Με αυτά τα drones… πετάς στα σύννεφα! Δες τα καλύτερα του 2021

Με αυτά τα drones… πετάς στα σύννεφα! Δες τα καλύτερα του 2021

Είτε τα χρησιμοποιείς για ψυχαγωγία, είτε για εργασία, τα drones αποτελούν μία από τις εντυπωσιακότερες κατηγορίες gadgets της αγοράς

drones-_1_
Μοντέλο από μοντέλο διαφέρει φυσικά, όμως αυτό είναι και το ωραίο με δαύτα: το ότι ξεκινούν από μερικές δεκάδες ευρώ με μοντέλα κατάλληλα για εκείνους που θέλουν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους χωρίς έγνοιες και σκοτούρες και καταλήγουν σε εργαλεία (διότι περί αυτών πρόκειται) κόστους αρκετών χιλιάδων που επιτρέπουν στους επαγγελματίες να καταγράφουν σκηνές που κόβουν την ανάσα. Όπως και να ‘χει, για όποιον σκοπό κι αν τα θες, τα καλύτερα drones είναι εδώ και εμείς στα παρουσιάζουμε!

dji Mavic 3

drones__2_


Το «καμάρι» της dji είναι εδώ! Το Mavic 3 αποτελεί το αντικείμενο του πόθου των απανταχού φίλων των drones και, εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα. Έρχεται με νέο σύστημα πομποδέκτη Ο3+ προσφέροντας απόλυτο έλεγχο ενώ την ίδια στιγμή η αυτονομία του φτάνει και τα 46 λεπτά. Διαθέτει δύο κάμερες για ακόμα πιο εντυπωσιακές λήψεις: ο επαγγελματικός αισθητήρας 4/3 CMOS ανάλυσης 20 MP με ρυθμιζόμενο διάφραγμα f/2,8-f/11 και μήκος 24 χιλ. θα σου επιτρέψει να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο 5.1K (ή 4K στα 120 fps) ενώ ο τηλεφακός f/4,4 με το υβριδικό zoom 28x είναι τέλειος για λήψεις από απόσταση. Το λογισμικό φέρει την υπογραφεί της Hasselblad ενώ η ασύρματη μεταφορά αρχείων γίνεται παιχνίδι χάρη στο Wi-Fi 6.

Turbo-X T-Smart

drones__3_


Κλείσιμο
Αν αναζητάς μία άνετη και ευχάριστη εμπειρία χρήσης drone, το Turbo-X T-Smart είναι ό,τι πρέπει! Με αξιοσημείωτη στιβαρότητα όσον αφορά στην κατασκευή του, είναι εφοδιασμένο με έξυπνες λειτουργίες όπως 3D αναστροφή, επιστροφή με το πάτημα ενός πλήκτρου, επείγουσα διακοπή πτήσης κ.α. Τράβα φωτογραφίες και κατάγραψε βίντεο σε ανάλυση 720p με το πάτημα ενός κουμπιού και μάλιστα από απόσταση 50 μέτρων -τόση είναι η εμβέλειά του. Ακόμα κι αν απομακρυνθείς περισσότερο από αυτό, το T-Smart θα γυρίσει σε εσένα με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχήσεις. Αν μάλιστα διαθέτεις συμβατό VR headset, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία FPV (first-person view) βλέποντας ό,τι και η κάμερά του, σαν να ήσουν εσύ στη θέση του πιλότου!

dji FPV

drones__4_


Το FPV της DJI προσφέρει την ομαλότερη εμπειρία χειρισμού drone που έζησες ποτέ. Μιλάμε για ένα racing drone το οποίο «σκίζει» τους αιθέρες με απίθανη ταχύτητα και ισχύ αλλά δίχως να ξεφεύγει ποτέ από τον έλεγχό σου. Με αεροδυναμικό σχεδιασμό που ενισχύει την ταχύτητα, τον χειρισμό αλλά και την αυτονομία του, το FPV διαθέτει προσαρμόσιμο LED φωτισμό. Εκεί που όμως υπερισχύει είναι ως προς τον χειρισμό, αφού συνοδεύεται από ειδικό χειριστήριο και το headset FPV Goggles V2 της DJI, συνδυασμός που θα σου επιτρέψει να το… πιλοτάρεις κανονικά! Απόλαυσε οπτικό πεδίο 150ο και εικόνα με ρυθμό ανανέωσης έως 120 fps για μία ομαλή εμπειρία πτήσης. N, S και M modes προσφέρουν χειρισμό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, ενώ οι μηχανισμοί ασφαλείας εγγυώνται την ασφάλεια του drone σου.

Ryze Tello

drones__5_


Το Tello είναι ένα μικρού μεγέθους drone κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, οι δυνατότητες του οποίου θα σε ενθουσιάσουν. Το drone αυτό καθαυτό διαθέτει δύο κεραίες με λειτουργία έξυπνης εναλλαγής για σταθερό σήμα, έτσι ώστε να σου προσφέρει απρόσκοπτα εικόνα στα 720p σε απόσταση έως και 100 μέτρα. Ο χειρισμός του είναι πανεύκολος αφού θα είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις εκπληκτικά τρικ και σύνθετες κινήσεις χρησιμοποιώντας απλώς το smartphone σου. Το σύστημα Vision Positioning θα επιτρέψει στο Tello να αιωρείται με απόλυτη ακρίβεια ενώ η ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας θα σου χαρίσει λήψεις που θα ζήλευαν και επαγγελματίες. Ο επεξεργαστής 14 πυρήνων από την Intel του χαρίζει την ισχύ που χρειάζεται ενώ το ειδικό σύστημα που το συνοδεύει είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα βήματα των παιδιών στον προγραμματισμό.

dji Mavic Air 2S

Το Mavic Air 2S είναι ένα drone φτιαγμένο για εκείνους που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό. Εφοδιασμένο με μια σειρά καινοτόμων δυνατοτήτων και τεχνολογιών αιχμής, θα σου δώσει τη δυνατότητα να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου και με το παραπάνω. Έρχεται με μεγάλο αισθητήρα CMOS 20 MP και 2,4 ιντσών (f/2,8, ISO 100-6400), χάρη στον οποίο θα καταγράψεις βίντεο κινηματογραφικού επιπέδου, ανάλυσης 5472x3078 στα 30 fps. Την ίδια στιγμή, λειτουργίες όπως τα HDR Panorama, QuickShots, Focus Track, Hyperlapse και HyperLight θα κάνουν τις λήψεις σου ακόμα πιο εντυπωσιακές. Όσο για τον χειρισμό του, το επανασχεδιασμένο του σώμα χαρίζει ομαλότερη κίνηση με μικρότερη αντίσταση αέρα με τις τεχνολογίες Spotlight 2.0, Active Track 3.0 και POI 3.0 να σου επιτρέπουν να κλειδώσεις στο θέμα σου.

Turbo-X Carbon

drones__6_


Προσιτό οικονομικά και άνετο στον χειρισμό, το Turbo-X Carbon είναι μία τέλεια λύση για αρχάριους χρήστες -και όχι μόνο. Διαθέτει συμπαγές design και χαμηλό βάρος έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα, στοιχεία που πάντως δεν το εμποδίζουν να έρχεται εξοπλισμένο με τεχνολογίες αιχμής που θα σε διευκολύνουν σημαντικά, όπως π.χ. το gimbal δύο αξόνων και το γυροσκόπιο έξι αξόνων για σταθερές λήψεις εικόνας και βίντεο. Η μπαταρία του, του εξασφαλίζει μέγιστο χρόνο πτήσης που αγγίζει τα 12 λεπτά ενώ παράλληλα η εμβέλειά του φτάνει τα 200 μέτρα. Έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί και να προσγειωθεί αυτόματα καθώς και να σε ακολουθήσει, ενώ θα το ελέγξεις μέσω του χειριστηρίου που το συνοδεύει και του smartphone σου (θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις το σχετικό app).

YUNEEC Mantis G

drones__7_


Είτε είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, είτε blogger/vlogger που αρέσκεται να δοκιμάζει νέα πράγματα, το Mantis G είναι φτιαγμένο για ‘σένα και τα «θέλω» σου. Έρχεται με ενσωματωμένο gimbal, χαρίζοντάς σου βίντεο σε 4K ανάλυση και φωτογραφίες (σε JPEG ή DNG) εξαιρετικής σταθερότητας. Είναι αρκετά ελαφρύ αφού το βάρος του δεν υπερβαίνει τα 490 γραμμάρια και σε συνδυασμό με τα αναδιπλούμενα πτερύγιά του, μεταφέρεται πανεύκολα και με ασφάλεια. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 72 χλμ/ώρα στη λειτουργία Sport, ενώ ως προς την αυτονομία, μία πλήρης φόρτιση θα σου προσφέρει περί τα 30 λεπτά χρόνου πτήσης. Σε αυτά πρόσθεσε τη dual-band (στα 2,4 και 5 GHz) μετάδοση σήματος με αξιοσημείωτη σταθερότητα (απόρροια της τεχνολογίας Smart Streaming) σε εμβέλεια 1,4 χιλιομέτρων και έκλεισες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης