Suits: H σειρά που μας δίδαξε στυλ

Suits: H σειρά που μας δίδαξε στυλ

Οι δικηγόροι της Pearson-Specter-Litt στη Νέα Υόρκη επί έξι σεζόν παρέδιδαν (και) δωρεάν μαθήματα κομψότητας και business style

Suits: H σειρά που μας δίδαξε στυλ
Από τη μυθική σκηνή του «American Gigolo» στην οποία ο Richard Geer επιλέγει ρούχα έχοντας μπροστά του μια μεγάλη ντουλάπα γεμάτη από Armani κοστούμια, έως τα πολύχρωμα σακάκια στο «Μiami Vice» των '80s και την εντυπωσιακή στιλιστική αποτύπωση της εποχής των '60s στο «Mad Men», η γκαρνταρόμπα των πρωταγωνιστών σε ταινίες και σειρές αποτελεί μια λεπτομέρεια που συμβάλλει καθοριστικά στην τελική επιτυχία μιας παραγωγής.  Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι ήρωες της μικρής (και σαφώς της μεγάλης) οθόνης παραδίδουν μαθήματα στυλ και κομψότητας μέσα από ενδυματολογικές επιλογές που καθορίζουν τάσεις και επηρεάζουν εκατομμύρια θεατές. 

Κλείσιμο


Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κοστούμια των δικηγόρων από το «Suits». Η εικόνα του ανίκητου Harvey Specter και του αφεντικού του, της Jessica Pearson. Η αμερικανική σειρά με τους καλύτερους δικηγόρους της Νέας Υόρκης που κέρδισε την καρδιά μας με τις επικές ατάκες των χαρακτήρων της, επί έξι σεζόν παρέδιδε δωρεάν μαθήματα στυλ και κομψότητας. 



Τα καλοραμμένα και φρεσκοσιδερωμένα κοστούμια του γοητευτικού και φιλόδοξου Harvey Specter άνοιγαν διάπλατα τις επαγγελματικές πόρτες και ο ίδιος με κάθε ευκαιρία φρόντιζε να τονίζει στους συνεργάτες του τη σημασία του προσεγμένου ντυσίματος στον επαγγελματικό χώρο λέγοντας: «Οι άνθρωποι διαμορφώνουν άποψη ανάλογα με το πώς είμαστε ντυμένοι, επομένως είτε σου αρέσει είτε όχι (σ.σ να φοράς ακριβό κοστούμι) πρέπει να το κάνεις». 
Ο Harvey μάγευε τόσο με τις επιτυχίες όσο και με την εμφάνισή του και εμείς λατρεύαμε να τον παρατηρούμε. Η καθημερινή του εικόνα αποτελούνταν από καλοραμμένα κοστούμια Tom Ford, συνδυασμένα με ατσαλάκωτα λευκά πουκάμισα Brioni, πανάκριβα μανικετόκουμπα και φυσικά το απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ, το ρολόι. Ο χρόνος για τον Ηarvey μετρούσε μέσα από ένα Patek Philippe 5004P Chronograph, αξίας πάνω από 320.000 δολάρια. 



Δεν ήταν όμως μόνο ο Harvey που έδινε το στυλιστικό παράδειγμα στους διαδρόμους και τα γραφεία της Pearson-Specter-Litt. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η επικεφαλής της δικηγορικής εταιρείας, Jessica Pearson. Αν κανείς περίμενε ότι μια «δικηγορίνα» τέτοιου επιπέδου θα νοιαζόταν μόνο για τη διατήρηση των επιτυχιών της εταιρείας και την αύξηση των εσόδων, αφήνοντας την προσωπική της περιποίηση σε δεύτερη μοίρα θα έκανε τεράστιο λάθος. Το λουκ της Pearson μόνο βαρετό και αυστηρό δεν ήταν. Η ίδια ήξερε καλά ότι ο συνδυασμός εντυπωσιακής εμφάνισης και καλλιεργημένου πνεύματος είναι ακαταμάχητος και οδηγεί στην κορυφή. Κλασσάτα φορέματα, πουκάμισα με περίεργα μανίκια, στυλάτες φούστες και πανάκριβες γόβες που κάθε γυναίκα θα ονειρευόταν να έχει στην ντουλάπα της και κάθε άνδρας θα θαύμαζε σε ένα θηλυκό ήταν μερικά από τα κομμάτια που συγκαταλέγονταν στην γκαρνταρόμπα του μεγάλου αφεντικού. Και οι οίκοι μόδας που επιλέχθηκαν για την εικόνα αυτού του χαρακτήρα είναι ενδεικτικοί του ρόλου: L’Wren Scott, Roland Mouret, Carolina Herrera, Victoria Beckham, Ralph Lauren, Donna Karan, Givenchy, Max Mara, Armani & Οscar de la Renta, , Burberry, DVF, Christian Louboutin, Manolo Blahnik, Jimmy Choo, Alaia…



Οι πένσιλ φούστες που εφάρμοζαν καταπληκτικά στην καλλίγραμμη σιλουέτα της Rachel Zane και άφηναν σε κοινή θέα τα ατελείωτα και καλοσχηματισμένα της πόδια, ήταν η αφορμή για πολλές φαντασιώσεις στο ανδρικό κοινό της σειράς. Σε συνδυασμό με τα εφαρμοστά μπλουζάκια και τα πουκάμισα που ολοκλήρωναν την εικόνα της, η Rachel έκανε τα αρσενικά να παραμιλάνε… όπως και τον σύντροφό της στη σειρά Μike Ross. Zac Posen, Marc by Marc Jacobs, Giambattista Valli, Ralph Lauren, Escada, Prada, Alessandro del Acqua, Roland Mouret, Ted Baker, Gucci, Burberry Prorsum, Matthew Williamson, Chanel, Dolce & Gabbana, Lanvin, Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Marni και Miu Miu ήταν μερικοί από τους οίκους μόδας που επιλέχθηκαν για τον ρόλο της Rachel. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης