Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα

Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα

Ευρωπαϊκά πρότυπα και κανόνες πιστοποίησης θωρακίζουν τις σκελετικές κακώσεις που δημιουργούνται στο γραφείo

Από το γραφείο στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή και πάλι πίσω στο γραφείο, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι περνάνε ατέλειωτες ώρες καθημερινά καθήμενοι σε μια καρέκλα.

Η τάση αυτή όμως έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία, όπως αποκαλύπτουν η μία μελέτη μετά την άλλη, με τις οφθαλμολογικές, ακουστικές και αλλεργικές παθήσεις να πρωτοστατούν στις «ανωμαλίες» που προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Η πολύωρη καθιστική εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την παιδική ηλικία, ασκείται ολοένα και από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με συνέπεια να συσσωρεύονται  μυοσκελετικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες καθίστανται εν τέλει μη αναστρέψιμες, την ώρα που το κόστος αντιμετώπισής τους καθίσταται δυσβάστακτο. 

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ των σχετικών μέτρων που λαμβάνουν οι αναπτυγμένες χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία του κόσμου από την ακινησία, έχουν θεσπιστεί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους χώρους εργασίας που αναφέρονται στις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα έπιπλα γραφείου, τα  καθίσματα και εν γένει ο εργασιακός εξοπλισμός. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι πιστοποιήσεις των επίπλων πραγματοποιούνται από  εξουσιοδοτημένους διεθνείς οργανισμούς, έπειτα  από ενδελεχή εξέταση των μελετών κατασκευής, αλλά και των ίδιων των επίπλων, με τις προβλεπόμενες μετρήσεις καταπόνησης κ.λ.π.

Ειδικά για την ελληνική αγορά, η εταιρεία «ΔΡΟΜΕΑΣ» που έχει πιστοποιημένα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα όλα της τα προϊόντα, διαθέτοντας παράλληλα πιστοποιήσεις περιβαλλοντολογικών κανονισμών από εξουσιοδοτημένους διεθνείς οργανισμούς, απευθύνει αίτημα ώστε όλα τα προϊόντα (όχι μόνο τα έπιπλα γραφείου),  να φέρουν ειδική σήμανση για να μπορεί ο καταναλωτής να τα ξεχωρίζει από τα μη πιστοποιημένα προϊόντα.

«Αυτό θα αποτελέσει πέρα από την προστασία των καταναλωτών και κίνητρο πιστοποίησης της εγχώριας παραγωγής ,  αποκτώντας έτσι διαβατήριο και για εξαγωγές» αναφέρει ο «ΔΡΟΜΕΑΣ».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Σήκω πάνω και τρέχα...!

Είναι σαφέστατο το άρθρο. Σηκωθείτε από την καρέκλα και γίνετε "ΔΡΟΜΕΑΣ".

E

Το να σηκωνεσαι απο την καρεκλα φυσικα δεν ειναι λυση μονο αν η καρεκλα ειναι της διαφημισης

Aris

Ο δρομέας έχει τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς και συνάμα είναι και ελληνικά.

kokos

Ακόμα και τέτοια κείμενα πρέπει (από τον νόμο, δεν είναι θέμα καλής συμπεριφοράς μόνο) να γράφετε ότι είναι διαφήμιση. Πληρωθήκατε για να το γράψετε αυτό και το κοινό οφείλει να το γνωρίζει.

Vinc

Τι να κάνουμε,είναι η μοναδική ελληνική εταιρία με σοβαρά προϊόντα που εξοπλίζει της μεγαλύτερες εταιρίες στο εξωτερικό. Οι Έλληνες οι ξύπνιοι αγοράζουν κινέζικες καρέκλες και ικεα που μετα από δύο χρόνια είναι για τα σκουπίδια και τρέχουν στους γιατρούς για την μέση τους. Και όλα αυτά για να γλυτώσουν 50 ευρώ.

Πέτρος

"Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα" Απάντηση: Αγοράστε καρέκλα "Δρομέας". Τρομερό άρθρο!

Totos

+1

Φοβερό

άρθρο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Simplefi on the go student

Πέρασες μαζί του τις διακοπές σου, καιρός να περάσετε μαζί και τη φοιτητική ζωή.

Ο eidikospaidagogos.gr στο Aegean College

Ο κ. Φώτης Παπαναστασίου, νέος Επιστημονικός Υπεύθυνος της Σχολής Yγείας κι Ανθρωπιστικών Επιστημών του AegeanCollege