Πώς την… είδαμε (την εμμονή) με τις σειρές;

Πώς την… είδαμε (την εμμονή) με τις σειρές;

Οι τηλεοπτικές και ιντερνετικές σειρές που παράγονται την τελευταία δεκαετία, δεν μπαίνουν απλώς στο μυαλό μας. Μας το κλέβουν.

Πώς την… είδαμε (την εμμονή) με τις σειρές;

Οι τηλεοπτικές και ιντερνετικές σειρές που παράγονται την τελευταία δεκαετία, δεν μπαίνουν απλώς στο μυαλό μας. Μας το κλέβουν.

Ξεκινάς με το πρώτο επεισόδιο. Περνούν τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, οι ώρες, ολόκληρη η νύχτα (μπορεί και το Σαββατοκύριακο) χωρίς να το καταλάβεις.

Αρχίζεις με χαλαρή διάθεση για να «κλείσει» η μέρα ξεκούραστα, μακριά από σκέψεις που σε βασανίζουν 24ώρες το 24ωρο. Καταλήγεις να έχεις δει δύο ολόκληρες σεζόν και να αποκτάς εμμονή με την εξέλιξη του σεναρίου.

Το σκέφτεσαι συνέχεια, συζητάς γι’ αυτό στη δουλειά, στις εξόδους σου. Πετάς injokes αναφορές και ατάκες, λες και τις αναγνωρίζουν όλοι. Έχεις τσακωθεί με τους «αγενείς» που επιμένουν στα spoilers, ενώ αδημονείς για τον επόμενο κύκλο. Έχει συμβεί σε όλους μας, καθώς αυτά τα συναισθήματα μάς προκαλούν οι σειρές των τελευταίων ετών, που συναγωνίζονται ισάξια τον κινηματογράφο, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. 

Σε ποια να πρωτοαναφερθούμε; Στο επικό House of Cards που μας καθήλωσε με την «αιμοσταγή» πλοκή του; Στο Game Of Thrones που μετέτρεψε τα σπίτια μας σε ένα είδος μίνι-κινηματογραφικής αίθουσας; Στο Walking Dead, τo Homeland, το Vikings, το Black Mirror, ή τα νεοαφιχθέντα Stranger Things, Young Pope και Westworld που δημιούργησαν τεράστιο hype και ανταπεξήλθαν με το παραπάνω σε αυτό; 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι τηλεοπτικές και ιντερνετικές σειρές που παράγονται την τελευταία δεκαετία, δεν μπαίνουν απλώς στο μυαλό μας. Μας το κλέβουν. Μας κερδίζουν από τα πρώτα λεπτά με τα πρωτότυπα σενάρια που σέβονται τη νόηση των τηλεθεατών, με τους καλογραμμένους διαλόγους και, κυρίως, με τους εξαίρετους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε αυτές, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη φράση «η τηλεόραση είναι το νέο σινεμά».

Αυτό είναι το τρίπτυχο του (μισού) entertainment σήμερα:  Σπίτι, φίλοι, σειρές. 

Ο καναπές είναι όλος δικός σου, η μυρωδιά φρεσκοκαβουρδισμένων ποπ-κορν σπάει μύτες από την εξώπορτα, η παρέα σου συγκεντρώνεται ό,τι ώρα θέλει και κάνει ό, τι ακριβώς της αρέσει με άνεση στον χώρο σου. Κανένα οδηγός, καμία τήρηση κανόνων. Ο καθένας βολεύεται όπου και όπως του αρέσει και η… φάση είναι «ξεκινά ο τηλεοπτικός μαραθώνιος στο σπίτι».

Οι αισθήσεις σου είναι κολλημένες στην οθόνη, που για να είμαστε ειλικρινείς λιγότερη σημασία έχει αν είναι σε μέγεθος κινηματογραφικής αίθουσας ή όχι. Ναι, η εικόνα παίζει πρωταρχικό ρόλο σε μια σειρά, αλλά ο ήχος έχει καθοριστική συμβολή. Αν είσαι πραγματικός series lover ξέρεις ότι τα ηχεία είναι ικανά να απογειώσουν την εμπειρία ή να την καταστρέψουν στην κυριολεξία.

Η δράση, η μουσική, ο φόβος, η αγωνία, η χαρά, κάθε συναίσθημα που δημιουργείται και εναλλάσσεται με την πλοκή της σειράς, λαμβάνει ρεαλιστικές διαστάσεις από ένα τόσο δα λεπτό εξάρτημα, που ακούγεται στο όνομα ηχομπάρα

Ναι, αυτή η συσκευή που συνδέεται στην τηλεόραση είναι δυνατόν να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι εκεί που εκτυλίσσεται η δράση, επιτρέποντας στα μπάσα να ταράζουν τα σωθικά σου.

Αν μάλιστα είσαι πιο απαιτητικός και τη συνδυάσεις με ένα subwoofer (υπογούφερ), τότε το «βάσανο» του ξενυχτιού θα σε ακολουθεί για πολύ καιρό.

Είναι ο τέλειος συνδυασμός που κινεί τα ερεθίσματά και τις αντιδράσεις του εγκεφάλου σου, αυτός που θα σε βιδώσει για ώωωρες μπροστά από την (μικρή σου) οθόνη και θα σε αναγκάσει να αναζητάς εθιστικά  το next big thing (συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια).

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Ποιος δεν ταρακουνήθηκε με τον ακραίο φόνο της Ζόι στις γραμμές του τρένου από τον Φρανκ Άντεργουντ στο House Of Cards; Ποιος δεν βίωσε την αγριότητα, το αίμα και το ατσάλι στη μεγαλύτερη μάχη των μπάσταρδων στο Game of Thrones; Υπήρξε θεατής που δεν «ξύπνησε» από τα ουρλιαχτά στις αλύπητες σφαγές των επιδρομών των Βίκινγκς; Έμεινε κανείς ακλόνητος στο άκουσμα της ανάσας του τέρατος στο Stranger Things; 

Αυτές οι συσκευές πιστοποιούν το γεγονός ότι ζούμε στη χρυσή εποχή της τηλεόρασης με πολύ καλοφτιαγμένες και εμπορικές σειρές, που αποτελούν μέρος της σύγχρονης κουλτούρας. Οι μυημένοι το καταλαβαίνουν και χαμογελούν συνωμοτικά, ψιθυρίζοντας «αντίο ζωή»….

Bose® SoundTouch® 300 soundbar

Η ηχομπάρα είναι λεπτή, αλλά ο ήχος που παίζει στο σπίτι δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια τεράστια κινηματογραφική αίθουσα. Και αυτό διότι κάθε κυβικό εκατοστό της ηχομπάρας διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες ώστε ό,τι ακούμε και βλέπουμε στην τηλεόρασή μας να έχει πλούσιο και ευκρινή ήχο.

Μουσική. Ταινίες. Τα πάντα. Με το ενσωματωμένο Bluetooth® και Wi-Fi®, μπορούμε να μεταδίδουμε ασύρματα μουσική. 
Το σύστημα ηχητικής ισοστάθμισης ADAPTiQ® της Bose® εξασφαλίζει βέλτιστο ήχο. Η συνδεσιμότητα HDMI® και η διέλευση σήματος 4K κάνουν το σύστημα συμβατό με τις τελευταίες τεχνολογίες, ενώ χάρη στο NFC, η σύζευξη με άλλες συσκευές γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Με το SoundTouch® χειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι τη μουσική μας, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήστε την ηχομπάρα και με άλλα SoundTouch® ηχεία.

Bose® Acoustimass® 300 wireless bass module

Η διαφορά του να νιώθουμε τα μπάσα από το να τα ακούμε απλώς γίνεται αντιληπτή μόνο με το ασύρματο υπογούφερ που μπορούμε να προσθέσουμε στην SoundTouch® 300 ηχομπάρα.

Η τεχνολογία QuietPort™ και το εξαιρετικά προηγμένο σύστημα DSP σχεδόν εξαλείφουν την παραμόρφωση του ήχου, προσφέροντας απίστευτα πλούσιο και καθαρό ήχο από ένα τόσο μικρό υπογούφερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης