Παιδικό δωμάτιο στα μέτρα του μαθητή

Παιδικό δωμάτιο στα μέτρα του μαθητή

Η επιστροφή του μαθητή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σχετίζεται πάντα και με την σωστή και “έξυπνη” οργάνωση του δωματίου του προκειμένου να “απομακρυνθεί” ομαλά από τις αυλές και τις παραλίες.

Παιδικό δωμάτιο στα μέτρα του μαθητή
Η σωστή διαμόρφωση του χώρου του μαθητή ο κατάλληλος εξοπλισμός του δωματίου του αλλά και η διακόσμηση μπορεί να βοηθήσουν στο σωστό διάβασμα και κυρίως στην προσαρμογή του μαθητή. Μία βιβλιοθήκη στα “μέτρα” του μαθητή κρίνεται απαραίτητη ώστε να έρχεται το παιδί από μικρό σε επαφή με τα βιβλία.

Η τάξη θεωρείται από τους ειδικούς “κλειδί” για τη σχολική επιτυχία , ενώ αμέσως μετά σειρά έχιε το γραφείο του που αποτελεί και τον προσωπικό χώρο μάθησης.

Οπως λέει στο “ protothema.gr”η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Φιλίππα Πασχαλίδου η αγορά των παιδικών επίπλων καλό είναι να γίνεται σε ουδέτερα χρώματα με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. . Η επιλογή πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατό πιο γερά υλικά προκειμένου να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Οι γονείς πρέπει να προσέξουν τις συνδέσεις για να κρατούν γερά τις καρέκλες και το γραφείο. Η επιλογή γραφείου έχει να κάνει με το χώρο και όπου δεν υπάρχει πολύς χώρος η επέκταση πρέπει να γίνεται εις ύψος με συρτάρια. Πολύ πρακτικά θεωρεί η κ. Πασχαλίδου τα κουτιά αποθήκευσης για να μην μπερδεύονται τα πράγματα των μαθητών ενώ συστήνεται οι συρταριέρες να είναι με ροδάκια για να παραμένουν σαν καινούργιες μετά από ένα λάδωμα.

Πάντα στο γραφείο πρέπει να υπάρχει ένα φωτιστικό για να επικεντρώνεται το παιδί στη μελέτη του. Μία διαφορετική ιδέα θα ήταν να βαφτεί το γραφείο του μαθητή με μαύρη μπογιά μαυροπίνακα ώστε να μπορεί να ζωγραφίζει.

Η κ. Πασχαλίδου η οποία παρουσίαζε εκπομπή για μαστορέματα με τον τίτλο “Ετσι Απλά” προτείνει μία εύκολη χειροποίητη κασετίνα. Το πρώτο “βήμα” είναι να ενωθούν δύο καμβάδες σε διαστάσεις βιβλίου από το παχύ προφίλ τους και να κολληθούν με κολλητική ταινία από τη μία πλευρά. Ενώνουμε τα δύο κουτιά με σκρατς και μετά τα ζωγραφίζουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης