Η Ελένη Πετρουλάκη στο “protothema.gr”

Η Ελένη Πετρουλάκη στο “protothema.gr”

Μιλάει για τη σημασία του αθλητισμού από την παιδική ηλικία -Εγραψε παιδικό παραμύθι με μαντινάδες για την διατροφή των παιδιών

Η Ελένη Πετρουλάκη στο “protothema.gr”
Στη σημασία του αθλητισμού από την παιδική ηλικία εστιάζει η Ελένη Πετρουλάκη. Γυμνάστρια αλλά και μητέρα η ίδια βλέπει τα θετικά του αθλητισμού στα παιδιά . Προτρέπει όλους τους γονείς να απευθυνθούν σε αθλητικούς συλλόγους στις περιοχές που μένουν ώστε οι μαθητές μαζί με την έναρξη του σχολείου να ασχοληθούν και με κάποιο άθλημα. “Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε την παιδική παχυσαρκία” επισημαίνει η κ. Πετρουλάκη , επισημαίνοντας οτι το παιδί σε μικρή ηλικία μπορεί να δοκιμάσει διάφορα αθλήματα , προκειμένου στην ηλικία των 10-11 χρονών να αποφασίσει ποιο του αρέσει να ασχοληθεί περισσότερο. Το κολυμβητήριο, σύμφωνα με τη γυμνάστρια, είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των 3χρονών , ενώ τα κορίτσια μπορούν να ασχοληθούν με το μπαλέτο. “Εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά”, συνεχίζει η γυμνάστρια “είναι και ο στίβος”.

Η κ. Πετρουλάκη έχει διαπιστώσει προβλήματα στα πέλματα τω παιδιών και κατ επέκταση στο βάδισμα ή τρέξιμο και συστήνει στους γονείς να κάνουν πελματογραφία.
Σε οτι αφορά στη διατροφή η κ. Πετρουλάκη συστήνει υγιεινή διατροφή τονίζοντας οτι η ενέργεια είναι αποτέλεσμα της σωστής διατροφής και προτρέπει όλες τις μαμάδες να λένε στα παιδιά τους το γνωστό ρητό “το πρωί να τρώτε σα βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν πρίγκηπες και το βράδυ σα ζητιάνοι”. Δεν διστάζει, όπως αποκαλύπτει η ίδια να ετοιμάζει τα σνακ των παιδιών για το σχολείο, αναμιγνύοντας υγιεινές τροφές με αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Κλείσιμο

Για το λόγο αυτό έγραψε και ένα παιδικό βιβλίο με το τίτλο “ Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο” από τις εκδόσεις Μίνωας .Στο παιδικό παραμύθι με πολύ δελεαστική εικονογράφηση και στην ουσία με τη μορφή κρητικής μαντινάδας εξηγεί στα παιδιά τη σημασία της διατροφής , μέσω της συνομιλίας της ντοματούλας και του φιτ καρότου.

Σε οτι αφορά στη διατροφή η αγαπημένη γυμνάστρια τονίζει “ Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη σοκολάτα από τα παιδιά. Εξάλλου η μαύρη σοκολάτα τους δίνει ενέργεια. Μπορούμε για δεκατιανό να φτιάξουμε σουβλάκι με φρούτα μήλα και ροδάκινα , επί παραδείγματι. Μπορεί να μαυρίσουν λίγο αλλά είναι ένα πολύ υγιεινό δεκατιανό για το σχολείο” λέει σε όλες τις μαμάδες η κ. Πετρουλάκη, προτείνοντας ακόμα και το κλασσικό τοστ. Σα σουβλάκι, όπως λέει , κάνει και η ίδια τυρί με ντοματάκια που λατρεύουν τα παιδιά. Ενα ακόμα “μυστικό” της επιτυχημένης γυμνάστριας είναι και να κόβει το ψωμί σε διάφορα σχήματα , με ειδικά εργαλεία, ώστε να το κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια των παιδιών. Αποφεύγει τα τυποποιημένα γλυκίσματα και σνακ και όταν τα παιδιά της θέλουν κρουασάν τα ετοιμάζει η ίδια.

Οντας η ίδια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής , με σπουδές που συνδυάζουν τις καλές διατροφικές συνήθεις αλλά και την παιδαγωγική προσέγγιση, η κ. Πετρουλάκη επισημαίνει οτι το δεκατιανό, είναι απαραίτητο στα παιδιά. “Μούσλι με μαύρη σοκολάτα, κρακεράκια με ένα κομμάτι τυρί δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο των παιδιών, τα οποία μελετούν . “'Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την αξία της υγιεινής διατροφής ώστε να τους γίνει παντοτινή συνήθεια” επισημαίνει, τονίζοντας οτι οι γονείς πρέπει να αποτελέσουν το σωστό πρότυπο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης