θα διαφανούν αργότερα. Ο Κρόνος δεν είναι απαραίτητα αρνητική επιρροή. Μάλιστα με κάποιους ανθρώπους μπορεί να έρθετε πιο κοντά απ’ ό,τι ήσασταν πριν και με την επιρροή του Δία από τον Σκορπιό να δεσμευτείτε μαζί τους για μια ζωή. Από την άλλη, μπορεί να απομακρυνθείτε από ανθρώπους με τους οποίους κάποτε είχατε κοινή πορεία ή ενδιαφέροντα, αλλά τώρα πια δεν έχουν θέση στη ζωή σας. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του Κάρμα. Κάποιοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στη ζωή σας έχουν μια αποστολή, κάτι να σας διδάξουν, να σας μάθουν, να μοιραστείτε μαζί τους συγκεκριμένες εμπειρίες που ίσως σας ακολουθούν μια ολόκληρη ζωή. Μάλιστα, μπορεί να νιώσετε μια έντονη έλξη προς αυτούς, η οποία θα σας παραξενέψει στην αρχή. Από την άλλη, μπορεί φέτος να κάνουν την εμφάνισή τους άνθρωποι από το παρελθόν που θα θελήσουν να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, είτε σε ερωτικό είτε σε φιλικό επίπεδο, κυρίως την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης τόσο στον Σκορπιό όσο και στον Ζυγό από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου. Ο Δίας από τον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου ευνοεί τις νέες γνωριμίες, τις ερωτικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητά σας αλλά και τον τομέα «παιδί». Ισως θελήσετε να αποκτήσετε έναν απόγονο αυτή τη χρονιά. Η επιρροή του Ουρανού από τον Κριό αφορά τους γεννημένους μετά τις 20 Ιουλίου και εσείς είναι πιθανόν να αλλάξετε καριέρα, τόπο διαμονής, επαγγελματικό προσανατολισμό ή και status μες στη χρονιά. Πολύ πιο ήπιες θα είναι οι αλλαγές για τους γεννημένους στα άλλα δύο δεκαήμερα.


Σχέσεις 
Η επιρροή  του Κρόνου από τον Αιγόκερω στον τομέα των σχέσεων είναι η πιο σημαντική για όλους τους Καρκίνους στη διάρκεια του 2018. Αυτή η επιρροή θα καταδείξει την αντοχή των σχέσεων ή του γάμου σας. Ο Δίας από τον Σκορπιό θα βοηθήσει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι δεσμοί αγάπης για τους δεσμευμένους, ενώ οι ελεύθεροι θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να γνωρίσουν κάποιο άτομο που θα τους κάνει «κλικ» ερωτικά. Μπορεί με την επιρροή του Κρόνου ο έρωτας να μην είναι μόνο χαρά, διασκέδαση και παιχνίδι αυτή τη χρονιά, αλλά με ισχυρή θέληση να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο, να καταφέρετε να ενδυναμώσετε τελικά τις σημαντικές σας σχέσεις κάνοντάς τες πιο ανθεκτικές στον χρόνο αλλά και πιο ουσιαστικές. Ο Ιανουάριος είναι πολύ δυνατός για νέες γνωριμίες. Η συμβουλή μου, όμως, είναι να μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό και το πάθος και βιαστείτε να πέσετε με τα μούτρα. Αντίθετα, όσο πιο αργά το πάτε και με συντηρητικά βήματα, τόσο πιο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα και οι προοπτικές η σχέση αυτή να γίνει μακροχρόνια. Τα διαστήματα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου και από τις 13 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου είναι τα πιο απαιτητικά της χρονιάς για τις σχέσεις, και εκεί μπορεί να γίνουν πολλά ξεκαθαρίσματα και στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. Ενδεχομένως να υπάρχουν εντάσεις ή να νιώθετε ότι κάποιος παίζει με τα νεύρα σας και τεστάρει την υπομονή σας. Οι γεννημένοι τον Ιούνιο είστε πιο επιρρεπείς σε ρήξεις αλλά και σε νέες καρμικές σχέσεις μέσα στο 2018. Η Αφροδίτη, ανάδρομη από τις 5 Οκτωβρίου έως τις  16 Νοεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις ή επιστροφές από το ερωτικό σας παρελθόν. Ακόμη, από τις αρχές μέχρι τις 16 Νοεμβρίου μπορεί να δημιουργηθούν διαφωνίες ή κακό κλίμα και μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον.


Επαγγελματικά 
Το 2018 είναι μια άκρως δημιουργική και παραγωγική χρονιά, με τον Κρόνο στον Αιγόκερω αλλά και τον Δία από τον Σκορπιό να υποστηρίζει την εξέλιξή σας και την επιδίωξη των νέων στόχων σας. Αν ψάχνετε για μια νέα συνεργασία, που να αξιοποιεί τα ταλέντα και τις ικανότητές σας, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες φέτος η επιθυμία σας να γίνει πραγματικότητα. Μια στενή συνεργασία που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ή μπορεί να σας κούρασε τα προηγούμενα χρόνια, πιθανώς να περάσει κρίση διαρκείας και να θελήσετε να απαγκιστρωθείτε από αυτή με την επιρροή του Κρόνου. Τα θετικά τρίγωνα Δία - Ποσειδώνα θα σας δώσουν την ευκαιρία μέσα στη χρονιά να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις και να συνεταιριστείτε με νέους ανθρώπους, γι’ αυτό μη φοβηθείτε την αλλαγή. Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να σιγουρέψετε τη νέα σας δουλειά ή θέση και μετά να προχωρήσετε σε αποχώρηση από το παλιό και φθαρμένο. Ο Κρόνος δεν αγαπά τα ρίσκα. Επειδή η επιρροή του θα είναι ιδιαίτερα δυνατή για τους γεννημένους τον Ιούνιο, εσείς πρέπει να φτιάξετε μια στρατηγική και ένα πλάνο στα επαγγελματικά την οποία θα ακολουθήσετε με πειθαρχία και υπομονή αντί να βιαστείτε να υλοποιήσετε μια έμπνευση της στιγμής, που δεν είναι καλά σχεδιασμένη. Ολοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου προσπαθήστε να επιλέξετε δυνατά άτομα για να συνεργαστείτε φέτος. Είναι καλύτερα να δουλέψετε με ένα απαιτητικό και δύσκολο άτομο, που όμως μπορεί να δώσει νέα προοπτική στη δουλειά σας, παρά με έναν εύκολο και χαλαρό συνεργάτη, που δεν έχει τις ίδιες υψηλές και φιλόδοξες βλέψεις όπως εσείς. Κάποιες φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση με τον Κρόνο απέναντί σας ότι σας ασκείται δριμεία κριτική για τη δουλειά σας ή ότι οι συνεργάτες σας δεν είναι υποστηρικτικοί. Αναζητήστε την αλήθεια και το δικό σας μερίδιο ευθύνης και αφήστε τον χρόνο να σας δικαιώσει από το να συμπεριφερθείτε σπασμωδικά.

Οικονομικά 
Φέτος τα οικονομικά σας επηρεάζονται από τις εκλείψεις και από την παρατεταμένη παρουσία του Αρη στον Υδροχόο από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Οι εκλείψεις Ηλίου δεν είναι πάντα αρνητικές, και μάλιστα αυτή στις 15 Φεβρουαρίου μπορεί να δείξει νέες πηγές εσόδων. Η έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου σας επιτρέπει να δείτε πράγματα που αφορούν τα οικονομικά και ίσως σας είχαν διαφύγει το προηγούμενο διάστημα και να σχεδιάσετε καλύτερα τον προϋπολογισμό της χρονιάς. Προσοχή χρειάζονται οι εκλείψεις στις 27 Ιουλίου και στις 11 Αυγούστου που συνοδεύονται από την ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Λέοντα, στον τομέα των οικονομικών σας. Ισως αν προκύψει κάποια «ευκαιρία» για επένδυση ή αγορά, πρέπει να την προσπεράσετε. Επίσης πρέπει να είστε προσεκτικοί με δάνεια, κάρτες, χρηματοδοτήσεις, είτε αφορούν εσάς άμεσα, είτε την οικογένεια και τον σύντροφό σας. Αρκετά έξοδα μπορεί να προκύψουν την άνοιξη και στην αρχή του καλοκαιριού, πιθανώς για έναν γάμο ή για να ξεκινήσετε τη δική σας δουλειά. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς μπορεί να προκύψουν έξοδα που δεν τα περιμένετε ή καθυστερήσεις σε έσοδα που περιμένετε. Τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να αποφύγετε οικονομικά ρίσκα, επιπόλαιες και παρορμητικές αγορές, αλλά και να δανείσετε ή να δανειστείτε. Αν χρειάζεστε κάποιο δάνειο ή θέλετε να επενδύσετε κάπου τα χρήματά σας, πρέπει να παλέψετε ώστε να επιτύχετε τους καλύτερους όρους. Επίσης, να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι καλύτερο να κάνετε ένα μικρό άνοιγμα και να καταφέρετε να αποπληρώσετε ένα δάνειο νωρίτερα από το να εγκλωβιστείτε σε κάτι μεγάλο με αβέβαιο μέλλον.


Υγεία & Ομορφιά 
Με τον Κρόνο απέναντί σας οφείλετε να είστε πειθαρχημένοι στα θέματα υγείας και να μην αφήνετε τίποτε ύποπτο στην τύχη του. Η κούραση πάντα έχει αντίκτυπο στα ενεργειακά μας επίπεδα και μας ρίχνει το ανοσοποιητικό. Προσπαθήστε να κάνετε τσεκάπ συχνά, να εμπλουτίζετε τη διατροφή σας με βιταμίνες και ό,τι άλλο χρειάζεται για να έχετε ενέργεια αντί για κενές θερμίδες. Βάλτε λίγη άσκηση στο πρόγραμμά σας, γιατί θα διώξει από πάνω σας την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύετε στην καθημερινότητά σας, και προσπαθήστε να μην πέφτετε ψυχολογικά για να μην καταπονείτε και την υγεία σας. Το να καταφέρετε να διαχειριστείτε το άγχος και να βάλετε όρια στις σχέσεις σας είναι το προσωπικό σας στοίχημα για το 2018, που στην πραγματικότητα είναι στοίχημα υγείας για σας. Αφήνοντας τους άλλους να παραβαίνουν τα όριά σας αρρωσταίνετε και προκαλείτε ασφυξία στον εαυτό σας. Ομορφιές ναι, αλλά όχι την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης, από 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου.


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Φέτος οι σχέσεις σας με άλλους Καρκίνους και Αιγόκερους θα είναι όλα ή τίποτα. Θα φτάσετε δηλαδή στα άκρα μαζί τους, είτε σε συμβίωση ή γάμο είτε στον χωρισμό. Προσοχή από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου και τον Αύγουστο. Σε αυτούς τους μήνες θα είναι έντονη η επιρροή του Αρη από τον Αιγόκερω, ο οποίος σχηματίζοντας συμμαχία με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα θα πιέσει περισσότερο τις σχέσεις σας με τα ζώδια της ίδιας ομάδας με τη δική σας, δηλαδή τα παρορμητικά. Με τους Κριούς και τους Ζυγούς θα ζοριστείτε περισσότερο, αφού περνάνε τον δικό τους γολγοθά με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και δεν φαίνεται ο έρωτας να είναι προτεραιότητά τους. Αντίθετα, η καριέρα ή οι οικογενειακές τους υποθέσεις ή τα ανοιχτά χρέη τους με το παρελθόν δεν τους αφήνουν να εξωτερικεύσουν εύκολα συναισθήματα ή να ζήσουν το ερωτικό μαζί σας όπως θα θέλατε. Με Παρθένους, Σκορπιούς, Ταύρους και Ιχθύς μπορείτε να κάνετε τα πιο ιδανικά ταιριάσματα, να νιώσετε ότι σας στηρίζουν και να ακουμπήσετε πάνω τους χωρίς καρδιοχτύπι. Ιδιαίτερα οι Σκορπιοί και οι Ταύροι μπορεί να σας προσφέρουν την αίσθηση ασφάλειας που είναι βασική προϋπόθεση για σας στη δημιουργία σχέσης. Γάμος ή και απόκτηση απογόνων μαζί τους είναι ένα πιθανό σενάριο του 2018. Δίδυμοι και Τοξότες σάς έλκουν σεξουαλικά και φέτος μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε αρκετά κοινά και εκτός κρεβατοκάμαρας. Επίσης, μπορούν να σας συμβουλεύσουν εποικοδομητικά αφού είχαν πολύ πρόσφατη την επιρροή του Κρόνου στα δικά τους ζώδια. Λέοντες και Υδροχόοι έχουν μια ρευστότητα στα συναισθήματα λόγω των εκλείψεων, παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι οι άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Προσέξτε τις οικονομικές δοσοληψίες μαζί τους και κυρίως μην αναμείξετε αίσθημα και πορτοφόλι αν τους γνωρίσετε φέτος και δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τους εμπιστευτείτε.

Αση Μπήλιου





23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου

Εκκαθαρίσεις, αλλαγές & ξεκινήματα 

Εντονο, με πολλές διακυμάνσεις, προβλέπεται το 2018 για εσάς, αφού οι πλανητικοί συνδυασμοί μόνο να πλήξετε δεν θα σας το επιτρέψουν. Ηδη ο Δίας από τις 11 Οκτωβρίου του 2017 βρίσκεται σε θέση τετραγώνου με το ζώδιό σας. Τη θέση αυτή θα κρατήσει έως τις 7 Νοεμβρίου του 2018, αλλά από τις 8 και μετά παίρνει θέση υπέρ σας, καθώς από τον Σκορπιό θα περάσει στον Τοξότη. Φωτιά στα... τόπια θα βάλει φέτος όπως φαίνεται ο Αρης, αφού συνολικά γύρω στις 176 μέρες σε αυτή τη χρονιά θα βρίσκεται σε μια επιθετική ως προς το ζώδιό σας θέση. Θα χρειαστεί να αποδείξετε στους ανταγωνιστές σας ότι αξίζετε. Το πιο καυτό διάστημα είναι αυτό που ξεκινάει στις 16 Μαΐου και εκτείνεται έως τις 12 Αυγούστου. Σε αυτό το διάστημα, ενώ ο Αρης θα βρίσκεται απέναντί σας στον Υδροχόο, θα δέχεστε και ένα ανατρεπτικό τετράγωνο από τον Ουρανό που θα περάσει στον Ταύρο. Αυτός ο συνδυασμός επηρεάζει περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου και λιγότερο τους υπόλοιπους. Πραγματικός βοηθός σας ο Ερμής -το μυαλό, η κριτική σκέψη και η πληροφόρηση-, καθώς μεγάλα διαστήματα θα σας δείχνει την εύνοιά του. 

Γενικά
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι μέσα στο 2018 δίνουν ραντεβού όλες οι εκκρεμότητες -επαγγελματικές, οικονομικές, περιουσιακές, οικογενειακές και ερωτικές- της ζωής σας προκειμένου να ξεκαθαρίζονται και να κλείνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να μην ξεχάσετε σε κάθε στιγμή ότι θα είναι καλύτερα να επιδεικνύετε συμβιβαστική διάθεση προκειμένου να επιλύονται προβλήματα και διαφορές. Αυτό ισχύει περισσότερο για εσάς που είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, από 23 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου ή 22 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου -κάποιες χρονιές ένα ζώδιο ξεκινάει και τελειώνει πιο πριν, εξαρτάται από το έτος. Η σημαντική και καινούρια πλανητική μετακίνηση για φέτος είναι η άφιξη του επαναστατικού και ανατρεπτικού πολλών καθιερωμένων πραγμάτων Ουρανού. Από τις 15 Μαΐου έως τις ;;;;;; Νοεμβρίου θα σχηματίζει γωνία τετραγώνου -αυτή δεν είναι και τόσο επιθυμητή- με το ζώδιό σας. Εξωτερικές συνθήκες πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικές μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδιά σας, άσχετες με εσάς. Αν υπάρχουν νομικά θέματα προς τακτοποίηση, το ιδεώδες θα ήταν να μεταφερθούν για μετά τις 7 Νοεμβρίου. Η περίοδος Μαΐου - Αυγούστου μπορεί να συσχετιστεί και με θέματα που αφορούν το σπίτι, κάποιον άλλο χώρο -π.χ. γραφείο, μαγαζί- ή περιουσιακά γενικώς. Οσοι περιμένετε μια έγκριση από κάποιον ή από κάπου για να προχωρήσετε παρακάτω λύνοντάς σας τα χέρια μπορεί να αγανακτήσετε από τις διαδικασίες. Ο,τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε πριν από τις 15 Μαΐου για θέματα που σχετίζονται με το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου κάνετέ το έστω και σαν προεργασία. Σημαντική και άκρως βοηθητική η παρουσία του Ερμή για μεγάλα διαστήματα φέτος, με προεξάρχοντα τα διαστήματα 6 Μαρτίου έως 13 Μαΐου, 29 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου, 31 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου 2019. Χωρίς αμφιβολία το κλείσιμο του 2018 -από 8 Νοεμβρίου- θα είναι σαφώς καλύτερο από το ξεκίνημά του. Ελπίδα και αισιοδοξία συμβαδίζουν και υποδέχονται το 2019.

Σχέσεις
Ενας ακόμα τομέας που απαιτεί όλα να ειπωθούν για να ξεκαθαριστούν. Να ειπωθούν, αλλά πώς; Για να βελτιώσουμε τον γάμο ή τη σχέση ή για να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του; Εχει σημασία αυτό γιατί ιδιαίτερα από το τέλος της άνοιξης έως και τον Αύγουστο θέλει και τρόπο αλλά και κόπο. Ακόμα και αν εσείς δεν είστε και τόσο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, θα υποχρεωθείτε είτε από τον άλλον είτε από τις συγκυρίες και τις καταστάσεις που θα διαμορφωθούν. Σχέσεις που δεν είναι και στα καλύτερά τους σε αυτή την περίοδο μπορεί να δοκιμαστούν σκληρά και να σπάσουν. Βλέπετε είναι πολλά τα στοιχεία που θα παίξουν ρόλο. Κεραυνοβόλοι έρωτες ή επανακάμψεις από το παρελθόν προκειμένου να ειπωθεί η τελευταία λέξη. Ενδοοικογενειακές διαφορές αλλά και ό,τι σχετίζεται με τα παιδιά. Οσοι έχετε μια σχετικά ικανοποιητική σχέση προστατεύστε την πιο σωστά -λαμβάνοντας υπόψη σας ό,τι θέλει και ο άλλος και ας μην σας αρέσει- και ακόμα μην επιτρέψετε σε τρίτους να την επηρεάσουν. Αν στα σχέδιά σας είναι μια συγκατοίκηση, ένας γάμος ή η απόκτηση παιδιού, οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές από 8 Νοεμβρίου 2018 και μετά και φυσικά στο 2019. Αυτό γιατί το διάστημα από τα μέσα Μαΐου έως και τον Αύγουστο ιδιαίτερα, αλλά ακόμα και έως τις 7 Νοεμβρίου θα υπάρξει η κάπως ανατρεπτική συνδυαστική επίδραση των πλανητών Αρη - έως τον Αύγουστο- και Ουρανού. Η επίδραση αυτών των δύο πλανητών δεν θα είναι ίδια σε όλους σας. Αφορά περισσότερο εσάς που είστε γεννημένοι μέσα στον Ιούλιο. Οταν λέμε ανατρεπτική, εννοούμε φυσικά αυτή που αναστατώνει, ωθεί στην αναζήτηση προσώπων και εμπειριών που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και που μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση ή και τη λήξη μιας σχέσης. Είναι πιθανόν για κάποιους η αναστάτωση να προέλθει και από εντελώς εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν κάποιον τομέα της ζωής σας και αυτό εν είδη ντόμινο να δώσει λύσεις, προοπτικές για την ερωτική σας ζωή που θα γίνουν πιο φανερές τον Ιανουάριο του 2019. 

Επαγγελματικά
«Ζήτωσαν οι αριθμοί». Αφού είπαμε πόσες ημέρες περίπου θα είναι ανταγωνιστικός ο Αρης ως προς εσάς, ας πούμε και τα θετικά που σχετίζονται με τον Ερμή. Σχεδόν 219 ημέρες σε όλη την χρονιά ευνοϊκός για εσάς, περίπου 70 αρνητικός και στις υπόλοιπες ουδέτερος και όχι άσχημα. Τι σημαίνει όμως ο Ερμής, με τι σχετίζεται και πώς θα τον αξιοποιήσετε; Είναι η σκέψη και η ανάλυση, οι ιδέες, η μελέτη, η μάθηση, η ενημέρωση -και μην ξεχνάτε ότι ο καλά ενημερωμένος άνθρωπος κερδίζει παντού περισσότερο-, η διαπραγματευτική ικανότητα και ακόμα οι σπουδές, οι συμφωνίες, τα συμβόλαια, τα πάση φύσεως γραπτά, οι αποδείξεις, τα ΜΜΕ, τα ταξίδια, τα πιστοποιητικά. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και ο λόγος, η φλυαρία που καλό θα είναι να αποφευχθεί και ο τρόπος να μειώνεις ανταγωνιστές, να κάνεις πελάτες και συμμάχους. Να στρογγυλεύετε δηλαδή τις διαφορές. Είναι όμως και αυτός που αποκαλείται ο μεγάλος συμφιλιωτής ή ο μεγάλος καταστροφέας. Το καλοκαίρι προβλέπεται πιο θερμό και καλό είναι να είστε πιο προσεκτικοί παντού. Αν θέλετε να αλλάξετε δουλειά ή να ξεκινήσετε κάτι νέο, το τέλος του φθινοπώρου προσφέρεται περισσότερο. Η όποια εκκρεμότητα -που μπορεί να έχει τη ρίζα της ακόμα και στο διάστημα 2012-2015- μπορεί να κάνει την εμφάνισή της τώρα για κάποιους από εσάς. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο και ίσως με κάποιον τρόπο και έως τις αρχές του Νοεμβρίου θα χρειαστεί να είστε σε κατάσταση stand by για να μπορέσετε να διεκδικήσετε και να προστατεύσετε πράγματα που σας ανήκουν ή να αποκρούσετε ενέργειες ανταγωνιστών ή αυτών που κάποια στιγμή μοιραστήκατε δουλειά ή συμφέροντα. Ακόμα θα πρέπει να είστε περισσότερο έτοιμοι για κάποια στασιμότητα ή αλλαγή συνθηκών που μπορεί να προέλθουν και από παράγοντες που δεν ελέγχετε εσείς οι ίδιοι. Ο Νοέμβριος από τις 8 και μετά, αλλά περισσότερο ο Ιανουάριος του 2019, δίνουν πιο καθαρή εικόνα και βεβαιότητες. 

Οικονομικά
«Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξιδο»; Εχει οικονομικές αλχημείες στα οικονομικά και θα πρέπει να επιδειχτεί μαεστρία για να μπορέσετε όχι απλά να μη βγείτε έξω από τον προϋπολογισμό σας, αλλά να κερδίσετε και κάτι. Κέρδος καθαρό; Κέρδος από τη χασούρα; Πιστέψτε με, όλα παίζουν. Απαραίτητη προϋπόθεση να χειριστείτε με προσοχή παλιά χρέη ή πάσης φύσεως οικονομικές και περιουσιακές εκκρεμότητες. Αυτές μπορείτε να τις βρείτε με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση τον Ιανουάριο του 2018 και από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Προ πάντων μην αφήσετε τον εγωισμό, τον παρορμητισμό και τη θεά τύχη να αποφασίσουν μέσα σε αυτό το διάστημα. Συμβιβαστείτε όπου μπορείτε να κερδίσετε για να μην χαθούν περισσότερα. Ο Δίας δίνει μια μικρή βοήθεια -έτσι που το 2018 να μη δημιουργήσει νέα μεγάλα προβλήματα-, αλλά επιβάλλει να ρυθμιστούν παλαιότερες υποχρεώσεις. Βεβαίως κάποια από τα έξοδα του καλοκαιριού μπορεί να γίνουν για να υποστηρίξουν νέα σχέδια, τα οποία καλό θα ήταν να μπουν σε πλήρη εφαρμογή από τον Νοέμβριο και μετά. Ακόμα όμως και μέσα στο αμφιλεγόμενο διάστημα Μαΐου-Αυγούστου δεν θα λείψουν ευκαιρίες για να σημειώσετε κάποια πρόοδο και να αξιοποιήσετε κάποιες ευκαιρίες, μικρές ή μεγάλες. Το μέγεθός τους φυσικά εξαρτάται και από το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Αν στον γενέθλιο χάρτη σας π.χ. η Αφροδίτη σας ήταν στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου, η παρουσία του Κρόνου απέναντί της μπορεί να συνδεθεί με μείωση, απώλεια ή καθυστέρηση στην είσπραξη χρημάτων. Ο Μάρτιος και το πρώτο μισό του Μαΐου προσφέρονται περισσότερο για το κυνήγι του χρήματος. Ετσι κι έτσι το δεύτερο μισό του Ιουνίου και το πρώτο μισό του Ιουλίου και έως τις 14 Αυγούστου. Ο Σεπτέμβριος από τις 9 και όλος ο Οκτώβριος φαίνεται ότι λεηλατούν άπονα την τσέπη σας. 


Υγεία & Ομορφιά
Φροντίδα και όχι αδιαφορία απαιτεί η καινούρια χρονιά, ιδιαίτερα από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο. Σ’ αυτό το διάστημα η πίεση, εσωτερική και εξωτερική, θα είναι μεγαλύτερη. Κυκλοφορικό, ορμονικό, μολύνσεις -προστατευόμαστε και στο σεξ- μικροατυχήματα και μυοσκελετικά έρχονται πρώτα. Ομορφιές; Ναι, αλλά είναι προτιμότερο στον Μάρτιο, στο πρώτο μισό του Μαΐου και στο δεύτερο μισό του Αυγούστου. Επειδή όπως διαπιστώνετε το καλοκαίρι σας, για διαφορετικό φυσικά λόγο για τον καθένα σας, προβλέπεται κάπως θερμό ακόμα και στις διακοπές, επιλέξτε με μεγαλύτερη προσοχή τα άτομα που θα έχετε κοντά σας και μην πάτε σε κουραστικούς προορισμούς, εκτός αν κάνετε προπόνηση. 


Σχέσεις με άλλα ζώδια
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Τοξότες και Δίδυμοι μπορεί να είναι κυριολεκτικά το κλειδί για να μπορέσετε να ανοίξετε κάποια πόρτα που αφορά σε επαγγελματικά και οικονομικά σας ζητήματα. Δεν αποκλείουμε και τα ερωτικά. Χρησιμότατοι οι Παρθένοι και οι Ιχθύες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις τρυφερές ή άλλες σχέσεις και συνεργασίες με Ταύρους, άλλους Λέοντες, Υδροχόους και Σκορπιούς, ιδιαίτερα από Μάιο έως και Αύγουστο. Συζήτηση με επιχειρήματα εκεί που μπορεί να υπάρχουν διαφορές. Ο Σκορπιός μην ξεχνάτε έχει το πάνω χέρι έως τις 7 Νοεμβρίου. Φίλος ή αγαπημένο πρόσωπο είναι σταθερά κοντά σας ο Κριός, αλλά φέτος δεν είναι για πολλά-πολλά, θέλει καθαρές κουβέντες και σταράτες εξηγήσεις. Κάπως έτσι θα είναι και ο Ζυγός, αν και με πιο διπλωματικό τρόπο. Δυσκολίες μπορεί να προκύψουν με Αιγόκερω, στα επαγγελματικά περισσότερο. Ο Καρκίνος ναι μεν αλλά. Δηλώνει παρουσία και βοήθεια, αλλά αυξάνει απαιτήσεις και μουρμούρα. Επειδή από τον Μάιο έως τον Αύγουστο αυτές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατούν και που μπορεί να σας κάνουν πιο ανήσυχους ή και νευρικούς, θα σας είναι και πιο δύσκολο να κρίνετε σωστά τους άλλους. Επίσης δεν θα δέχεστε με ευκολία και τις δικές τους απόψεις. Μην κάνετε το λάθος να υποβαθμίσετε τον διάλογο. 

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma 





24 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου

Η αισιοδοξία επιστρέφει 

Βγαίνοντας από το 2017 και προχωρώντας προς το 2018 σίγουρα είστε πολύ πιο ώριμοι και σοφοί μετά την πορεία ενηλικίωσης στην οποία σας οδήγησε σταθερά ο Κρόνος σε θέση πολιορκίας προς το ζώδιό σας τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η απομάκρυνσή του από τον Τοξότη και η είσοδός του ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στον φιλικό σας Αιγόκερω θα βοηθήσει να ανακάμψει αρκετά η ψυχολογία σας - με μια υποσημείωση για όσους τα γενέθλιά σας εκτείνονται από τις 4 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου αφού εσάς ταλαιπωρούν κάπως και άλλες πλανητικές δυνάμεις (βλέπε Ποσειδώνας απέναντί σας στο ζώδιο των Ιχθύων). Η επικοινωνία, η διεύρυνση των οριζόντων σας, η γνώση και τα ταξίδια θα επωφεληθούν από τον Δία στον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, που θα σας επιτρέψει να αισιοδοξήσετε επιτέλους για το μέλλον. Τα οικονομικά θέματα, η καριέρα αλλά και οι διαπροσωπικές σχέσεις θα σας απασχολήσουν το 2018 και στα περισσότερα από αυτά θα σημειώσετε σημαντική πρόοδο. 


Γενικά 
Ο Δίας από τον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα βοηθήσει να σκεφτείτε πιο αισιόδοξα, να εστιάσετε στα θετικά, στις νέες εμπειρίες και γνώσεις και να έχετε καινούριες ιδέες και σχέδια για το μέλλον. Σε αυτό θα συμβάλει ακόμη περισσότερο και η νέα θέση του Ουρανού από τα μέσα Μαΐου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου στο επίσης φιλικό σας ζώδιο του Ταύρου. Θα αρχίσετε να σκέφτεστε με πιο ευφάνταστους και εναλλακτικούς τρόπους, να υιοθετείτε μη συμβατικές απόψεις και ίσως σκεφτείτε να ξανακαθίσετε στα θρανία για να εκπαιδευτείτε σε κάτι εντελώς νέο ή πρωτοποριακό. Ακόμη, ο συνδυασμός Δία στον Σκορπιό και Ουρανού στον Ταύρο θα αυξήσει τη διάθεσή σας να κάνετε ταξίδια, και δη στο εξωτερικό. Μια Ηλιακή έκλειψη στις 12 Ιουλίου στον τομέα της φιλίας αποτελεί την αφορμή για να ανοίξετε τον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο, να κάνετε κάτι διαφορετικό, να είστε πιο ανεξάρτητοι, να παθιαστείτε με άλλους σε έναν κοινό σκοπό. Ο Κρόνος, έχοντας ήδη πάρει μια πιο θετική στάση από τον Αιγόκερω, θα σας κάνει πιο απαιτητικούς και σοβαρούς στον έρωτα και τη διασκέδαση και επίσης θα κάνει τα θέματα των παιδιών πιο σημαντικά στη ζωή σας. Ισως χρειαστεί να στηρίξετε ένα παιδί σας αν είστε γονείς ή να περάσετε μαζί του περισσότερο χρόνο δίνοντάς του την απόλυτη προσοχή σας. Από την άλλη, μπορεί να αποφασίσετε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή να ασχοληθείτε επαγγελματικά με δουλειές που το ενδιαφέρον τους στρέφεται στα παιδιά. Οι γεννημένοι από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως κύρια επιρροή μέσα στην καινούρια χρονιά την αντίθεση του Ποσειδώνα προς τον Ηλιο τους. Και ενώ αυτή η επιρροή μπορεί να σας κάνει πιο συμπονετικούς και συναισθηματικούς απέναντι στους άλλους, χρειάζεται προσοχή για να μην επενδύσετε είτε συναισθηματικά είτε οικονομικά σε μια χίμαιρα ή σε κάποιον που σας τάζει λαγούς με πετραχήλια.


Σχέσεις 
Μολονότι είστε σε μια περίεργη φάση και με ανάμεικτα συναισθήματα στο ξεκίνημα της χρονιάς, φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι θέλετε και θα προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα για να ισορροπήσετε την προσωπική σας ζωή. Ο Δίας από τον Σκορπιό βοηθά να δώσετε χρώμα στην καθημερινότητα της σχέσης, να ταξιδέψετε, να ανανεώσετε το ενδιαφέρον σας μαθαίνοντας καινούρια πράγματα με το ταίρι σας ή περιμένοντας έναν απόγονο! Πιο άνετη και ευχάριστη η καινούρια χρονιά και με δυνατότητα σημαντικών γνωριμιών και σχέσεων και για τους αδέσμευτους, αρκεί να μην έχετε στερεότυπα στο μυαλό σας. Ο έρωτας μπορεί να κρύβεται φέτος ακόμη και στις καθημερινές σας διαδρομές, στη δουλειά, στη γειτονιά, στις εξόδους σας, σε μια εκδρομή, γι’ αυτό μη μένετε πολύ μέσα στο σπίτι αλλά να έρχεστε σε επαφή με κόσμο που είναι και το ατού σας φέτος. Σχέσεις που ξεκινούν μέχρι τον Νοέμβριο έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιτυχίας.
Στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα βρίσκονται φέτος στον τομέα του έρωτα. Ετσι θα εστιάσετε στις ερωτικές σας σχέσεις με σοβαρότητα και θα θελήσετε να τις εξυγιάνετε. Ακόμη και ο τρόπος που διασκεδάζετε ή αναζητάτε τις απολαύσεις στη ζωή θα αλλάξει και θα αποκτήσει έναν πιο σοβαρό και υπεύθυνο τόνο. Η ανάδρομη πορεία του Αρη από τις 13 έως τις 27 Αυγούστου στον Αιγόκερω μπορεί να σημαίνει δυσκολίες είτε στον έρωτα είτε στα θέματα των παιδιών. Μπορεί κάτι να σας απογοητεύσει εκεί, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να το διορθώσετε στην πορεία, μετά τις 27 Αυγούστου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης, από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, ας είστε προσεκτικοί σε όλη την γκάμα των σχέσεών σας -με τους στενούς συγγενείς, τους γείτονες, τους συνεργάτες-, αλλά και στη διαχείριση του χρήματος. Οι γεννημένοι από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου καλό είναι να προσέξουν στις εξιδανικεύσεις και στις εξαπατήσεις.


Επαγγελματικά 
Τα επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν σε όλη τη διάρκεια του 2018, καθώς οι περισσότερες εκλείψεις επηρεάζουν τον τομέα εργασίας. Με αυτή της 15ης Φεβρουαρίου μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ένα νέο επαγγελματικό πρότζεκτ ή να κάνετε τους άλλους στο εργασιακό σας περιβάλλον να σας προσέξουν περισσότερο. Με την έκλειψη που πραγματοποιείται στις 27 Ιουλίου, ίσως αποφασίσετε να φύγετε από μια δουλειά που δεν σας ικανοποιεί. Με τον Δία στον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου φαίνεται ότι θα έχετε καλές ιδέες, και μάλιστα κάποια από αυτές μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στην καριέρα σας. Ο Δίας επηρεάζει τον τομέα της επικοινωνίας αλλά και των μετακινήσεων στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Ετσι, μπορεί να έχετε πολλά επαγγελματικά ραντεβού, συζητήσεις, προτάσεις για δουλειά ή και μια συνεργασία, πολλά ταξίδια πιθανώς σχετιζόμενα και με το αντικείμενο της δουλειάς σας και βέβαια πολλή έρευνα σχετικά με αυτά που θέλετε να ακολουθήσετε ως καριέρα. Ισως πέρα από την εργασιακή κατάσταση που βιώνουν όλοι στη χώρα μας να νιώθετε κουρασμένοι ή εγκλωβισμένοι σε μια ήδη υπάρχουσα εργασία ή να νιώθετε ότι δεν αξιοποιούν τα ταλέντα σας τόσο πολύ, οπότε να πάρετε την απόφαση να φύγετε μόνοι ή να αναλάβετε κάτι άλλο που σας φαίνεται ως επαγγελματική πρόκληση. Οι αλλαγές φαίνεται ότι συντελούνται σε δύο επίπεδα: εσωτερικά μέσα σας, αλλά και στις εξωτερικές συνθήκες. Κάποιοι μπορεί να κλείσετε τους παλιούς λογαριασμούς σε μια δουλειά δική σας ή εξαρτημένη και να ψάξετε τι θα κάνετε παρακάτω. Η πολύμηνη παρουσία του Αρη στον τομέα της καθημερινότητας της δουλειάς σας μπορεί να δείξει από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Αυγούστου αλλαγές είτε στον τρόπο που δουλεύετε, είτε στους συναδέλφους και τους συνεργάτες σας, είτε ακόμη και στο αντικείμενο της εργασίας σας. Γενικά θα υπάρχει ρευστότητα η οποία θα συνεχιστεί και από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Το 2018 ευνοούνται κυρίως επαγγέλματα επικοινωνίας, έρευνας, πνευματικής εργασίας, υγείας. 


Οικονομικά 
Η πορεία του Δία στον Σκορπιό, σε θετική όψη προς το ζώδιό σας, ενισχύει την κρίση σας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και ανοίγει τους ορίζοντές σας. Επίσης, βοηθά αν θέλετε να κάνετε κάποια αγοραπωλησία ή να βρείτε τον κατάλληλο χρηματοοικονομικό σύμβουλο ή μεσίτη. Ακόμη μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα ταλέντο, μια ικανότητα ή μια καλή ιδέα που θα έχετε προκειμένου να ενισχύσετε τα οικονομικά σας. Η συλλογική εργασία, όταν βάζετε το μυαλό σας να σκεφτεί πάνω σε έναν κοινό στόχο σε μια συνεργασία, μπορεί να αποφέρει θετικές οικονομικές εξελίξεις. Μια προαγωγή που να συνοδεύεται και από μια αύξηση μπορεί να προκύψει πιο εύκολα μέσα στο 2018. Εκεί που πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για να μη χάσετε τον οικονομικό έλεγχο. Η είσοδος του Δία στον Τοξότη το τελευταίο δίμηνο μπορεί να σας κάνει κάπως πιο υπερβολικούς στις σπατάλες, κυρίως, για το σπίτι.
Ο Ουρανός διανύει τις τελευταίες μοίρες του Κριού στον τομέα των οικονομικών στην καινούρια χρονιά και θα σας σπρώχνει σε μια οικονομική ελευθερία και ανεξαρτησία, καθώς θα θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας το μέλλον των οικονομικών σας χωρίς να στηρίζεστε σε παλιές καταστάσεις και εξαρτημένες δουλειές που βλέπετε γύρω σας να γκρεμίζονται. Πολλοί από σας θα μπείτε στη  διαδικασία να κάνετε τη δική σας επιχείρηση, θα πειραματιστείτε σε νέους χώρους και με νέους τρόπους και μολονότι αυτό που θα κάνετε μπορεί να μην είναι άμεσα κερδοφόρο, σίγουρα θα είναι στο μέλλον. Ο Ουρανός κυβερνά τις επιστήμες, την τεχνολογία, το Διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους. Σε οποιονδήποτε από τους παραπάνω κλάδους θα μπορούσατε να κάνετε μια νέα καριέρα και να βγάλετε χρήματα. 


Υγεία & Ομορφιά 
Τον τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης επηρεάζουν οι περισσότερες από τις εκλείψεις της χρονιάς, έτσι σας κάνουν πιο ευάλωτους σε ιώσεις, αλλεργίες κ.ά.,  ιδιαίτερα την περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουλίου. Οι εκλείψεις είναι πάντα δείκτες αλλαγών στην αστρολογία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσετε αλλαγές στον τρόπο που διατρέφεστε και να εντάξετε την καθημερινή άσκηση στο πρόγραμμα ώστε να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας και να είστε σε φόρμα. Για πέντε μήνες ο Αρης από τον Υδροχόο θα σφυροκοπά τον τομέα της υγείας και της εργασίας στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Ετσι, από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε και να διώχνετε τα αρνητικά συναισθήματα. Βρείτε ένα σπορ που θα μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο διάστημα εκείνης της περιόδου, όπως κολύμπι, για να διατηρείτε καλά τα επίπεδα της υγείας. Το ζώδιό σας πολλές φορές σωματοποιεί τα άγχη, τους θυμούς και την ένταση. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά τα αρνητικά συναισθήματα όταν δεν εκτονώνονται πλήττουν την υγεία μας. Αποφορτίζοντας την ψυχή αποφορτίζετε και το σώμα σας από κινδύνους!


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, πόλεμος ή κάτι άλλο; 
Κριοί και Ζυγοί υπό την επιρροή του Κρόνου μπορεί να ψάχνονται περισσότερο, να δείχνουν αδιαφορία ή απλά να είναι απασχολημένοι με τα δικά τους προβλήματα. Οι Ζυγοί βέβαια είναι πιο πρόθυμοι να σας κατανοήσουν μολονότι τα συναισθήματά τους θα είναι κάπως ευμετάβλητα ανάλογα με τη χρονική συγκυρία. Καρκίνοι και Αιγόκεροι μολονότι έχουν αρκετό τρέξιμο και άγχος με άλλα θέματα (οικογενειακά - επαγγελματικά) θα έχουν μια γλυκιά προσέγγιση απέναντί σας και θα ανταποκρίνονται θετικά στα συναισθήματά σας. Με τον Δία στον Σκορπιό βέβαια μπορεί να προχωρήσετε μαζί τους σε γάμο ή χωρισμό. Με τους Ταύρους και τους Σκορπιούς θα έχετε, εκτός από έναν ιδανικό σύντροφο στο πλευρό σας, και έναν επιστήθιο φίλο και σύμβουλο. Με τους Διδύμους και τους Τοξότες μολονότι σας έλκουν σε φυσικό επίπεδο και λατρεύετε τη ζωντάνια τους, θα νιώσετε ανασφάλεια κυρίως προς το τέλος της χρονιάς, όταν περάσει ο Δίας στον Τοξότη, αλλά σίγουρα οι σχέσεις σας θα είναι καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που σφυροκοπούνταν από τον Κρόνο. Με τα συγκεκριμένα δύο ζώδια νιώθετε ότι είναι πάντα μια διασκεδαστική και ανάλαφρη επιλογή για σας που σας κάνουν ενέσεις αισιοδοξίας. Αλλοι Παρθένοι και Ιχθύες είναι πιο πρόθυμοι να σας κατανοήσουν και θα μπορούσαν να σας κάνουν μέχρι και πρόταση γάμου φέτος. Λέοντες και Υδροχόοι βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα λόγω εκλείψεων, έχουν μεταπτώσεις στη διάθεσή  τους και θέλουν προσοχή, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες. Ισως αυτοί είναι και οι πιο δύσκολοι σύντροφοι στη διάρκεια του 2018, αφού και οι εκλείψεις δημιουργούν ρευστότητα στα αισθήματά τους και η πολύμηνη παρουσία του Αρη στον Υδροχόο  θα τους προκαλεί συχνά τρικυμία εν κρανίω. 

Αση Μπήλιου 





23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου

Νέο κεφάλαιο ζωής 

Το 2018 υπόσχεται να είναι χρονιά εξέλιξης αλλά και μεγάλων ευθυνών. Βλέπετε, ο πλανήτης που σχετίζεται με την πειθαρχία, την ωριμότητα, τους περιορισμούς και τις ευθύνες, ο Κρόνος, ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στον Αιγόκερω και σε όλη τη  διάρκεια του 2018 θα σχηματίζει μια όψη τετραγώνου προς το ζώδιό σας δημιουργώντας συνθήκες πίεσης αλλά και εξέλιξης. Ο πλανήτης της επέκτασης, ο Δίας, προχώρησε ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 στο ζώδιο του Σκορπιού, στον άξονα των υλικών αγαθών και των αξιών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Σε αυτή τη θέση θα παραμείνει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018. Το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς που θα περάσει στον Τοξότη θα βοηθήσει αρκετά σε θέματα επικοινωνίας, σπουδών, μετακινήσεων και πνευματικής εργασίας. Ο Πλούτωνας θα επηρεάσει μέχρι το τέλος του έτους τους γεννημένους από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου δημιουργώντας το υπόβαθρο για ριζικές αλλαγές. Ακόμη, ο Ουρανός στις τελευταίες μοίρες του Κριού σηματοδοτεί και για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες.


Γενικά 
Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω σε μια απαιτητική όψη προς το ζώδιό σας θα σας πιέσει να μεταμορφώσετε πλευρές της ζωής σας ή του χαρακτήρα σας που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Αν τα γενέθλιά σας είναι στο πρώτο δεκαήμερο, εσείς θα έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιρροή του σοφού πλανήτη. Ο,τι έχει να κάνει με το σπίτι, την αντίληψη που έχετε εσείς οι ίδιοι για την οικογένεια, τις ρίζες σας, την ακίνητη περιουσία σας αλλά και τις σχέσεις σας θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα μέσα στο 2018. Αν είστε νεότεροι, μπορεί να μετακομίσετε τώρα στο δικό σας σπίτι, προσπαθώντας να κόψετε τον ομφάλιο λώρο με την οικογένεια. Οι λίγο μεγαλύτεροι μπορεί να δημιουργήσετε τώρα τη δική σας οικογένεια με έναν γάμο ή ένα παιδί ή μπορεί και να αγοράσετε τώρα το δικό σας σπίτι. Κάποιοι θα πρέπει να φροντίσετε ένα μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της οικογένειάς σας ή ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε μια σοβαρή διαφωνία ή κρίση με κάποιον στο σπίτι. Μια άλλη σημαντική αλλαγή της χρονιάς είναι η έξοδος του Ουρανού, έστω και βραχυπρόθεσμα, τον Μάιο από τον Κριό και η είσοδός του στον Ταύρο. Αρχικά θα μείνει εκεί μέχρι τον Νοέμβριο και θα εγκατασταθεί για τα καλά το 2019. Μέσα στο 2018 τάση για ξαφνικές τροπές στις σχέσεις σας θα έχετε οι γεννημένοι μετά τις 20 Οκτωβρίου. Ο Πλούτωνας θα επηρεάζει φέτος τους γεννημένους από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου. Εσείς θα θελήσετε να αλλάξετε άρδην τα θεμέλια της ζωής σας και αυτές οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από βαθιά μέσα σας. Ο Δίας στο ζώδιο του Σκορπιού, στον δεύτερο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, σας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσετε τα οικονομικά σας αλλά και να πουλήσετε ακριβότερα τις υπηρεσίες σας, να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, να σταθεροποιήσετε τα κεκτημένα σας ή να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια. 


Σχέσεις 
Σύνθετο το 2018 σε ό,τι αφορά τις σχέσεις σας, καθώς από τη μια οι εκλείψεις στον άξονα των ερωτικών και φιλικών σχέσεων φέρνουν ή εξαφανίζουν άτομα στη ζωή σας, από την άλλη η επιρροή του Κρόνου και η κατ’ εξαίρεση λόγω και της ανάδρομης πορείας της θέσης της Αφροδίτης στο ζώδιό σας και στον Σκορπιό για περισσότερο από πέντε μήνες δημιουργούν ένα περίεργο σκηνικό που κάνει το 2018 σίγουρα όχι την πιο τυπική χρονιά για την προσωπική σας ζωή. Την πρώτη έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου και την πέμπτη έκλειψη της χρονιάς στις 11 Αυγούστου μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να σχεδιάσετε με φίλους κάποιο ταξίδι ή απλά να χαρείτε με κάποιες εκδηλώσεις τους. Η δεύτερη έκλειψη που επηρεάζει τον ερωτικό τομέα είναι αυτή που πραγματοποιείται στον Υδροχόο στις 15 Φεβρουαρίου και ανακινεί θέματα που αφορούν τη δημιουργία, το φλερτ και τα παιδιά. Η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει ένα νέο ρομαντικό ενδιαφέρον στη ζωή σας, ένα χόμπι ή ένα σπορ που θα το ερωτευτείτε, ένα ταξίδι ή μια ερωτική γνωριμία σε κάποια από τις διαδρομές ή τις διακοπές σας. Αν είστε ανήσυχοι και δεν νιώθετε ικανοποιημένοι από τη σχέση σας, η έκλειψη αυτή θα σας επιτρέψει να το συζητήσετε και να το λύσετε. Η προτελευταία έκλειψη της χρονιάς στις 27 Ιουλίου είναι λίγο πιο δύσκολη γιατί δέχεται τη σύνοδο από τον Αρη και μπορεί να δημιουργήσει θυμό και ξεσπάσματα σε μια ερωτική σχέση. Μπορεί η δική σας απογοήτευση από τον σύντροφο ή η αίσθηση του ανικανοποίητου να χρειάζονται πολλές ώρες ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ σας. Αν θεωρείτε δεδομένη τη σχέση ή τον γάμο σας, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές καθώς ο Κρόνος βγάζει στην επιφάνεια αδυναμίες και διογκώνει προβλήματα. Αν η σχέση ή ο γάμος σας, όμως, έχουν γερές βάσεις, τότε μην ανησυχείτε. Οχι μόνο δεν θα χαλάσουν, αλλά ίσως γίνουν και πιο δυνατές. Ο Κρόνος μπορεί να λειτουργήσει σαν κόλλα ή διαλύτης για τις σχέσεις και τις συνεργασίες αυτή τη χρονιά, κυρίως, για τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. 


Επαγγελματικά 
Ως ζώδιο της Αφροδίτης, έχετε ανάγκη από δημιουργικές διεξόδους και στην επαγγελματική σας ζωή και ίσως το καταλάβετε τώρα πιο έντονα όπου πιέζεστε από τον Κρόνο. Ετσι, αν κάνετε μια καθαρά τεχνοκρατική δουλειά, που δεν πυροδοτεί τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές σας ευαισθησίες, ίσως νιώθετε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό το ψυχρό περιβάλλον και φυσικά δεν μπορείτε να είστε τόσο αποδοτικοί όσο θα θέλατε. Το 2018, όμως, είναι μια χρονιά όπου μπορείτε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ακόμη κι αν δεν προχωρήσετε από ανασφάλεια σε μια σημαντική αλλαγή στον εργασιακό σας χώρο, σίγουρα μπορείτε να κάνετε μικρές αλλά ουσιαστικές κινήσεις ώστε να νιώθετε ότι εξελίσσεστε και προοδεύετε. Από το 2018 ξεκινά μια περίοδος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της καριέρας, όπως το υποδεικνύουν οι εκλείψεις οι οποίες ξεκινούν από το καλοκαίρι στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου και θα συνεχιστούν μες στα επόμενα χρόνια. Η Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου, στον τομέα της καριέρας, σας καλεί να εστιάσετε στους νέους επαγγελματικούς στόχους σας, να κάνετε τη σωστή εντύπωση στους σωστούς ανθρώπους που επηρεάζουν τη δουλειά σας και ίσως να στραφείτε σε ένα διαφορετικό αντικείμενο σε σχέση με αυτό που είχατε μέχρι τώρα. Ο Ποσειδώνας στον τομέα εργασίας σάς οδηγεί σε επαγγέλματα που, εκτός από τον βιοπορισμό, σας δίνουν και μια πιο πνευματική διάσταση ή σε επαγγέλματα που έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσίας στους άλλους. Αν εργάζεστε στον καλλιτεχνικό χώρο, αν είστε συγγραφείς ή κάνετε ένα επάγγελμα που προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους με προβλήματα, φέτος θα έχετε περισσότερη έμπνευση, θα είστε ακόμη πιο αφιερωμένοι στον σκοπό σας, αφού θα σας ενδιαφέρει όχι μόνο να επιτύχετε εσείς οι ίδιοι, αλλά και να επωφεληθούν και οι άλλοι από τη δουλειά σας. Ακόμη όμως κι αν κάνετε μια εντελώς τεχνοκρατική δουλειά, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στους άλλους όχι με σκοπό το κέρδος, αλλά τη χαρά που θα σας δώσει μια τέτοια αλτρουιστική πράξη. 


Οικονομικά 
Το 2018 είναι χρονιά που τα οικονομικά σας βρίσκονται σε προτεραιότητα. Ο Δίας από τον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στον δεύτερο οίκο του Ηλιακού ωροσκοπίου σας δημιουργεί προοπτικές νέων οικονομικών συμφωνιών, σημαντικών εσόδων, ενώ μπορείτε με την επιρροή του πιο εύκολα να εξυγιάνετε τον τομέα αυτό, αν τα προηγούμενα χρόνια συσσωρεύτηκαν χρέη και οφειλές προς τρίτους. Με τον Αρη σε σύνοδο με τον Δία ήδη από τον πρώτο μήνα της χρονιάς, μπορεί να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν προκειμένου να αυξήσετε τα έσοδά σας και να νιώσετε μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια. Τα οικονομικά θα επηρεάσει και ο Ουρανός μπαίνοντας στον Ταύρο από τον Μάιο. Ισως αν εκμεταλλευτείτε μια έμπνευση ή μια ιδέα που έχετε, να καταφέρετε να διαφοροποιήσετε τελείως τις οικονομικές σας προοπτικές. Φυσικά, ό,τι ρίσκο πάρετε θα πρέπει να είναι καλά υπολογισμένο. Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο ενδεχομένως έχετε πολλά έξοδα για το σπίτι ή την οικογένεια ή μπορεί τα έξοδα να αφορούν μια μετακόμιση ή αγορά ακινήτου. Η επιρροή του Κρόνου κάνει το 2018 μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας πρέπει να βαδίσετε προσεκτικά στον οικονομικό τομέα και να αποφύγετε τα μεγάλα ρίσκα ή τις επενδύσεις που μπορεί να υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις αλλά τελικά να αποδειχθούν φούσκες ή κατώτερες των προσδοκιών σας. Αυτό που πρέπει να επιδιώξετε ως επί το πλείστον είναι η σταθερότητα στα οικονομικά σας και η καλή διαχείριση των πόρων σας. Παράλληλα, και η Αφροδίτη, που θα περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στον οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που συνδέεται με τα οικονομικά, μπορεί να δώσει ώθηση σε αυξήσεις, έσοδα από μια παράλληλη εργασία ή άλλη εναλλακτική πηγή εσόδων. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας της (5 Οκτωβρίου - 16 Νοεμβρίου), μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε χρήματα που σας οφείλονται ή να δείξει αυξημένα έξοδα για να καλύψετε τις ανάγκες σας. 

Υγεία & Ομορφιά 
Η επιρροή του Κρόνου, που είναι ίσως η κύρια επιρροή το 2018 για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, είναι απαιτητική και για τα θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Ετσι, δεν πρέπει να παραλείπετε τους τακτικούς ελέγχους ενώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και με τη μέση σας, που είναι ένα σημείο ευαισθησίας για σας τους Ζυγούς. Στον τομέα της υγείας, ο Ποσειδώνας μαζί με τον Χείρωνα σας καλούν να θυμηθείτε ότι η πίστη, η προσευχή, ο διαλογισμός βοηθούν να έχετε καλύτερη υγεία όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά Στις ομορφιές πάντα ένας Ζυγός λέει «ναι», αλλά φέτος την περίοδο του ανάδρομου κυβερνήτη σας, της Αφροδίτης, από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου καλό είναι να αποφύγετε τα ρίσκα με αλλαγές στην εμφάνισή σας, τους πειραματισμούς και φυσικά τις αισθητικές επεμβάσεις - ιδιαίτερα στην ανάδρομη φάση της στο ζώδιό σας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.  


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Ο τομέας των σχέσεων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πρέπει να δείξετε ψυχραιμία αλλά και να είστε πρόθυμοι να κουραστείτε περισσότερο για να λειτουργήσουν όπως θέλετε. Εκτός από τις εκλείψεις, η πολύμηνη παρουσία του Αρη, ορθού και ανάδρομου, στον Υδροχόο από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Νοεμβρίου κάνει το ερωτικό παιχνίδι προτεραιότητα και εσάς πρόθυμους να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συντρόφους αν είστε μόνοι. Προσοχή στο ίδιο διάστημα χρειάζονται και οι σχέσεις με τα παιδιά σας αν έχετε. Οι σχέσεις με τους υπόλοιπους παρορμητικούς (Κριούς, Καρκίνους, άλλους Ζυγούς ή Αιγόκερους) σίγουρα είναι πιο δύσκολο να διατηρηθούν ανέπαφες. Με αυτούς ή θα μοιραστείτε κοινά βάρη και θα φτάσετε σε απίστευτα σημεία δεσίματος ή θα χωρίσετε οριστικά. Αυτό αφορά μια χρονική περίοδο που εκτείνεται και πέραν του 2018, αφού ο Κρόνος θα είναι παρών μέχρι το 2020 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Με Λέοντες και Υδροχόους θα έχετε την τάση να κολλήσετε περισσότερο, αφού θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη αισιοδοξία. Προσέχοντας λίγο τις περιόδους των εκλείψεων που τους αφορούν, δηλαδή Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Ιούλιο, Αύγουστο, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και στην εκκλησία ή στη συμβίωση. Φυσικά, επειδή ο Αρης θα βρίσκεται στον Υδροχόο καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχουν και απίστευτες εντάσεις μαζί τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δίδυμοι και Τοξότες σάς πάνε πιο πολύ μες στη χρονιά και ιδιαίτερα από το τελευταίο δίμηνο και έπειτα, που θα περάσει ο Δίας στον Τοξότη, μπορεί να είναι οι πιο αισιόδοξοι και χαλαροί σύντροφοι. Πιο άνετοι και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις φέτος οι Παρθένοι και οι Ιχθύες, μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα και να σας κάνουν να νιώσετε ότι έχετε έναν δικό σας άνθρωπο που θα καταλάβει τους προβληματισμούς σας. Ταύροι και Σκορπιοί προσφέρουν στο ζώδιό σας σίγουρα έναν ώμο παρηγοριάς αλλά και ενδιαφέρουσες νύχτες. Επίσης, είναι ένας καλός συνδυασμός μαζί τους φέτος, αν θέλετε να προχωρήσετε σε επισημοποίηση.

Αση Μπήλιου  





23 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου

Με πολλά ατού, αλλά...

Αναμφίβολα η παρουσία του ευεργετικού συνήθως Δία στο ζώδιό σας -βρίσκεται εκεί από τις 11 Οκτωβρίου 2017- είναι κάτι σαν πλανητικό φυλακτό. Θα ήταν λάθος, όμως, να περιμένετε ότι τα πάντα θα κυλήσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Στον καλοκαιρινό πλανητικό στίβο ιδιαίτερα θα έχετε να αντιμετωπίσετε και άλλες πιο δύσκολες επιδράσεις. Τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που θα δρομολογήσουν εξελίξεις. Η πρώτη είναι η παρουσία του Αρη στον Υδροχόο από τις 16 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου. Η δεύτερη, το πέρασμα του Ουρανού από τον Κριό στον Ταύρο απέναντί σας από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου. Η τρίτη, η παρουσία του Ερμή στον Λέοντα από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι δύο πρώτες επιρροές του Αρη και του Ουρανού αφορούν περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου και η τρίτη του Ερμή όλους σας σταδιακά. Φυσικά, πέραν του Δία θα έχετε ένα τρίγωνο διαίσθησης ποιοτικής έμπνευσης και φαντασίας από τον Ποσειδώνα. Ιδιαίτερα εσείς του πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου. Ο Πλούτωνας θα εξακολουθεί να σας στηρίζει ψυχικά και πρακτικά. Περισσότερο απ’ όλους, εσάς του δευτέρου δεκαημέρου. 

Γενικά
Θέλω να πιστεύω ότι εσείς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας από τον Οκτώβριο και μέχρι τώρα κάτι έχετε καταφέρει. Μια βελτίωση σε κάποιον τομέα της ζωής σας που σας ενδιέφερε ιδιαίτερα; Αποκρούσατε κάποια απειλή επαγγελματική ή άλλη και γενικώς γλιτώσατε το χειρότερο; Μαζέψτε δυνάμεις γιατί το 2018 μόνο περίπατος δεν θα θεωρηθεί, ιδιαίτερα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο είσαστε περισσότερο ευνοημένοι στη νέα χρονιά και αυτό μπορεί περιληπτικά να περιγραφεί ως εξής: Καρποφορούν κάποιες προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί, δίνονται κάποιες ευκαιρίες και γλιτώνετε το χειρότερο, όπου αυτό μπορεί να δημιουργηθεί. Στις σπουδές -αν και η παρουσία του Ερμή από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου δεν βοηθάει ιδιαίτερα-, στην εργασία, στα οικονομικά, στην υγεία, στις σχέσεις σας και γενικότερα. Το συμπέρασμα, λοιπόν, που βγαίνει από το πλανητικό σκηνικό είναι ότι θα πρέπει όλοι σας από την αρχή του νέου έτους έως το τέλος της άνοιξης και από το φθινόπωρο και μετά να δράσετε πιο διεκδικητικά και δυναμικά γι’ αυτά που επιδιώκετε. Το καλοκαίρι θα απαιτήσει καλύτερη οργάνωση, ψυχραιμία και αυτοέλεγχο για να μην κάνετε λανθασμένες κινήσεις και να πάρετε βεβιασμένες αποφάσεις. Βέβαια αυτό το διάστημα μπορεί να φέρει προς αντιμετώπιση αυξημένες υποχρεώσεις, εμπλοκές και προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με συγγενικά και άλλα κοντινά σας άτομα. Για μερικούς από εσάς μπορεί να υπάρξουν αναβολές, αναμονές ή καθυστερήσεις σε πράγματα που θέλετε να τρέξουν από τον Μάιο έως τον Αύγουστο και αιτία να είναι κάποιος νόμος, κανονισμός, πολιτικές, οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις. Εξυπακούεται ότι θα προτιμήσετε ένα σημειωτόν, όπου δεν γίνεται διαφορετικά, παρά να ρισκάρετε. Περισσότερο θέλω να τυπωθεί στη μνήμη σας ότι θα υπάρξει κούραση -ψυχική, πνευματική ή και σωματική για κάποιους-, αλλά όχι απαραίτητα κάτι πολύ κακό, μη αντιμετωπίσιμο ή αποτυχία. Αν πρέπει κάτι να ενισχυθεί σε σας είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα και να μειωθούν ο εγωισμός, το πείσμα και η αδιαλλαξία. 

Σχέσεις
Πολλές οι εκδοχές και στον τομέα των σχέσεων στον νέο χρόνο και ιδιαίτερα από το τέλος της άνοιξης έως και τον Αύγουστο. Πάθος που σιγοβράζει, κεραυνοβόλοι έρωτες, ζήλια, γκρίνια και εκδικητικότητα. Ηρεμα παιδιά! Οι προδιαγραφές του 2018 εμπεριέχουν τα πάντα και το εννοώ. Ενας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες, ακόμα και αν δεν ομολογηθεί ευθέως, θα είναι το σεξ. Το σεξ που γίνεται ή δεν γίνεται, το σεξ που δεν δίνει ικανοποίηση ή είναι αφορμή για ξεστρατίσματα. Δικά σας ή του άλλου. Μην το υποτιμάτε παρακαλώ στην κρίση και τις αποφάσεις σας. Ορισμένοι μπορεί να νιώσετε έντονα συναισθήματα για κάποιο άτομο, κάτι που μπορεί να έχει και κάποια απαγορευτικά. Ενας γάμος ή μια απελευθέρωση από έναν ουσιαστικά νεκρό γάμο που υφίσταται τυπικά δεν αποκλείονται. Αν έχετε προγραμματίσει γάμο ή κοινές διακοπές με σύντροφο που δεν γνωρίζετε πολύ καλά μέσα στο καλοκαίρι, προετοιμαστείτε πιο σωστά και αφήστε και λίγο χώρο για το απρόοπτο. Αυτά ισχύουν περισσότερο όπως θα έχετε καταλάβει για εσάς του Οκτωβρίου. Ο Δίας θα φύγει από το ζώδιό σας στις 8 Νοεμβρίου, αλλά έως το τέλος του 2018 η επιτυχία δεν θα σας εγκαταλείψει. Επιτυχία που φυσικά μπορεί αν συσχετιστεί και με τις σχέσεις σας; Το εξάγωνο του κυβερνήτη σας Πλούτωνα με τον Δία στον ζώδιό σας βοηθάει σε μια πραγματικά ολική αναγέννηση. Αυτό μπορεί να είναι εσωτερική, πνευματική, επαγγελματική, αλλά και συναισθηματική. Γεγονότα και καταστάσεις, ερεθίσματα και συνειδητοποιήσεις μπορεί να συναινέσουν σε αυτήν. Αυτά αφορούν ιδιαίτερα εσάς του δευτέρου δεκαημέρου του ζωδίου σας. Τα πιο έντονα γεγονότα και οι ρήξεις ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν με προοπτική το μέλλον θα σημειωθούν σε εσάς του Οκτωβρίου. Πολλά μπορεί να ξεκινήσουν με εσάς ή ακολουθώντας συμπεριφορές του συντρόφου σας, αλλά και ανεξάρτητα από εσάς. Οσοι κάνετε μια νέα γνωριμία, σιγουριά για το αν αυτή μπορεί να σταθεροποιηθεί και να προχωρήσει θα έχετε μετά τις 8 Νοεμβρίου που ο Ουρανός θα επανέλθει στον Κριό. 

Επαγγελματικά
Ισως τις κατευθυντήριες γραμμές για το τι περνάει και τι πουλάει ή όχι στη δουλειά σας να τις ορίσατε από τον Οκτώβριο περίπου του 2017 και μετά. Το διάστημα 9 Δεκεμβρίου 2017 έως 26 Ιανουαρίου 2018 σχηματίστηκε μια πιο καθαρή εικόνα, όχι μόνο γύρω από τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες που έπρεπε να διορθωθούν. Αυτό το διάστημα μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγή στους ρυθμούς, τον τρόπο ή και τον χώρο της εργασίας. Από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Μαΐου έχετε ένα γόνιμο διάστημα για να κάνετε βελτιώσεις, ανανεώσεις, συμφέρουσες προτάσεις και καινούρια ξεκινήματα. Αυτό ισχύει και για το φθινόπωρο. Από τον Φεβρουάριο έως και τις αρχές Μαΐου όσοι ψάχνετε για εργασία μπορείτε να βρείτε κάτι καλό. Κρατήστε το βάζοντας τα δυνατά σας μέσα στο καλοκαίρι που θέλει κότσια. Ακόμα και οι συμφωνίες που θα γίνουν σε αυτό διάστημα θα είναι πιο ισχυρές. Σημειωτέον ότι αν για μερικούς γίνει καμιά στραβή μέσα σε αυτό το φθινόπωρο δημιουργεί νέες προοπτικές. Αν έχετε δική σας επιχείρηση, ιδιαίτερα από 16 Μαΐου -περισσότερο από 29 Ιουνίου- έως και τον Αύγουστο δώστε προσοχή σε συμβόλαια, τιμολόγια, αποδείξεις, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως. Το εξάγωνο του Δία με το ζώδιό σας θα συμβάλλει σε μια μεγαλύτερη σταθεροποίηση στην επαγγελματική σας θέση και σε μια αναγνώριση, όχι μόνο της αξίας αλλά και των προσπαθειών σας. Εσείς που έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο είναι πιθανόν να φθάσετε στο φθινόπωρο για να νιώσετε ένα αίσθημα ασφάλειας. Μην σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή ότι η αποχώρηση του Δία από το ζώδιό σας στις 8 Νοεμβρίου και το πέρασμά του στον Τοξότη θα φρενάρει τη δυναμική που θα έχει δημιουργηθεί για να επιτύχετε το δυνατόν καλύτερο και στα επαγγελματικά. Αυτό θα το καταλάβετε μέσα στον παραγωγικό και αποτελεσματικό Δεκέμβριο, έτσι για να κλείσει το 2018 γλυκά. Από κάθε άποψη ο τελευταίος μήνας του χρόνου δεν θα σας απογοητεύσει. 


Οικονομικά
Λογικά με την αποχώρηση του Κρόνου από τον Τοξότη στις 20 Δεκεμβρίου που επιβάρυνε τα οικονομικά σας από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά θα έπρεπε να φτιάξουν τα οικονομικά σας. Κάτι τέτοιο, όμως, στον υπερθετικό βαθμό δεν προκύπτει. Και αυτό όχι γιατί δεν θα υπάρχουν έσοδα, αλλά γιατί θα δημιουργηθούν νέες ανάγκες, υποχρεώσεις και έξοδα. Φτιάχνετε κάποιον χώρο εργασίας, εξοχικό ή κανονικό σπίτι; Ανακαινίζετε ή αυξάνονται οι φροντίδες για κάποιο συγγενικό ή δικό σας πρόσωπο; Προσοχή σε συμφωνίες, επιταγές, δηλώσεις, αιτήσεις και λοιπό χαρτομάνι ιδιαίτερα στο διάστημα 29 Ιουνίου - 5 Αυγούστου. Αυτό δείχνει πιο ευαίσθητο σε ό,τι έχει να κάνει επίσης με το θέμα παιδί, τα ταξίδια και το μεταφορικό σας μέσο, τις μετακομίσεις και τα ΜΜΕ. Ακόμα στο διάστημα αυτό προσέχετε ωτακουστές, αδιάκριτους γενικώς και τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμφέρουσες αγοραπωλησίες πραγμάτων και ακινήτων χωρίς επιπλοκές μπορείτε να κάνετε από 11 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου, 25 Απριλίου έως 13 Μαΐου, 14 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου και τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018. Μέσα στο 2018 πολλοί από εσάς που έχετε αφήσει οικονομικές ή περιουσιακές εκκρεμότητες είναι πιθανόν να πρέπει να τις επιλύσετε. Αυτές μπορεί να σχετίζονται και με μια πιο μακρινή περίοδο που δεν πήγαν καλά τα πράγματα και εννοώ από το 2012 έως το 2015 τέλος της άνοιξης, το καλοκαίρι ίσως να πρέπει να πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο ή κάποια οικονομική ή περιουσιακή διαμάχη, συμφέρει να τη λύσετε μέσα στο 2018 μέσω ενός συμβιβασμού. Ο Δίας εγγυάται ότι θα πάρετε το καλύτερο αλλά όχι όλα όσα θα θέλατε. Από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου και από τις 16 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 έχετε τα πιο προστατευμένα διαστήματα για τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. 

Υγεία & Ομορφιά
Ο Δίας προστατεύει, αποτρέπει το χειρότερο και ενδυναμώνει, αλλά μην ξεχνάτε το «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Καταρχάς προσοχή σε μικροατυχήματα πάσης φύσεως, μολύνσεις, ειδικά οι γυναίκες ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αν είστε σε γόνιμη ηλικία. Οργανα αναπαραγωγής, πρωκτού, εντέρου και κυκλοφορικού στην προσοχή σας. Ομορφιές; Καλύτερα από 11 Φεβρουαρίου έως 30 Μαρτίου, 13 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου και τον Δεκέμβριο του 2018. Από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου θα νιώσετε την κούραση όσοι δεν καταφέρατε να ξεκουραστείτε και να φροντίστε τον εαυτό σας από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Αυτό δεν αφορά μόνο εσάς του Οκτωβρίου αλλά όλους σας. Πάρτε τα μέτρα σας λοιπόν. 

Σχέσεις με άλλα ζώδια
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο;
Μην υποτιμήσετε την προσφορά -ψυχική ή πρακτική- των Ιχθύων στον νέο χρόνο, έστω και αν τους χρεώνετε αρκετά αρνητικά. Συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες οι Παρθένοι ή κάποιος τέλος πάντων από αυτούς. Ισως έως και ναι με έναν Τοξότη, αν και δεν αντέχει την επιτήρηση. Ουδέτεροι οι Δίδυμοι, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι ναι μεν αλλά φέτος θα είναι πιο αγχωμένοι και προβληματισμένοι. Αν τους αγαπάτε, κατανοήστε τους. Οι Κριοί βοηθούν περισσότερο στα επαγγελματικά, αλλά δεν αντέχουν τα πολλά-πολλά. Το ίδιο και οι Ζυγοί, οι οποίοι σημειωτέον έχουν αλλεργία και στην κριτική. Το χοντρό παιχνίδι θετικά και αρνητικά θα παιχτεί με άλλους Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους. Ηλεκτρισμένες σχέσεις που θα απαιτήσουν ψυχραιμία και συμβιβαστικό πνεύμα. Εύκολες οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις. Η επίδραση του Ουρανού από τον Μάιο έως τις αρχές Νοεμβρίου απέναντί σας στον Ταύρο -και όπως είπαμε θα είναι πιο έντονη σε εσάς του Οκτωβρίου- μπορεί να γίνει ο πρόξενος μιας σχεδόν ηλεκτρικής έλξης με κάποιο άτομο ξένο προς τις δικές σας ιδέες, απόψεις ή και νοοτροπίες. Μην αφήσετε ολότελα τις χειρολαβές. 

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma 







23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Προεργασία για την επιτυχία 

Δύο τα σπουδαία νέα για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας μπαίνοντας στην καινούρια χρονιά. Το ένα ήδη συνέβη τις τελευταίες ημέρες του 2017, όταν ο Κρόνος έληξε οριστικά την πορεία του στο ζώδιό σας. Πλέον από τον Αιγόκερω θα σας δώσει μαθήματα πειθαρχίας και καλής οικονομικής διαχείρισης προκειμένου να δημιουργήσετε συνθήκες ευημερίας στη ζωή σας. Το δεύτερο νέο θα έρθει προς το τέλος του 2018 και αναφέρομαι στην είσοδο του κυβερνήτη σας Δία στο ζώδιό σας στις 8 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα βρίσκεται στον Σκορπιό σηματοδοτώντας μια περίοδο προετοιμασίας για τα καινούρια που θα έρθουν τον Νοέμβριο. Χρονιά αποτοξίνωσης θα τη χαρακτήριζα από ανθρώπους, καταστάσεις και ψυχικά ή σωματικά φορτία που σας ταλαιπωρούν χρόνια. Οι γεννημένοι από τις 4 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχετε έντονη την επιρροή του Ποσειδώνα σε μια απαιτητική όψη και πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε επενδύσεις συναισθηματικές ή οικονομικές και πιο διστακτικοί σε ρίσκα και σημαντικές αποφάσεις. 

Γενικά  
Εχοντας απομακρυνθεί από την επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας, μπορείτε να αναπνεύσετε πιο ελεύθερα αλλά και να προσαρμοστείτε στις αλλαγές τις οποίες έφερε στη ζωή σας. Από τη νέα του θέση, ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα σας μάθει να διαχειρίζεστε σοφά το χρήμα, να διαπραγματεύεστε καλύτερα για τον εαυτό σας, να μειώσετε τα έξοδα, τα χρέη ή τις οφειλές του παρελθόντος. Για κάποιους από σας το πέρασμα του Κρόνου από τον Αιγόκερω θα σηματοδοτήσει και την ανάγκη επένδυσης σε κάποιο ακίνητο. Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά τα οποία θα επηρεαστούν από αυτή τη θέση. Η πιο σημαντική εμπειρία που θα αποκομίσετε από τον Κρόνο στον Αιγόκερω είναι ότι θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας και θα σας ωθήσει να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Εκτός από την επιρροή του Κρόνου, σημαντική θα είναι και η επιρροή του Δία από τον Σκορπιό στον άξονα «υγεία - εργασία - ψυχολογία». Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα υγείας, φέτος θα καταφέρετε να βρείτε είτε τη σωστή θεραπεία ή τον κατάλληλο γιατρό που θα βοηθήσει να το επιλύσετε. Ο 12ος οίκος κυβερνά το υποσυνείδητο, τα όνειρα, τη διαίσθηση, την υγεία της ψυχής αλλά και του φυσικού σώματος, και όλα αυτά μπορεί να ενισχυθούν με το πέρασμά του. Οι σημαντικές αλλαγές της χρονιάς  θα συμβούν κυρίως σε εσωτερικό επίπεδο, θα κυοφορηθούν φέτος ώστε όταν περάσει στις 8 Νοεμβρίου ο Δίας στο ζώδιό σας να γίνουν δημιουργία! Οι γεννημένοι από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου φέτος θα έχετε και την επιρροή του Ποσειδώνα, ο οποίος δημιουργεί συνθήκες σύγχυσης όταν περνάει πάνω από τον Ηλιο μας, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί εύκολα μπορούμε να γίνουμε θύματα εξαπάτησης στον έρωτα, στις σχέσεις γενικότερα, αλλά και στο χρήμα. Κάποιοι από σας ίσως νιώσετε λίγο χαμένοι στην κατεύθυνση που πρέπει να χαράξετε στη ζωή σας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μείνετε αναποφάσιστοι παρά να πέσετε με τα μούτρα σε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα.

Σχέσεις 
Τα προηγούμενα τρία χρόνια ο τομέας των σχέσεων πέρασε αρκετούς κραδασμούς, εξαιτίας της πορείας του Κρόνου στο ζώδιό σας. Βέβαια για κάποιους από σας αυτή η διέλευση μπορεί να σήμανε και ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική σας ζωή μέσω ενός γάμου ή μιας συγκατοίκησης. Σε κάποιους άλλους μπορεί να προξένησε φθορά στον γάμο ή στη σχέση τους και να τους έστρεψε σε τρίτο πρόσωπο. Οπως και να έχει, φτάσατε στο 2018 έχοντας ξεκαθαρίσει μάλλον το τοπίο στον τομέα «σχέσεις». Το 2018 δεν είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για τον συγκεκριμένο τομέα, με την έννοια ότι η έμφαση της χρονιάς είναι σε θέματα υγείας,  εργασίας και οικονομικών. Είναι μια καλή χρονιά αν θέλετε να ξεφορτωθείτε σχέσεις που σας έχουν κουράσει ή  ταλαιπωρήσει στο παρελθόν και να εξυγιάνετε και αυτό τον τομέα ώστε να προχωρήσετε στις νέες προκλήσεις που θα έρθουν με τον Δία στο ζώδιό σας το τελευταίο δίμηνο. Οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες ενδεχομένως να έχετε κάποιες ευκαιρίες για αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις με νέα πρόσωπα που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο ξεκίνημα ή στο τέλος της χρονιάς. Οι γεννημένοι από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου, με την επιρροή του Ποσειδώνα, προσέξτε γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός. Ο Ποσειδώνας όντως μπορεί να φέρει το απόλυτο ερωτικό ιδανικό, μπορεί να κρύβει όμως και μια φούσκα. Γι’ αυτό μπορείτε φυσικά να χαρείτε τις στιγμές σας και να ερωτευτείτε, αλλά καλό είναι να μην αρχίσετε τις συναισθηματικές επενδύσεις, και δη βιαστικά πριν έρθει το 2019, και να σιγουρευτείτε για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει. Ο Ποσειδώνας πολύ συχνά δηλώνει και κάποιες αδιέξοδες σχέσεις, είτε με μεγάλη διαφορά ηλικίας, είτε με προβλήματα εξαιτίας δεσμεύσεων του άλλου προσώπου. Περιμένετε να καταδείξει ο χρόνος την αξία των νέων σχέσεων στη ζωή σας σε όλα τα επίπεδα. Αν έχετε βγει από μια σχέση, μη φοβηθείτε να περάσετε μερικούς μήνες μόνοι σας για να συνέλθετε. 


Επαγγελματικά 
Το 2018 είναι μια προπαρασκευαστική χρονιά για τα επαγγελματικά σας, όπου δεσπόζει η  δουλειά προκειμένου να δρέψετε τις δάφνες στο τελευταίο δίμηνο όπου ο Δίας θα περάσει στο ζώδιό σας. Οι αλλαγές φέτος μπορεί να μην είναι τόσο δραστικές όσο θα είναι αργότερα, αλλά έχετε μπροστά σας δέκα μήνες για να τις προετοιμάσετε, ώστε να εκδηλώσετε δράση τη στιγμή που πρέπει να είστε στις επάλξεις. Μην αφήσετε αυτή τη χρονιά ανεκμετάλλευτη, γιατί μπορεί να ανακαλύψετε μέσα σας ταλέντα και ικανότητες που δεν τα είχατε συνειδητοποιήσει έως τώρα και να μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε. Για τους γεννημένους 4, 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθύς σε μια απαιτητική όψη προς το ζώδιό σας μπορεί να δηλώνει μεγαλύτερη ευαισθησία αλλά και καλλιτεχνικές κλίσεις μες στη χρονιά. Αν είστε καλλιτέχνες, μπορεί να έχετε έμπνευση και μεγαλύτερη δημιουργικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προσέξτε όμως τις νέες συνεργασίες γιατί μπορεί κάποιος να σας παραπλανά και να το μετανιώσετε αργότερα. Με τις εκλείψεις να συνεχίζονται στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου, φανείτε ευέλικτοι και ανοιχτοί στη γνώση, στις νέες εμπειρίες και προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας είτε με σεμινάρια, ειδική κατάρτιση ή να ψάξετε για μετεκπαίδευση. Ολα αυτά θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη δουλειά σας. Ακόμη, μπορεί να ανοίξετε παρτίδες με το εξωτερικό σε επαγγελματικό επίπεδο. Φέτος για πρώτη φορά ο Ουρανός θα πάρει θέση στον Ταύρο, στον τομέα της καθημερινότητας της δουλειάς σας, προσωρινά από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο, και θα βοηθήσει να εκμοντερνίσετε ίσως τις μεθόδους με τις οποίες εργάζεστε ή να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο κερδίζοντας έτσι ελεύθερες ώρες για τον εαυτό σας. Με τον Δία στον Σκορπιό μπορεί να υπάρχει και ένα θετικό παρασκήνιο στον τομέα της εργασίας, το οποίο να σας αποκαλυφθεί αργότερα μες στη χρονιά. Ισως κάποιοι μιλούν για σας και σας σκέφτονται για να σας αναθέσουν κάτι σημαντικό στα επαγγελματικά.


Οικονομικά 
Η επιρροή του Κρόνου από τον Αιγόκερω πλέον κάνει το 2018 μια χρονιά όπου πρέπει να βαδίσετε προσεκτικά στον οικονομικό τομέα και να αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες κινήσεις, όπως επενδύσεις που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις αλλά τελικά μπορεί να αποδειχθούν κατώτερες των προσδοκιών σας. Αυτό που πρέπει να επιδιώξετε ως επί το πλείστον είναι η σταθερότητα των οικονομικών σας και η καλή διαχείριση των πόρων σας. Ο Κρόνος, ως φυσικός κυβερνήτης των οικονομικών σας, σας περιόρισε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, λοιπόν, έρχεται να τσεκάρει αν πήρατε σωστά το μάθημα και να βοηθήσει να χτίσετε νέες προοπτικές μέχρι το 2020 στα οικονομικά. Ο Κρόνος εδώ έχει ως σκοπό να σας διδάξει το μέτρο, τη συντήρηση δυνάμεων, τον περιορισμό των άσκοπων εξόδων και τη δημιουργία μιας πιο σταθερής βάσης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Φυσικά και δεν αγαπά το ρίσκο! Γι’ αυτό καλό είναι να το αποφύγετε ή να το περιορίσετε όσο μπορείτε περισσότερο. Οσον αφορά το χρήμα, ο Κρόνος μπορεί να γίνει ο καλύτερος οικονομικός σύμβουλος αφού θα σας διδάξει πώς να βγάζετε περισσότερα, να διαπραγματεύεστε με καλύτερους οικονομικούς όρους, να μειώσετε τα χρέη και τις οφειλές και να βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες για αγορές. Μάλιστα πολλές φορές η διέλευσή του από τον 2ο Ηλιακό μας οίκο μπορεί να δείξει την αγορά ενός σπιτιού ή ενός ακινήτου. Μπορεί επίσης, αν έχετε ένα ακίνητο, να βρείτε τρόπους να το εκμεταλλευτείτε πιο ουσιαστικά σε οικονομικό επίπεδο. Μυστικές οικονομικές συμφωνίες μπορεί να παίξουν έντονα μες στη χρονιά και να βοηθήσουν να ισορροπήσετε με την επιρροή του κυβερνήτη σας Δία από τον Σκορπιό. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάστημα για τα οικονομικά σας, αλλά και πολυέξοδο. Θα πρέπει να αποφύγετε όμως συμφωνίες και σημαντικές επενδύσεις τον Αύγουστο με τον ανάδρομο Αρη στον τομέα των οικονομικών. 


Υγεία & Ομορφιά 
Το 2018 ο βασικότερος παράγοντας για να έχετε καλή υγεία και να νιώθετε ευεξία είναι το μυαλό σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Οι σκέψεις μας έχουν τη δύναμη να ορίζουν ακόμη και το σώμα και τη φυσική μας κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, η χρονιά είναι σημαντική για τα θέματα υγείας και θα έχετε σε όλη τη διάρκειά της έναν πολύ καλό σύμμαχο στην προσπάθεια να αποκτήσετε την ιδανική φυσική κατάσταση και να διατηρήσετε την ισορροπία μυαλού, ψυχής και σώματος. Αναφέρομαι φυσικά στην παρουσία του Δία στον 12ο οίκο του Ηλιακού ωροσκοπίου σας. Γενικότερα, η επιρροή του Δία θα είναι ενθαρρυντική για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να αποκτήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να θωρακίσετε καλύτερα τον οργανισμό σας. Το 2018 σας καλεί να κάνετε αποτοξίνωση, να κόψετε τις κακές συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό σας, να ασκηθείτε, να βρείτε νέους τρόπους εκγύμνασης και να χαλαρώσετε όσο μπορείτε περισσότερο. Ακόμη, είναι μια βοηθητική χρονιά για περισσότερη αυτογνωσία και ψυχανάλυση. Στο τελευταίο δίμηνο προσέξτε τη διαχείριση του βάρους σας, ενώ από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου αποφύγετε αισθητικές επεμβάσεις και ακραίες αλλαγές στην εμφάνισή σας.


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Το 2018 θα τα πάτε πιο καλά με τον εαυτό σας απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Οχι μόνο δεν θα σας δυσαρεστεί το να μένετε μόνοι, αλλά θα το επιζητάτε κιόλας. Βέβαια, δεν πρέπει να απομακρύνεστε από τους φίλους σας. Λίγη ισορροπία είναι απαραίτητη. Από την άλλη, θα υποχρεωθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αφήσετε την επιπόλαιη και ενθουσιώδη προσέγγιση στις σχέσεις και να βουτήξετε στα βαθιά νερά του συναισθήματος. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για ένα ζώδιο της Φωτιάς όπως το δικό σας, είναι όμως αναγκαία συνθήκη για να νιώσετε ευτυχισμένοι στις σχέσεις σας. Φέτος σίγουρα θα περάσετε καλύτερα με τα υπόλοιπα σταθερά ζώδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι, Ταύροι και Σκορπιοί μπορεί να είναι καλή επιλογή για σχέσεις, μολονότι παίζει ένα θέμα μυστικότητας με αυτούς. Για κάποιον λόγο η σχέση σας μπορεί να πρέπει να μείνει κρυφή για ένα μεγάλο διάστημα. Με Καρκίνους και Αιγόκερους οι σχέσεις είναι καλές αλλά μπορεί να περάσουν διά πυρός και σιδήρου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εκεί θα βγάλετε και τα συμπεράσματα για την πορεία τους. Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα είναι πιο απαιτητικοί και με τις επισημοποιήσεις, οπότε θα σας στριμώξουν αρκετά. Ενδεχομένως να προχωρήσετε σε γάμο ή συμβίωση μαζί τους. Λέοντες, Δίδυμοι ή Υδροχόοι μπορεί να σας κουράσουν λίγο περισσότερο με την κοινωνικότητά τους αλλά θα είναι πάντα εκείνοι που θα σας κάνουν να βλέπετε πιο αισιόδοξα τη ζωή. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν μεγαλύτερη γκρίνια ή και περίεργες αντιδράσεις όλα τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι). Προσπαθήστε να μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά με επικρίσεις και αντιδράστε με ψυχραιμία στα λόγια και τις πράξεις τους. Κριοί και Ζυγοί περνούν ζόρια αλλά σας έλκουν ιδιαίτερα. Ισως όμως να μην μπορείτε να τους βοηθήσετε. Στους Παρθένους και τους Ιχθύς φέτος θα σας έλκει ο τρόπος που σκέφτονται. Ενας άλλος Τοξότης θα συμμεριστεί τις επιθυμίες σας.
Αση Μπήλιου  





22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου 

Με εύνοια & δουλειά προς την επιτυχία

Σύνθετο εμφανίζεται το πλανητικό σκηνικό του 2018 σε σχέση με εσάς. Από τις 11 Οκτωβρίου ήταν ο Δίας που ξεκίνησε να σας δίνει μια μικρή ευνοϊκή ώθηση -ή να σας φυλάει από το χειρότερο παντού- και αυτό θα συνεχίσει να κάνει έως τις 7 Νοεμβρίου 2018. Μέσα στο 2018 το μεγαλύτερο μερίδιο των θετικών του θα το απολαύσετε εσείς που έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, εσείς που τόσο το χρειάζεστε. Γιατί; Επειδή εσάς του δευτέρου σάς καταπονεί με διάφορους τρόπους εδώ και πολύ καιρό ο Πλούτωνας ενώ εσείς του τρίτου έχετε τρελαθεί από τα απερίγραπτα σκαμπανεβάσματα από το ζεστό στο κρύο του Ουρανού από τον Κριό. Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 ο Κρόνος, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, περνάει στο ζώδιό σας. Αυτή η επίσκεψη συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια. Η προηγούμενη  φορά ήταν από τον Νοέμβριο του 1988 έως τις αρχές του 1991. Πρώτοι που θα νιώσετε περισσότερο την επίδρασή του θα είστε εσείς του Δεκεμβρίου. Για εσάς όμως υπάρχει και κάτι θετικό. Από τις 16 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου 2018 ο Ουρανός θα μετακινηθεί από τον Κριό στον Ταύρο και θα σχηματίσει ένα δημιουργικό τρίγωνο με το ζώδιό σας. 

Γενικά
Ας ξεκινήσουμε κάνοντας ψηλά έναν μύθο ότι σώνει και καλά η επιστροφή του Κρόνου στον Αιγόκερω σημαίνει ανεπανάληπτες δοκιμασίες για τα άτομα αυτού του ζωδίου αφού θα τον φιλοξενήσουν για αρκετό καιρό. Η παρουσία του εκεί για να καταλάβετε θα είναι κάπως πιο σκληρή για τον Κριό και τον Ζυγό τουλάχιστον για το 2018 και το πρώτο μέρος του 2020 περίπου, που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση. Το 2019 γι’ αυτούς έχει και θετικά. Τι υπαγορεύει λοιπόν ο πλανήτης στη ζώδιό σας; Εργατικότητα, συνέπεια, αποδοχή της ευθύνης των πράξεών σας -άρα δεν ευνοεί τις προχειρότητες, τις  επιπολαιότητες, τις παρανομίες και τις μπαγαποντιές γενικώς- και ξεκάθαρες ιδέες και στόχους προκειμένου να γνωρίζετε πού θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσπάθεια αλλά και την προσοχή σας. Αν πρέπει να αναφερθούμε στις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην εργασία, στις σχέσεις και τον τρόπο ζωής σας γενικότερα, σίγουρα δεν θα είναι πάντα εύκολες και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Αυτό προϋποθέτει ότι θα χρειαστεί να γίνετε περισσότερο ανεκτικοί και συμβιβαστικοί όχι μόνο μετά κοντινά σας πρόσωπα αλλά και με άλλα που εκτιμάτε λιγότερο ή και καθόλου, αλλά που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πρόοδο, τα συμφέροντα ή την ησυχία σας. Ασφαλώς και δεν μιλάμε για το απόλυτο σκύψιμο του κεφαλιού στη μεγάλη αδικία, αλλά επ’ ουδενί επιβραβεύονται οι ταρζανιές. Μάλιστα για εσάς του πρώτου δεκαημέρου το διάστημα από 16 Μαΐου έως 6 Νοεμβρίου με το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο δημιουργούνται κάποιες καλύτερες συνθήκες για να ξεμπλέξετε μπερδεμένα θέματα - οικονομικά, νομικά, οικογενειακά και επαγγελματικά. Κάτι αλλάζει γρήγορα σαν ευνοϊκή αστραπή που δεν συνεχίζεται μετά. Για όλους σας όμως, συγκριτικά με το 2019, το 2018 κρύβει περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες που μόνο αργότερα θα μπορέσετε να εκτιμήσετε τη δυναμική τους. Η νέα χρονιά επίσης μπορεί να ανακινήσει θέματα του παρελθόντος -κοντινού ή μακρινού- και να σας φέρει κοντά με συνεργάτες που σχετίζονται με αυτό. Το γνωστό «η ζωή μας κύκλους κάνει» για πολλούς από σας από το 2017 τον Δεκέμβριο και μέσα στο 2018 θα έχει πλήρη εφαρμογή.  

Σχέσεις
Η αίσθηση ότι η υπομονή, η ανοχή και η ανθεκτικότητά σας στις δύσκολες καταστάσεις μειώνονται δεν θα είναι μόνο αίσθηση, αλλά πραγματικότητα. Είναι φυσικό λοιπόν σε ό,τι δεν σας αρέσει, δεν σας ικανοποιεί ή δεν σας συμφέρει εύκολα να δείχνετε τη δυσαρέσκειά σας. Θα είναι και αυτή η αφαιρετική τάση που θα γίνει πιο έντονη και που θα λέει «θέλω πια το ουσιαστικό, το γνήσιο και το αληθινό, διαφορετικά δεν ενδιαφέρομαι». Από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά και σε όλο το διάστημα έως τις 7 Νοεμβρίου από τη μία μεριά θα δέχεστε την επίδραση του Κρόνου, που λέει «θα δώσω μια να τα κάνω όλα καλοκαιρινά αφού δεν περνάω καλά», αλλά μια άλλη φωνή, αυτή του Δία, θα λέει «μη βιάζεστε, ψάξτε πιο προσεκτικά και τα θετικά που μπορεί να υπάρχουν σε μια συνεργασία, έναν συνεταιρισμό ή μια σχέση». Ο,τι κινδυνεύει αλλά αξίζει να σωθεί και να συνεχιστεί έως τις 7 Νοεμβρίου θα φανεί. Το διάστημα που είναι καλύτερο για να ξεκινήσει μια συγκατοίκηση, να επισημοποιηθεί μια σχέση, να γίνει ένας γάμος ή να γεννηθεί απόγονος είναι από τις 16 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου, όπου ο Δίας είναι ευνοϊκός και θα έχετε ξεφορτωθεί και τον ανατρεπτικό Ουρανό. Η παρουσία του Ουρανού στον Κριό περίπου τα τελευταία έξι χρόνια έφερε πολλά γεγονότα και απρόοπτες εξελίξεις που δεν άφησαν ανέπαφες ακόμα και τις πιο στενές σας σχέσεις. Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας σάς υποχρεώνει να αναζητάτε την αξιοπιστία, την ακρίβεια και την τήρηση στις υποσχέσεις αλλά και την ασφάλεια. Δύσκολα λοιπόν θα δεχτείτε κάτι λιγότερο. Από φέτος αλλάζει και ο τρόπος αξιολόγησης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων. Η επιστροφή του Ουρανού και πάλι στον Κριό σαφώς και θα δημιουργεί μια τάση ανατροπής με ό,τι δεν συμφωνείτε, αλλά καλό θα είναι να μετρήσετε προηγουμένως όχι μόνο τις συναισθηματικές αλλά και τις πρακτικές σας ανάγκες. Αυτές μπορεί να πνίξουν σχέσεις που ακόμα κι αν προσφέρουν ευχαρίστηση δεν τις εξυπηρετούν. Σε αυτή τη συνομοταξία εμπίπτετε περισσότερο εσείς του τρίτου δεκαημέρου.   

Επαγγελματικά
Είτε από δική σας απόφαση, είτε μέσα από τις συγκυρίες που θα επικρατούν και τη φορά των πραγμάτων, διαφοροποιήσεις και αλλαγές θα υπάρχουν και στα επαγγελματικά. Συγκρίνοντας το 2018 με το 2017 μάλλον το πρώτο, έστω και με περισσότερο ζόρι, μπορεί να αποδειχθεί πιο ευνοϊκό. Το νοικοκύρεμα, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πιο αποδοτική η δουλειά σας αν έχετε μια επιχείρηση δική σας, και όχι τα φιλόδοξα ανοίγματα και οι επεκτάσεις. Κάντε ένα βήμα, σταθεροποιηθείτε και μετά κάντε το επόμενο. Εξαιρετική βοήθεια, ηθική ή και πρακτική, μπορεί να υπάρξει με την όποια σύνδεσή σας με ομάδες, συλλόγους, σωματεία, πολιτικά κόμματα και φίλους έμπιστους και αφοσιωμένους. Να συζητάτε τους προβληματισμούς σας και όχι να κλείνεστε στον εαυτό σας. Ο πειρασμός για κάτι τέτοιο τη νέα χρονιά θα είναι πιο μεγάλος. Αν είσαστε σε μια εξαρτημένη εργασία αλλά θέλετε να βρείτε κάτι καλύτερο, επιδιώξτε το από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο, αλλά στις επιλογές σας να πρυτανεύσει η ασφάλεια και ό,τι σας την εμπνέει και όχι το γρήγορο ή εύκολο κέρδος. Λύνονται κόμποι, ρυθμίζονται εκκρεμότητες, επιλύνονται προβλήματα. Το πέρασμα του ευεργετικού Δία στον Σκορπιό στις 11 Οκτωβρίου 2017 -θέση που θα κρατήσει έως τον Νοέμβριο του 2018- δημιούργησε σιγά-σιγά χώρο και προϋποθέσεις για καινούρια πράγματα. Κάποιοι ξεκινήσατε να λύνετε ασάφειες και μπερδέματα προκειμένου να εξυγιάνετε την κατάσταση έτσι που να ξέρετε πώς να βαδίσετε παρακάτω. Μερικοί, σαν πιο έτοιμοι από καιρό, περάσατε σε μια πιο ουσιαστική δράση  υλοποιώντας σχέδια που ψήνατε από καιρό. Ο,τι έχει ξεκινήσει από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου έχει σίγουρα μια καλύτερη προοπτική και πάνω σε αυτά τα χνάρια να συνεχίσετε και αργότερα. Το 2018 σας δίνει ένα δημιουργικό καλοκαίρι και ένα αποτελεσματικό φθινόπωρο που πρέπει να τα αξιοποιήσετε.  

Οικονομικά
Φοβού το παρελθόν με τις εξαρτήσεις, τις εμπλοκές, τις δεσμεύσεις και τα βάρη του. Συνήθως η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό μας μάς φέρνει αντιμέτωπους με ό,τι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ή τα έχουμε κάνει λάθος. Ο,τι κι αν είναι αυτά: σχέσεις, περιουσιακά, οικονομικά κ.ά. Οι εκλείψεις, οι παραλείψεις, τα λάθη και οι υπερβολές μπορεί να πρέπει να πληρωθούν τώρα, από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 και μετά και τα δύο επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, συμφέρει έως τις 7 Νοεμβρίου 2018 να ρυθμίσετε -εφόσον υπάρχουν- περιουσιακές, οικονομικές και σχετικές εκκρεμότητες. Πάντα με συμβιβαστικό πνεύμα εκεί που χρειάζεται και όχι τραβώντας τα άκρα εκεί που υπάρχουν διαφορές. Μάλιστα, από τον Μάιο έως τις 12 Αυγούστου θα μπορέσετε κάπως πιο εύκολα. Το 2018 δεν αντιτίθεται στο κέρδος ως προς εσάς, αλλά είναι τα έξοδα που θα είναι κάπως φουσκωμένα και οι υποχρεώσεις που μπορεί να μην είναι ακριβώς και μόνο δικές σας αλλά να σχετίζονται με συγγενικά ή αγαπημένα πρόσωπα. Επειδή και χωρίς τα έκτακτα έξοδα που φαίνεται ότι αυξάνονται από τον Μάιο έως τις αρχές Αυγούστου, θα είναι και η τάση σας να ξοδεύετε περισσότερο. Φυσικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα χρήματα θα πάνε χαμένα αφού ίσως ανακτήσετε, χτίσετε, αγοράσετε εξοπλισμό για τη δουλειά σας ή κάτι σχετικό. Ισως να αλλάξει και η δομή ή η κατάσταση κάποιου μέλους της οικογένειας που θα επιβαρύνει κάπως τον προϋπολογισμό. Οσοι έχετε κατά νου ένα σημαντικό εγχείρημα -μια επιχείρηση ή την επέκταση της ήδη υπάρχουσας, αγορά ακινήτου κ.ά.- και προβληματίζεστε αν πρέπει να γίνει ή όχι, έχουμε την απάντηση: όσο πιο γρήγορα και έως τις αρχές φθινοπώρου που έχετε και λίγη βοήθεια, και όχι μέσα στο 2019. Να υπολογίσετε ότι το 2019 μπορεί να είναι πιο απαιτητικό και όχι τόσο γενναιόδωρο. Τώρα, λοιπόν, διαφορετικά μετά την άνοιξη του 2020.  

Υγεία & Ομορφιά
Ως προς τη φροντίδα φέτος προηγείται η υγεία. Συκώτι, κεφάλι -μάτια, δόντια, αυτιά-, ουροποιητικό, δέρμα και μυοσκελετικά προβλήματα - ιδιαίτερη προσοχή στα γόνατα. Επίσης τα μικροατυχήματα, ιδιαίτερα από τις 18 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου και από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Ως προς το στυλ και την ομορφιά σας προσοχή στο βάρος και όχι δραστικές παρεμβάσεις. Μην προτιμήσετε τα προαναφερθέντα διαστήματα γι’ αυτές. Αν όμως πρέπει να προχωρήσετε σε αυτές γιατί δεν γίνετε αλλιώς, προτιμήστε τα εξής διαστήματα: από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, αλλά όχι στις 1, 2, 3 Ιανουαρίου, από τις 15 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου και από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. 

Σχέσεις με άλλα ζώδια
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Είναι η δική σας ζωδιακή ομάδα (Κριός, Ζυγός, Καρκίνος και Αιγόκερως) που μπήκε σε μια πιο σύνθετη και όχι ακριβώς εύκολη φάση από τον Δεκέμβριο του 2017, γι’ αυτό να προσέχετε πώς θα απευθύνεστε σε αυτά τα άτομα για να αποφευχθούν γκρίνιες, ζήλιες ή συρράξεις. Από αυτούς πιο βοηθητικοί και πιο ανεκτικοί οι Καρκίνοι. Είτε πρακτικά είτε συναισθηματικά, πρώτοι έρχονται για το 2018 οι Σκορπιοί, οι Παρθένοι, οι Ταύροι και οι Ιχθύες. Οταν λέμε, π.χ., οι Παρθένοι, δεν εννοούμε όλοι οι Παρθένοι, αλλά κάποιο άτομο που ανήκει στο ζώδιο αυτό. Οι Υδροχόοι θα είναι πιο νευρικοί και πιο απαιτητικοί. Μην τους πατάτε τον κάλο, το ίδιο ισχύει και για τους Λέοντες. Δίδυμοι και Τοξότες; Αν σας εμπνέουν και ελέγχετε τις εξάρσεις και τα σκαμπανεβάσματά τους, γιατί όχι. Πιο ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι Υδροχόοι -που συχνά αποτελείτε και ζευγάρι-, οι Λέοντες, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί θα είναι από τον Μάιο έως τα μέσα Αυγούστου και περισσότερο αυτοί που έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο. Λιγότερο οι υπόλοιποι. Πιο ξεκάθαρα όμως το ποιους θα κανακέψετε θα φανεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου που η Αφροδίτη σας κλείνει το μάτι. 

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma 





20 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 

Σημαντικές επιλογές, τώρα!   

Ακροβατώντας ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, το 2018 θα προσπαθήσετε να βρείτε ισορροπίες και να διώξετε από τη ζωή σας ό,τι την περιορίζει και εμποδίζει την πρόοδο και την εξέλιξή σας. Αυτό το ακροβατικό ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο συμβολίζουν οι εκλείψεις στο ζώδιό σας και στον απέναντί του Λέοντα στις 31 Ιανουαρίου, 15 Φεβρουαρίου, 27 Ιουλίου και 11 Αυγούστου. Πολύ σημαντικός μέσα στο 2018 θα είναι ο τομέας της καριέρας με τη διέλευση του Δία από τον Σκορπιό έως τις 8 Νοεμβρίου. Το τελευταίο δίμηνο του 2018 από τον Τοξότη ο Δίας θα ευνοήσει τη συλλογική εργασία, τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις σας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον για το 2018 έχει η πολύμηνη κατ’ εξαίρεση παρουσία του Αρη στο ζώδιό σας από τις 16 Μαΐου έως τις 15 Νοεμβρίου, με ένα διάλειμμα ενός μήνα όπου θα περάσει στον Αιγόκερω, από τις 13 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ενέργεια, δράση, πρωτοβουλία, αποφασιστικότητα αλλά και ένταση στην καθημερινότητα δείχνει αυτή η επιρροή.

Γενικά 
Το 2018 είναι χρονιά αναγνώρισης και ανταμοιβών κυρίως στον επαγγελματικό τομέα για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Δεν είναι λίγο άλλωστε να έχεις στον τομέα της καριέρας και του κοινωνικού status έναν Δία για τους δέκα από τους δώδεκα μήνες του χρόνου! Πράγματι, ο Δίας στον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα σας δώσει ευκαιρίες να αναδείξετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, να συνεργαστείτε με τους σωστούς ανθρώπους που θα προβάλουν το έργο σας, να διαχειριστείτε μια νέα θέση ή ένα υψηλό αξίωμα, να έρθετε σε συμφωνία με ανθρώπους που μπορεί να σας ζόριζαν παλιότερα. Η μόνη παγίδα είναι να θελήσετε να αναμειχθείτε με πολλά, γιατί θα έχετε αυτή την τάση, και να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, γι’ αυτό πρέπει να είστε και αρκετά επιλεκτικοί σε προσφορές και προτάσεις. Μετά τις 8 Νοεμβρίου, με τον Δία να περνά στον Τοξότη, αρχίζει να φυσάει ούριος άνεμος τόσο σε θέματα σχέσεων και ερωτικής αποκατάστασης όσο και σε ζητήματα οικονομικά. Ο Κρόνος, έχοντας ήδη μπει στον Αιγόκερω από τις 20 Δεκεμβρίου 2017, θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ουσιαστικά και πρακτικά βήματα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σας και την εξάλειψη εμμονών και άλλων ψυχολογικών αναστολών. Αν προσπαθήσετε συνειδητά να ενδιαφερθείτε για την υγεία σας σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, θα είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να τον υποδεχτείτε στο ζώδιό σας το 2020. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τη θέση του Αρη στο ζώδιό σας, που φέτος κατ’ εξαίρεση θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε ορθή και ανάδρομη πορεία. Αρχικά, από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Αυγούστου και μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Από τη θέση αυτή θα κοντράρει τον Ουρανό στον Ταύρο, φέρνοντας αλλαγές και ανατροπές τόσο στην καριέρα όσο και στα θέματα του σπιτιού.


Σχέσεις 
 Το 2018 δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά στον τομέα των σχέσεων, εκτός αν στις ημερομηνίες γέννησής σας υπάρχει επιρροή εκλείψεων, οπότε θα υπάρξουν καθοριστικά ή μοιραία γεγονότα. Προσέξτε τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο γιατί αυτοί είναι από τους πιο «επικίνδυνους» μήνες για σας που έχετε σχέση ή είστε παντρεμένοι. Επειδή και η γοητεία σας θα είναι αυξημένη αυτούς τους μήνες, ενδέχεται να μπλεχτείτε σε εφήμερες καταστάσεις που θα βάλουν σε κίνδυνο τις σταθερές στη ζωή σας.
Το 2018 είναι χρονιά επιλογών! Δεν θα επιδιώξετε απλώς να είστε με κάποιον/α για να μη νιώθετε μόνοι ή για να έχετε παρέα για εξόδους. Θα θελήσετε να είστε με κάποιον/α που νιώθετε ότι σας κατανοεί. Το καλοκαίρι θα είναι σούπερ καυτό, με τον Αρη στο ζώδιό σας να σας βάζει σε περιπέτειες. Επίσης, το 2018 θα σας βάλει σε σκέψεις περί των σχέσεών σας, είτε αυτές είναι προσωπικές, είτε επαγγελματικές. Σίγουρα το πιο περίεργο, δύσκολο αλλά και ιδιαίτερα κατατοπιστικό διάστημα για τον τομέα των σχέσεων είναι αυτό στο οποίο δεσπόζει η επιρροή του Αρη στο ζώδιό σας, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Ο Αρης συνήθως πυροδοτεί εξελίξεις στον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου κάνει τη διέλευσή του. Για σας, αυτός ο τομέας είναι ο άξονας προσωπικότητας, σχέσεων, συνεργασιών και γάμου. Τον ίδιο άξονα επηρεάζουν εξάλλου και οι εκλείψεις της φετινής χρονιάς. Θέλετε δεν θέλετε, δύσκολα θα αγνοήσετε το πέρασμά του. Από τις 26  Ιουνίου ο Αρης θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιό σας έως τις 12 Αυγούστου, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μειωθούν οι διαπραγματευτικές σας ικανότητες ή να νιώθετε μπλοκαρισμένοι στη διάθεσή σας να βοηθήσετε και να είστε αποτελεσματικοί. Αν είστε μόνοι/ες, η επιρροή του Αρη μπορεί να δείξει έντονη κινητικότητα σε φλερτ και προϋποθέσεις νέων γνωριμιών


Επαγγελματικά 
Σε ιδιαίτερα φιλόδοξη φάση σάς βρίσκει η νέα χρονιά και πώς να μην είστε, με τον Δία να περιδιαβαίνει τον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής καταξίωσης ήδη από το φθινόπωρο του 2017 και μέχρι τις 7 Νοεμβρίου του 2018. Ο Δίας από τον Σκορπιό μπορεί να σας χαρίσει κάποιες καλές ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα να προοδεύσετε. Αν δεν σας αρέσει η καριέρα που ακολουθείτε τη φετινή χρονιά, μπορεί να βρείτε τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξετε ή να ξεκινήσετε τη δική σας δουλειά. Αν έχετε μια επιχείρηση, μπορεί να αποκτήσετε σημαντικούς πελάτες ή να τη διευρύνετε ξεπερνώντας το γεωγραφικό πλαίσιο όπου βρίσκεται. Ακόμη κι αν δεν εργάζεστε γιατί είστε συνταξιούχοι ή μητέρες στο σπίτι ή φοιτητές, η επιρροή του Δία δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους, αφού πάνω απ’ όλα συνδέεται με την εκμετάλλευση των ταλέντων σας και την προβολή σας. Μπορεί να αναλάβετε ηγετικό ρόλο στον χώρο των σπουδών, να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο στο Διαδίκτυο, να κάνετε δημόσιες σχέσεις σε μια επιχείρηση στη γειτονιά σας κ.ά. Με τη διέλευση του Δία στον Σκορπιό μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για κάποια απασχόληση ακόμη και στο σπίτι, κάτι που θα τονώσει το εισόδημά σας. Ο Αρης μετά τα μέσα Μαΐου και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με ένα μικρό διάλειμμα από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτέμβρη, στο ζώδιό σας θα σας κάνει ιδιαίτερα διεκδικητικούς στον τομέα της καριέρας ενώ δεν θα φοβάστε να πάρετε ρίσκο προκειμένου να πειραματιστείτε επαγγελματικά. Φυσικά, στο πεντάμηνο της παραμονής του Αρη στο ζώδιό σας θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις με ανωτέρους και προϊσταμένους, καθώς και εκείνοι θα είναι απαιτητικοί από εσάς και το κλίμα ίσως κάπως φιλοπόλεμο. Την ίδια περίοδο ίσως κάποιοι νόμοι ή συνθήκες να δημιουργήσουν την ανάγκη αλλαγών στον χώρο εργασίας σας.


Οικονομικά 
Αρκετά πιο θετικές οι επιρροές στον τομέα των οικονομικών για το 2018, μολονότι με την πολύμηνη παρουσία του Αρη στο ζώδιό σας θα είναι μια αρκετά πολυέξοδη χρονιά. Πιθανώς η αιτία των εξόδων να είναι μια αλλαγή στον χώρο του σπιτιού. Οι γεννημένοι τις πρώτες τρεις ημέρες του ζωδίου, που επηρεάζεστε από τον Ουρανό, πιθανώς να έχετε αλλαγή σπιτιού ή και τόπου διαμονής. Για άλλους μπορεί να είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα χρειαστεί να στηρίξετε οικονομικά, ενώ κάποιοι άλλοι για ανάγκες προσωπικές ή της οικογένειάς σας θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ακόμη, είναι πιθανό να ρυθμίσετε φορολογικά, κληρονομικά ή επενδυτικά θέματα. Ή και να αποπληρώνετε ένα δάνειο, π.χ. για αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου. Οι γεννημένοι στις αρχές Φεβρουαρίου, που επηρεάζεστε από τον Ποσειδώνα, προσέξτε τις εξαπατήσεις, αποφύγετε τα ρίσκα, αλλά και να δανείσετε ή να δανειστείτε. Και επειδή ο πλανήτης αυτός δεν φημίζεται για την επαφή του με την πραγματικότητα, προσέξτε τις επενδύσεις σε ό,τι λάμπει γιατί σίγουρα δεν είναι χρυσός. Με τον Ποσειδώνα εκεί μπορεί να έρθουν χρήματα από δουλειές σχετικές με τη θάλασσα, τη ναυτιλία, το υγρό στοιχείο, τα χημικά και τα φάρμακα ή από την αξιοποίηση κάποιου καλλιτεχνικού σας ταλέντου. Η πορεία του Δία στον Τοξότη το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς και ακόμη περισσότερο μέσα στο 2019 θα σας ευνοήσει και σε οικονομικό επίπεδο, αρκεί να μην κάνετε λάθος επενδυτικές κινήσεις ορμώμενοι από την υπεραισιοδοξία σας ή κάποιες φουσκωμένες υποσχέσεις. Αξιοποιήστε το πρώτο τετράμηνο και το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς για να ενισχύσετε τα έσοδά σας. Σίγουρα το θετικό τρίγωνο του Δία μέσα στο 2018 προς τον Ποσειδώνα, που είναι κυβερνήτης των οικονομικών σας, θα φέρει ευκαιρίες ανάκαμψης του εισοδήματός σας κυρίως μέσα από τη δουλειά, ίσως όμως και από την εκμετάλλευση των πόρων σας. 

Υγεία & Ομορφιά
Το 2018 είναι μια απαιτητική χρονιά στη διάρκεια της οποίας πρέπει να προσέξετε και τα θέματα της υγείας σας εκτός των άλλων. Δύο εκλείψεις Ηλίου που σας επηρεάζουν, τον  Φεβρουάριο και τον Αύγουστο, χτυπούν καμπανάκια για τη ζωτικότητα και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Θα πρέπει, εκτός από καλή διατροφή και ισορροπημένη άσκηση (όχι βαριά σπορ), να ξεκουράζεστε κιόλας. Να κοιμάστε αρκετά ώστε να έχετε διαύγεια πνεύματος, να χαλαρώνετε όταν επιστρέφετε από τη δουλειά και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και όχι μόνο όσα πρέπει. Εκτός από τις εκλείψεις, το να φιλοξενείτε τον Αρη σχεδόν πέντε μήνες στο ζώδιό σας, είτε σε ορθή είτε σε ανάδρομη πορεία, κάνει την καινούρια χρονιά απαιτητική με τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Προσπαθήστε να κάνετε σωστή διαχείριση στα αποθέματα ενέργειάς σας, να εκφράζετε τα συναισθήματά σας -θετικά και αρνητικά- για να μην επιβαρύνετε την υγεία σας, να μάθετε να διαχειρίζεστε τον θυμό σας. Προσοχή όταν οδηγείτε ή χειρίζεστε επικίνδυνα μηχανήματα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και κοντά στις εκλείψεις Ιουλίου και Αυγούστου. Προτιμήστε το πρώτο εξάμηνο για αισθητικές επεμβάσεις και σίγουρα αποφύγετε ακραίες αλλαγές στο στυλ από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου με την Αφροδίτη ανάδρομη. 


Σχέσεις με άλλα ζώδια 
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Το 2018 οι εκλείψεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου και Ιουλίου - Αυγούστου δημιουργούν πλαίσιο αλλαγών και αναθεωρήσεων στις σχέσεις σας. Η σταθερή ομάδα ζωδίων στην οποία ανήκει και το δικό σας (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) είναι αυτή που θα έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά δύσκολα θα καταφέρνει να ικανοποιηθεί, γιατί και εκείνοι, όπως και εσείς, θα έχουν τα δικά τους βάρη. 
Με άλλους Υδροχόους και Λέοντες, λόγω εκλείψεων αλλά και του Αρη στον Υδροχόο, θα έχετε πολλά που σας ενώνουν ή πολλά που σας χωρίζουν και οι ραγδαίες εξελίξεις θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση να μείνετε στο πλευρό τους ή να τους βγάλετε από τη ζωή σας. Προσέξτε ιδιαίτερα από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο. Η πιο δύσκολη περίοδος είναι αυτή του Ιουλίου - Αυγούστου με την απαιτητική έκλειψη στο ζώδιό σας στις 27 Ιουλίου εν μέσω ανάδρομου Ερμή και ανάδρομου Αρη. Το ίδιο διάστημα προσεκτικοί να είστε και με Ταύρους και Σκορπιούς. Μαζί τους οι σχέσεις είτε θα βαθαίνουν και θα έρχεστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, είτε μπορεί να περνάνε από διάφορες κρίσεις και επικρίσεις και να αποφασίσετε μέσα στο 2018 να τους αποχωριστείτε. Με Κριούς και Ζυγούς, που συνήθως σας έλκουν, θα ζοριστείτε λίγο περισσότερο φέτος, αφού η επιρροή του Κρόνου θα τους περιορίσει και εκείνους. Από την άλλη, οι Ζυγοί σίγουρα είναι πιο κοντά στον τρόπο σκέψης σας και συντονίζεστε πιο εύκολα. Πιο υποστηρικτικοί οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, παρά τα προβλήματά τους. Τουλάχιστον είναι πιο αποφασιστικοί. Παρ’ όλα αυτά, επειδή βλέπουν πολύ σοβαρά τη δέσμευση, μπορεί να σας πιέσουν για γάμο ή επισημοποίηση. Με Διδύμους και Τοξότες θα συμπορευτείτε καλύτερα και μπορεί να παίξουν τον ρόλο συμβούλου. Το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς με τον Δία στον Τοξότη μπορεί να προχωρήσετε σε δέσμευση ή επισημοποίηση με έναν Δίδυμο ή έναν Τοξότη. Πολύ πιο άνετες οι σχέσεις σας με Παρθένους και Ιχθύς τη φετινή χρονιά, αλλά μην ανοίγετε πολλές οικονομικές παρτίδες μαζί τους.

Αση Μπήλιου






20 Ιανουαρίου - 20 Μαρτίου 

Η ελπίδα έχει αντίκρισμα

Ξεκινήστε με μια βαθιά ανασκόπηση. Επιβεβλημένη για να μπορέσετε να προχωρήσετε πιο σίγουροι παρακάτω. Μόνο μη βιαστείτε να την κάνετε πριν από τον Ιανουάριο της νέας χρονιάς, αν και για μεγαλύτερη ασφάλεια θα σας έλεγα να την επιχειρήσετε από τις 20 Μαρτίου και μετά. Οι χοντροί λογαριασμοί με το ζόρικο πρόσφατο παρελθόν κλείνουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, καθώς ο Κρόνος από τον Τοξότη που σας έκανε γυμνάσια πάσης φύσεως από τον Δεκέμβριο του 2014  περνάει στον Αιγόκερω, θέση πολύ πιο φιλική για σας. Ο μεγάλος πάροχος αισιοδοξίας, ευκαιριών και άλλων θετικών στοιχείων και τη νέα χρονιά θα εξακολουθήσει να είναι ο Δίας. Εως τις 7 Νοεμβρίου 2018 θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό σας. Οσοι έχετε  γεννηθεί το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο θα είστε πιο ευνοημένοι τον καινούριο χρόνο. Βέβαια εσείς του δευτέρου θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι στα σχέδιά σας και πιο ορθολογιστές στις διάφορες επιλογές σας. Ο Ποσειδώνας στο ζώδιό σας μπορεί εύκολα να σας μπερδέψει και να σας αποπροσανατολίσει.

Γενικά 
Δεν υπάρχει αμφιβολία. Από όποια πλευρά κι αν εξετάσουμε τις φετινές πλανητικές συνθέσεις, όλες δείχνουν ότι το 2018 είναι σε μεγάλο βαθμό η δική σας χρονιά. Τι εννοούμε με αυτό; Πρώτα ότι δεν θα δημιουργούνται εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα και προβληματικές καταστάσεις. Μετά ότι θα υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να εργαστείτε και να ζήσετε χωρίς την ανασφάλεια και το εξοντωτικό άγχος που σας διακατείχε την προηγούμενη χρονιά. Ετσι θα μπορείτε σιγά-σιγά να τακτοποιείτε και τα διάφορα ανοιχτά θέματα και τις εκκρεμότητες που παράγουν ενόχληση, βάρος και ανησυχία. Αρνητικότητα, αναστολές και τύψεις που εύκολα σας δημιουργούσαν -συνειδητά ή ασυνείδητα- κοντινά σας άτομα ή συνεργάτες, όπως και οι εξωτερικές συνθήκες, φέτος περιορίζονται αρκετά. Ακόμα και χωρίς τη δική σας παρέμβαση, μπορεί να επιλύονται προβλήματα και να κάνουν πιο εύκολο τον δρόμο προς τον στόχο σας. Νόμοι και κανονισμοί επίσης μπορεί να είναι πιο φιλικοί ή τουλάχιστον όχι τόσο εχθρικοί προς εσάς. Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο με το ζώδιό σας -αφορά περισσότερο εσάς του δευτέρου δεκαημέρου- θα βοηθήσει στο να χαλιναγωγείτε με μεγαλύτερη επιτυχία τον αυθορμητισμό και την προχειρότητα και να κατευθύνετε το δυναμικό σας σε πιο δημιουργικά και παραγωγικά κανάλια υποβοηθούμενος και από τον Δία. Αυτός ο ωραίος συνδυασμός Δία, Κρόνου, Πλούτωνα σε σχέση με το ζώδιό σας θα επιτρέψει να δώσετε πιο ισορροπημένη διέξοδο σε φοβίες, μελαγχολία, αισιοδοξία και στα όποια αρνητικά συναισθήματα έχουν κατακαθίσει μέσα σας. Αυτή είναι η σωστή εποχή για να κάνετε συμφωνία ειρήνης με κάποιες πλευρές του χαρακτήρα και της προσωπικότητά σας που μπορεί να σας βασανίζουν ή και να σας τρομάζουν. Μετά την τόσο ρευστή, αβέβαιη και ταραγμένη μεταβατική φάση στην οποία βρεθήκατε από το τέλος του 2014 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017, το 2018 μπορεί να χαρακτηριστεί και αναγεννητικό. Της ελπίδας για το καλύτερο, της βελτιωμένης διάθεσης και της όρεξης, να προσπαθήσετε προκειμένου να αναδείξετε τις ικανότητές σας και να καταπολεμήσετε τα όποια αρνητικά. 

Σχέσεις
Τα πολλά και έντονα συναισθήματα και οι συγκινήσεις που εύκολα γεννά η ιδιοσυγκρασία σας πολύ δύσκολα σας κάνουν να κρίνετε αντικειμενικά τους άλλους γύρω σας. Εύκολο, λοιπόν, όταν συγκινηθείτε και πιστέψετε σε κάποιον ή σε κάτι να του παραδοθείτε. Λίγοι γλιτώσατε σημαντικές σχέσεις ανέπαφες από τη γενικότερη λαίλαπα έως τον Δεκέμβριο του 2017. Ακόμα και εσείς που μπορεί να είχατε μια σχετικά καλή σχέση με τον σύντροφό σας τα προηγούμενα τρία χρόνια, οι συνθήκες στο επαγγελματικό, στο οικογενειακό ή στο οικονομικό περιβάλλον δεν σας επέτρεψαν να τη χαρείτε όπως θα το επιθυμούσατε. Ο νέος χρόνος είναι και για το κεφάλαιο «σχέσεις» πιο βοηθητικός. Αν είστε σε γάμο που έχει ταλαιπωρηθεί αλλά αντέχει ακόμα και θέλετε να συνεχιστεί, πράξτε τα δέοντα για να επιτύχετε. Οι άνθρωποι που στέκονται κοντά μας σε δύσκολες εποχές δεν πρέπει να αφήνουμε να χάνονται από τη ζωή μας. Μια επανένωση σχέσης ή γάμου, αν βρίσκονται σε μια κάποια αφασία, από τις 20 Μαρτίου και μετά θα δείξει αν μπορεί να είναι πιθανή. Ενας έρωτας, ένας γάμος, μια συγκατοίκηση είναι στις προδιαγραφές της νέας χρονιάς, αλλά καλό θα είναι να μη βιάζεστε. Θα βοηθήσει, πρώτον, το να μην πέσετε με τα μούτρα, και δικαιολογημένα αφού ο Κρόνος από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017 σας στέρησε πολλά, και δεύτερον, να μπορέσετε να γνωρίσετε τον άλλον πιο καλά αν δεν τον ξέρετε. Πιο επικίνδυνοι στο να κάνετε λάθη στα αισθηματικά σας και όχι μόνο σε αυτά θα είστε φυσικά εσείς του δευτέρου δεκαημέρου που δέχεστε περισσότερο από τους άλλους την αποπλανητική και παραποιητική συχνά της πραγματικότητας επίδραση του Ποσειδώνα. Εύκολο το να μπερδέψετε τις επιθυμίες με τις αληθινές δυνατότητες μιας σχέσης. Αυτό μπορεί να συμβεί πιο εύκολα από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, όπου ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη. Καλό για την καριέρα και την κοινωνική σας αναγνώριση, αλλά θα σχηματίζει και το τετράγωνο της έπαρσης, της λαιμαργίας για όλα, της παρανομίας και της υπερβολής.  

Επαγγελματικά
Το ότι δημιουργούνται κάποιες πιο εποικοδομητικές συνθήκες και για τα επαγγελματικά σας δεν σημαίνει ότι στο περιβάλλον της εργασίας θα δουλεύουν όλα ρολόι και θα είναι μέλι γάλα. Ο Αρης από τον Υδροχόο -αυτό αφορά περισσότερο τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου- από τις 16 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου μπορεί να δημιουργήσεις γκρίνιες, τρικλοποδιές και αναστατώσεις. Ανταγωνιστές και όποιος εποφθαλμιά τη θέση σας δεν θα διστάσει να σας υποσκάψει. Βάλτε λοιπόν κάτι και πίσω από την πλάτη, αλλά μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.  Στο τέλος θα μπορέσετε να έχετε αυτό που σας ανήκει. Αν έχετε μια επιχείρηση που φυτοζωεί, σε αυτό το διάστημα θα καταλάβετε αν μπορεί επιτέλους να αποδώσει. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή και να την πουλήσετε, από τις 20 Μαρτίου έως τις 7 Νοεμβρίου είναι το καλύτερο διάστημα. Αυτό όμως είναι το καλύτερο και για να ξεκινήσετε τη δική σας δουλειά όσοι θέλετε να πειραματιστείτε. Το 2018 μπορεί να σας ανοίξει τα σύνορα και για πιο μακριά. Δοσοληψίες με ξένους και εξωτερικό μπορεί να δώσουν καλούς καρπούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να εκπατριστείτε. Ισως καταφέρετε να ανοίξετε ένα επωφελές πάρε-δώσε και με άλλη χώρα, αν η φύση της δουλειάς σας το επιτρέπει. Οσοι αναζητάτε για πρώτη φορά εργασία, θα σταθείτε σχετικά τυχεροί αφού δεν θα δυσκολευτείτε πολύ στο να βρείτε. Ο νέος χρόνος προσφέρεται επίσης για να αλλάξετε εντελώς επάγγελμα, αν αυτό που ασκείτε δεν σας ικανοποιεί οικονομικά ή ψυχικά. Οσοι σκοπεύετε σε κάτι περισσότερο από μια απλή δουλειά -χτίζετε καριέρα δηλαδή-, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2018 μπορείτε να καταφέρετε πολλά περισσότερα από το να βάλετε απλά ένα λιθαράκι. Φανείτε υπεύθυνοι και εργατικοί και μην αφήνετε κρίσεις των άλλων ή τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσης να σας καταβάλουν και να σας σταματήσουν.  

Οικονομικά
Αν η γενέθλια Αφροδίτη σας είναι στον Αιγόκερω ή στον Ταύρο δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για σας. Ακόμα και από το τελευταίο καρβέλι του κόσμου πριν την ολική καταστροφή, θα υπάρξει μια μερίδα για εσάς. Το πρόβλημα είναι αν αυτή βρίσκεται στον Κριό, που χαλάει επιπόλαια τα χρήματα, ή στους Ιχθύς, που τα τρώνε συνήθως οι άλλοι. Πάρτε τα μέτρα σας, λοιπόν, και αναθεωρείστε αν χρειάζεται τη σχέση σας με το χρήμα. Τους περισσότερους ο καινούριος χρόνος σάς βρίσκει, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, με το ταμείο να είναι μείον. Τα έξοδα δεν φαίνεται να σταματούν τη νέα χρονιά -που μπορεί να πληρώνει και τα σπασμένα προηγούμενων ετών-, αλλά έχει μια μεγαλύτερη ευκολία στο να καταφτάσει το χρήμα λίγο ή πολύ και σε αυτό παίζει ρόλο και το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Ακόμα, οι δυνατότητες να κάνετε πιο επωφελείς αγοραπωλησίες και επενδύσεις είναι πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Συμφέρει επίσης να επιλύσετε οικονομικές ή περιουσιακές διαφορές με συμβιβαστικό τρόπο παρά να φτάσετε στα δικαστήρια, παρόλο που φέτος και αυτά μπορεί να δώσουν κάτι πιο ευπρόσδεκτο. Αν πρέπει να ενισχύσετε κάτι φέτος που θα ωφελήσει παντού, είναι να καταπολεμήσετε μια κάποια ακαταστασία ή αποδιοργάνωση που σας χαρακτηρίζει. Αν στα σχέδιά σας είναι μια αλλαγή διαμονής ή χώρου εργασίας, εφόσον είστε επιχειρηματίες, η φετινή χρονιά μπορεί να σας διευκολύνει. Αποφύγετε όμως μια τέτοια επιλογή από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 20 Μαρτίου και από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτά καλό θα είναι να τα αποφεύγετε για μεγάλες αγοραπωλησίες ή τον συμβιβασμό διαφορών, γιατί μάλλον δεν θα υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οσοι έχετε ένα χόμπι ή ένα κρυφό ταλέντο και θέλετε να το εξελίξετε σε κάτι περισσότερο, προχωρήστε. Θα είναι περισσότεροι απ’ όσοι νομίζετε αυτοί που μπορούν να το εκτιμήσουν. Από τις 8 Νοεμβρίου και μετά αποφύγετε οικονομικά ανοίγματα ή φιλόδοξες αλλά όχι τόσο σίγουρες επενδύσεις, ιδιαίτερα σε δουλειές που δεν κατέχετε καλά. Πολλές οι υποσχέσεις, αμφίβολα τα αποτελέσματα. 


Υγεία & Ομορφιά
Δεν ήταν υπερβολή να πούμε ότι κάποιοι από σας ταλαιπωρηθήκατε τόσο που μπορεί να μπήκατε στην κόψη του ξυραφιού τα τελευταία τρία χρόνια, ψυχικά ή σωματικά. Τώρα, λοιπόν, όλοι σας θα μπορέσετε να φροντίσετε πιο σωστά τον εαυτό σας και ακόμα να βρείτε  τρόπους και μεθόδους που θα συμβάλουν στο να είστε καλύτερα. Πόδια -προσοχή και στα κιλά που τα επιβαρύνουν-, κυκλοφορικό, έντερα, δέρμα, τα πρώτα που πρέπει να φροντίζετε. Ομορφιές; Αφοβα από τις 18 Μαρτίου και μετά και από τις 9 Ιουλίου για το πρώτο μέρος του 2018. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επίσης προσφέρονται τόσο για να βελτιώσετε την εξωτερική σας εικόνα όσο και για να φάμε κουφέτα αν το έχετε προγραμματίσει.  


Σχέσεις με άλλα ζώδια
Ερωτας, φιλία ή κάτι άλλο; 
Πρώτος και καλύτερος όχι μόνο ως ερωτικός σύντροφος αλλά και ως συνεργάτης φέτος μπορεί να αναδειχθεί ο Σκορπιός, φτάνει να τον αντέξετε. Αυτός παίζει πάντα σοβαρά. Δεύτερος έρχεται ο Ταύρος και ακολουθούν Καρκίνος και Υδροχόος. Τώρα -και εννοώ μετά τις 20 Μαρτίου- είναι η ώρα να κρίνετε με πιο σωστά και λιγότερο συναισθηματικά κριτήρια τις σχέσεις σας με άλλους Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες. Είναι πιθανόν κάποιες με αυτούς από το τέλος του 2014 και μετά να ήταν ανταγωνιστικές, ψυχρές ή και ακραίες. Βλέπετε, περνούσαν και αυτοί τη δική τους δύσκολη φάση. Ουδέτεροι ή και κάπως βοηθητικοί οι Κριοί, αλλά δεν θα γλιτώσετε τη σκληρή τους γλώσσα. Μπορεί να βρείτε καταφύγιο φέτος στον Λέοντα και τον Αιγόκερω, αλλά, προσοχή, η κατάσταση μπάζει και νερά. Αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια και κατανόηση στον Καρκίνο, γιατί όχι; Ουδετερότητα με τον Ζυγό. Αν ο σύντροφός σας ή το άτομο που σας ενδιαφέρει ανήκει στον Ταύρο, στον Υδροχόο, στον Λέοντα ή στον Σκορπιό, και ιδιαίτερα στο πρώτο δεκαήμερο αυτών των ζωδίων, το διάστημα από τις 16 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου θα δείξει το μέλλον της σχέσης σας.    

Βίκη Παγιατάκη
Cer. Mayo School of Astrology, L.W. Diploma
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK