Διαδικτυακά διπλώματα στην εποχή του e-learning

Διαδικτυακά διπλώματα στην εποχή του e-learning

Tι είναι το e-learning και ποιους επαγγελματικούς τομείς καλύπτει στο πλαίσιο των 250 προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Στην εποχή που η τεχνολογία μεταβάλλει τα πάντα στην καθημερινή ζωή, η «φυγή» των ανθρώπων από τις «ζωντανές» αίθουσες στον υπολογιστή δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την εκπαίδευση. Πλέον, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αυξήσουν τις δεξιότητές τους και να έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, «μυούνται» στο e-learning.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που παρέχει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, βελτιώνοντας σημαντικά τα γνωσιακά και εργασιακά προσόντα όσων επιλέξουν κάποιο εκπαιδευτικό αντικείμενο, παρέχοντας παράλληλα μεγάλη ελευθερία, καθώς δεν απαιτεί φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου.

Ακολουθώντας μια εντυπωσιακά δυναμική πορεία δεκαεπτά χρόνων, σήμερα το e-learning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα, με περισσότερα από 100 μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού να έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί τουλάχιστον 45.000 άτομα. 

Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Υγεία, Νοσηλευτική, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός,  Δημιουργική Γραφή κ.ά.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα για τον εντοπισμό νέων τίτλων επιμορφωτικών προγραμμάτων. Στόχος είναι πάντα η προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ παράλληλα παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή και συγκεκριμένη θεματολογία, προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την εξοικείωση με καλές πρακτικές και μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ασκήσεις, ανάλυση μεθόδων κ.ά. 

Η επιτυχής ολοκλήρωσή των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Eπιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass. Η χρήση των πιστωτικών βαθμών ECVET επιτρέπει την αναγνώριση, μεταφορά και συσσώρευση πιστωτικών μονάδων μεταξύ προγραμμάτων από διαφορετικά εκπαιδευτικά κέντρα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του ΕΚΠΑ μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά

http://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικάΣΧΟΛΙΑ (2)

Alexandra Strat.

Πες τα! Πήγε το κάθε τούβλο και νομίζει πως, εκτός ότι θα βρει δουλειά ΜΟΝΟ με αυτό, θα κάνει και...μεταπτυχιακό στα σεμινάρια. Τι ακούω πρωί πρωί...!!

απατεωνιες

Ψαχνουνε να βρούνε κοροιδάκια....εδω με δίπλωμα ΙΕΚ που δαπανάς το λιγότερο 3,5 σπουδών έχεις επαγγελματικα δικαιώματα λυκείου τα ψευδοσεμιναρια του ΕΚΠΑ για να γεμισουνε χιλιαρικα οι τσεπες τους μας μαρανανε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Simplefi on the go student

Πέρασες μαζί του τις διακοπές σου, καιρός να περάσετε μαζί και τη φοιτητική ζωή.

Ο eidikospaidagogos.gr στο Aegean College

Ο κ. Φώτης Παπαναστασίου, νέος Επιστημονικός Υπεύθυνος της Σχολής Yγείας κι Ανθρωπιστικών Επιστημών του AegeanCollege