Εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού μας από απόσταση

Εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού μας από απόσταση

Όλο και περισσότερο εξαρτώμενοι γινόμαστε από τα smartphone, αφού μέσω των εφαρμογών επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, αλλά και μπορούμε να… συνδεόμαστε με το σπίτι μας. 

Εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού μας από απόσταση
Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συσκευές και εφαρμογές που διευκολύνουν την πρόσβαση στο σπίτι από μακριά, ενώ λύνουν και πρακτικά ζητήματα. Τα συστήματα αυτοματισμού μας επιτρέπουν τον έλεγχο λειτουργίας των εγκαταστάσεων, την προστασία και ειδοποίηση μας (alarm) σε συνθήκες άστοχης λειτουργίας των εγκαταστάσεων π.χ. ( διαρροές κ.λ.π). Προστατεύουν το όλο σύστημα με διακοπή λειτουργίας ή και ειδοποίηση στο κινητό μας τηλέφωνο, εάν για παράδειγμα η θερμοκρασία προσαγωγής νερού σε μια ενδοδαπέδια θέρμανση ανέβει σε σημείο που μπορεί να δημιουργήσει ζημιές στο σύστημα ή στη κατοικία.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες ή εφαρμογές, όπως ο έξυπνος θερμοστάτης της Honeywell που επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία του σπιτιού από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο, ενώ μπορείτε να δώσετε τη εντολή - όταν είστε σπίτι - προφορικά και το σύστημα θα σας ακούσει και θα ανταποκριθεί. Ο Nest ανιχνεύει πότε βρίσκεστε στο σπίτι και λειτουργεί ανάλογα με τις συνήθειες σας.

Μετά από κάποιο διάστημα  δεν χρειάζεται να ασχολείται ο κάτοικος του σπιτιού, αφού ο θερμοστάτης ξέρει ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία, πότε να ανοίξει ή να κλείσει τη θέρμανση και φροντίζει για τη μέγιστη δυνατή οικονομία. Με το  Belkin WeMo Outlet and Light Switch ελέγχετε ποιες συσκευές και ποια φώτα στο σπίτι είναι ανοιχτά, ενώ οι αισθητήρες φωτός μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Το Connected by TCP είναι σύστημα ελέγχου του φωτισμού που περιλαμβάνει  τρεις λαμπτήρες, ένα τηλεχειριστήριο και ένα gateway που το συνδέει με το οικιακό δίκτυο. Είναι πλήρως ελεγχόμενο από το κινητό ή το tablet.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης