Αυτές τις χριστουγεννιάτικες ταινίες πρέπει να (ξανα)δεις!

Αυτές τις χριστουγεννιάτικες ταινίες πρέπει να (ξανα)δεις!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η τέλεια περίοδος για ταινίες στο σπίτι και η παρακάτω λίστα θα σου κρατήσει την καλύτερη παρέα 

Αυτές τις χριστουγεννιάτικες ταινίες πρέπει να (ξανα)δεις!
Μόνος ή με παρέα, με ζεστή σοκολάτα ή αλκοόλ, οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η τέλεια περίοδος για ταινίες στο σπίτι. Κάθεσαι αναπαυτικά στον αγαπημένο σου καναπέ, πιάνεις το τηλεχειριστήριο, δυναμώνεις τον ήχο στην τηλεόραση και «παγώνεις» τον χωροχρόνο μπροστά από την (μικρή σου) οθόνη. Το intro της 20th Century Fox «πλημμυρίζει» το σπίτι από την ηχομπάρα του
Bose® Solo 5 TV sound system και 
Κλείσιμο
«Shh...αρχίζει» η κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι σου. 


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τα Χριστούγεννα σε βάζουμε στο κλίμα και σου θυμίζουμε μερικές από τις ταινίες που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών, σαν μια σταθερή αξία. 

The Polar Express (2004) 

Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα δύσπιστο αγόρι επιβιβάζεται στο τρένο που οδηγεί στον μαγικό Βόρειο Πόλο και ταξιδεύει μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Μαζί του και εσύ, αν έχεις το επικό home cinema της Onkyo με τα κορυφαία ηχεία της Βose που αναπαράγουν τον ήχο σε άλλη διάσταση και σε κάνουν να νομίζεις ότι το τρένο περνάει μέσα από το σαλόνι σου. Πρόκειται για μια ταινία-πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.



The Nightmare Before Christmas (1993)

«What’s this, what’s this?» Ο Τζακ Σκέλινγκτον προσπαθεί να καταλάβει τι είναι τα Χριστούγεννα και να τα μεταφέρει στη δική του πόλη του Χαλογουίν. Τιμ Μπάρτον, Χένρι Σέλικ, Ντάνι Ελφμαν: το μαγικό τρίδυμο της σκοτεινής αγάπης, του τρομακτικού παραμυθιού και μιας ρομαντικής ιδέας για το πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα όνειρα του καθενός.



Scrooge (1951) 

Αυτή η εκδοχή του Scrooge του 1951 θεωρείται η πιο straightforward, αλλά είναι μια άρτια μεταφορά και ο Alistair Sim είναι τόσο καλός που κάνει την ταινία να ξαναβλέπεται ευχάριστα ακόμα και στις μέρες μας.



Falling In Love (1984)

Μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά, οδηγεί στο τέλειο αν πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Μέριλ Στριπ! Ρομαντική ιστορία του Φρανκ και της Μόλι που γνωρίζονται όταν μπερδεύουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Παντρεμένοι κι οι δυο θα ερωτευτούν βαθειά αλλά με προδιαγεγραμμένη κατάληξη.



A Christmas Carol (2009)

Πολλές ταινίες έχουν βασιστεί στο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, με πρωταγωνιστές από τον Βίνσεντ Πράις ή τα Muppets, μέχρι τον Μπιλ Μάρεϊ στο «Scrooged» και τον Τζιμ Κάρει στην πιο πρόσφατη motion caption εκδοχή του. Σε όλες, όμως, ένα είναι βέβαιο: όταν ο μαγκούφης Εμπενίζερ Σκρουτζ πάρει στην αγκαλιά του τον Μικρό Τιμ, θα πιστέψουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το καλό μέσα τους. 



How The Grinch Stole Christmas (2000) 

Ο Jim Carrey υποδύεται αυτό το υποχθόνιο πλάσμα που σχεδιάζει να κλέψει όλα τα δώρα και να καταστρέψει τα Χριστούγεννα. Η ταινία του Ron Howard δεν προσφέρει κάτι συγκλονιστικό, αλλά όλοι μας κάπου την έχουμε δει. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.



Joyeux Noel, (2005)

Παραμονή Χριστουγέννων, στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Σκωτσέζοι στρατιώτες συμφωνούν, για μια νύχτα, να κάνουν ανακωχή, να μειώσουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν και να γιορτάσουν μαζί, ως συνάνθρωποι. Αληθινά συγκινητική, πραγματική ιστορία.



Miracle On 34th Street (1947) 

Ένα μικρό κοριτσάκι (Natalie Wood) είναι πεπεισμένο πως ο Αϊ-Βασίλης που δουλεύει στο Macys είναι ο πραγματικός! Οι αρχές έχουν άλλη άποψη, τον συλλαμβάνουν και στο δικαστήριο ένας νεαρός δικηγόρος θα αναλάβει την υπεράσπισή του καθώς και της χαμένης μας παιδικής αθωότητας. Γλυκό και ρομαντικό.



Love Actually (2003)

Ό,τι κι αν πεις, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο επιδραστικό είναι την τελευταία δεκαετία το Love, Actually... Αθεράπευτα ροζ ρομαντική κομεντί με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, περιλαμβάνει έρωτες, οικογενειακές επανασυνδέσεις και ισχυρές φιλίες. Η ταινία του Richard Curtis αντέχει σε επαναληπτικές προβολές, οπότε σίγουρα θα περιλαμβάνεται στο εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών για όσο ζούμε... Βάλε σε λειτουργία την κορυφαία τηλεόραση LED 4K της Philips που διαθέτει ενσωματωμένο soundbar και υπογούφερ και η «καρδιά» της χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας χτυπά στο σπίτι σου. Θα ζήσεις μια καθηλωτική οπτική εμπειρία, καθώς η τεχνολογία Ambilight εκπέμπει μια λάμψη φωτός που απλώνεται όμορφα από τις τρεις πλευρές της οθόνης προς τον τοίχο και προσφέρει μια εμπειρία προβολής πέρα από τα συνηθισμένα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις γιορτές...



Elf (2003) 

Ο Buddy (Will Ferrell) είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο νομίζοντας πως είναι ξωτικό! Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση της οικογένειας του, αντιμετωπίζει τα πάντα με τόσο διαφορετικό και αθώο τρόπο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σκανταλιές και οι παρεξηγήσεις. Αναζωογονητικά χιουμοριστική ταινία με αστεία που προορίζονται για όλες τις ηλικίες.



Και επειδή έχουμε μιλήσει ήδη για τη σημασία του ήχου (εκτός από την εικόνα) στην εμπειρία της προβολής ταινίας στο σπίτι, σου υπενθυμίζουμε τι χρειάζεσαι για να μετατρέψεις τον χώρο σου σε μίνι-κινηματογραφική αίθουσα και να «παγώσεις» τον χωροχρόνο μπροστά από την (μικρή σου) οθόνη. 

Bose® Solo 5 TV sound system

- Επιτέλους η τηλεόραση ακούγεται ωραία όσο φαίνεται

- Το ηχοσύστημα για τηλεόραση Bose® Solo 5 είναι μια ηχομπάρα που φέρνει αισθητά καλύτερο ήχο σε όλα τα αγαπημένα σου προγράμματα. Έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει με σαφήνεια τα πάντα, από το διάλογο έως τις λεπτομέρειες. Και για ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια, η λειτουργία διαλόγου του κάνει κάθε λέξη ακόμα πιο εύκολη στην ακοή. Αυτή η ηχομπάρα είναι τόσο ευέλικτη που μπορείτε να τη τοποθετήστε σχεδόν οπουδήποτε. Και με σύνδεση Bluetooth®, μπορείτε να παίξετε ασύρματα την αγαπημένη σας μουσική μέσω του ηχείου.



Άκου αυτά που δεν άκουγες 

Ο κομψός σχεδιασμός της τηλεόρασης με επίπεδη οθόνη είναι τόσο όμορφος. Δυστυχώς όμως, υπάρχει μικρό περιθώριο για ηχεία. Γι 'αυτό ο διάλογος και τα χαμηλά περάσματα είναι τόσο δύσκολο να ακουστούν. Το σύστημα ήχου τηλεόρασης Solo 5 είναι μια εύκολη λύση, με προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν το κρυστάλλινο ήχο που η τηλεόρασή σου δεν μπορεί να αποδώσει. Και η λειτουργία διαλόγου κάνει κάθε λέξη ακόμα πιο αντιληπτή, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου από σκηνή σε σκηνή.



Εγκατάσταση

Στην πραγματικότητα, η λέξη «εγκατάσταση» μπορεί να είναι υπερβολή. Απλά συνδέεις το σύστημα Solo 5 στην τηλεόρασή με ένα μόνο καλώδιο ήχου (οπτικό, ομοαξονικό ή αναλογικό, κατά σειρά προτίμησης). Το σύστημα γνωρίζει αυτόματα ποιο έχεις χρησιμοποιήσει. Η ηχομπάρα μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε, είτε είναι μπροστά από την τηλεόραση, σε ένα ράφι, ή ακόμη να τοποθετηθεί στον τοίχο.



Επική Επανάσταση Ψυχαγωγίας


Bose® Acoustimass® 10 series V home cinema speaker system

Διάχυτος ήχος, με υψηλές επιδόσεις, από πέντε ηχεία. Ισχυρό μπάσο. Κομψός σχεδιασμός. Το σύστημα ηχείων Acoustimass® 10 Σειρά V, έχει όλα τα συστατικά ποιοτικού ήχου που αναζητούν οι λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου. Είναι το καλύτερό σύστημα Acoustimass®, με τις καλύτερες επιδόσεις και με επανασχεδιασμένα κυβικά ηχεία Series II τεχνολογίαςDirect/Reflecting®. Συγκλονιστική απόδοση μπάσων αποδίδεται από την προηγμένη μονάδα χαμηλών συχνοτήτων Acoustimass®, επιτρέποντας να απολαμβάνεις τη διασκέδαση κάθε μέρα.


 

Τα ηχεία τεχνολογίας Direct/Reflecting® αποδίδουν πάντα δυνατό ήχο από ένα μικρό σε όγκο σχεδιασμό. Και τώρα τα έχουμε κάνει ακόμα καλύτερα, με πιο λεπτό προφίλ και με γωνιακή εσωτερική τοποθέτηση μεγαφώνων για μια συναρπαστική εμπειρία ήχου. Ταιριάζουν απόλυτα με την HDTV σου και τοποθετούνται άψογα στον τοίχο με προαιρετικές βάσεις στήριξης. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και με μικρότερη απόσταση από τον τοίχο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.




Μια καλή ιστορία κάνει μια καλή ταινία. Όμως, τα καλά ηχητικά εφέ κάνουν μια πολύ καλή ταινία. Και σε αυτό συμβάλει η μονάδα χαμηλών συχνοτήτων Acoustimass®. Διαθέτει πατενταρισμένες τεχνολογίες και δύο ισχυρά μεγάφωνα, με έκθεση προς τα κάτω για δυνατή απόδοση. Καθαρός, βαθύς ήχος, χωρίς να ακούτε καμία παραμόρφωση. Ακόμη και σε δυνατή ένταση. Μπορείτε να ρυθμίζετε τις χαμηλές συχνότητες με τα ρυθμιστικά ελέγχου που διαθέτει. Και μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα σε σημείο που να μην φαίνεται, όπως πίσω από έναν καναπέ ή μια κουρτίνα.




Εκπληκτική ποιότητα εικόνας στη ζωή σου

H 7180 Series της Philips φέρνει την εκπληκτική ποιότητα εικόνας στην ζωή σου με ενσωματωμένο SoundBar και ενσωματωμένο woofer. Με πολυτελές φινίρισμα, είναι το επίκεντρο της ψυχαγωγίας σου.

- Ελαφρύς σχεδιασμός

- Ποιότητα εικόνας 

- 4K Ultra HD είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε ανάλυση που έχετε ποτέ ξαναδεί  

- Micro Dimming Pro για απίστευτη αντίθεση 

- Ζωντανή εικόνα με Pixel Precise Ultra HD 

- Premium Color για βελτίωση των χρωμάτων

- Συμβατότητα με Android 

- Google Play store γκαλερί 


 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης