Ναταλία Δραγούμη: Η σχολική διατροφή είναι και αυτή παιδεία

Ναταλία Δραγούμη: Η σχολική διατροφή είναι και αυτή παιδεία

Στη σημασία της υγιεινής διατροφής των μαθητών εστιάζει η Ναταλία Δραγούμη, η οποία ασχολείται με θέματα διατροφής

Ναταλία Δραγούμη: Η σχολική διατροφή είναι και αυτή παιδεία
Μητέρα και η ίδια δύο παιδιών η γνωστή ηθοποιός παραδέχεται οτι το καλοκαίρι τα περισσότερα παιδιά χάνουν τη σειρά τους ,με τα παγωτά και τα αναψυκτικά. Μιλώντας στο “protothema.gr” η γνωστή ηθοποιός η οποία έχει μαζί με το σύζυγό της καντίνες σε σχολεία της Αθήνας, όπως η “Ελληνογερμανική Αγωγή”, το “Πρότυπο Αθηνών” και το σχολείο Καίσαρης τονίζει οτι η σχολική υγιεινή διατροφή είναι και αυτή παιδεία και εκπαίδευση.

“Το σχολείο είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τρώνε υγιεινά και νόστιμα” επισημαίνει η κ. Δραγούμη τονίζοντας οτι οι μαθητές προτιμότερο είναι να μην προμηθεύονται αναψυκτικά στο σχολείο τους αλλά να τρώνε φρέσκα φρούτα και βιολογικούς χυμούς. Συστήνει για σχολικό σνακ ένα απλό τοστ με τυρί, βιολογικό αβγό και ντομάτα , καθώς και μερικά αμύγδαλα. Ενα ακόμα σνακ που μπορούν να φάνε τα παιδιά στο σχολείο είναι ψωμί με μέλι και ταχίνι και αν δυσανασχετούν μπορεί να προστεθούν και μερικά κομματάκια σοκολάτας. Γενικότερα, η ηθοποιός θεωρεί οτι στα παιδιά πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, όπως μία ημέρα να φάνε κουλούρι Θεσσαλονίκης και την επόμενη μία σπανακόπιτα. Η ίδια θεωρεί οτι δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά λέξεις όπως “δίαιτα”, κυρίως στα μικρά κορίτσια και να μην απαγορεύουμε τροφές αλλά ακόμα και ένα αναψυκτικό να επιτρέπεται σε μία γιορτή και όχι κάθε ημέρα. Οπως κρίνει η κ. Δραγούμη, ξεκινώντας το σχολείο είναι προτιμότερο να παροτρύνουμε τα παιδιά να “μπουν σε μία σειρά “ ακόμα και στη διατροφή τους και σταδιακά να ξεφύγουν από τις ατασθαλίες του καλοκαιριού.

Κλείσιμο
Η κ. Δραγούμη εκτός από τη παιδική διατροφή θα ασχοληθεί εφέτος και με το παιδικό θέατρο στην παράσταση βασισμένη στο βιβλίο “ Ο Εμίλ και οι Ντεντέκτιβ” του Έριχ Καίστνερ σε διασκευή της Μιμής Ντενίση που θα ανέβει στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης