Πώς επιλέγουμε τη σωστή Σχολή Χορού για τα παιδιά μας!

Πώς επιλέγουμε τη σωστή Σχολή Χορού για τα παιδιά μας!

Η σωστή επιλογή Σχολής Χορού είναι θέμα εξόχως σημαντικό, για το οποίο οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

sisxe3
Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τα καλύτερα Σχολεία, τα καλύτερα φροντιστήρια για τη μόρφωση και την πνευματική εξέλιξη των παιδιών μας. Την καλύτερη εκπαίδευση. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση? Πού εμπιστευόμαστε τη σωματική και ψυχική εξέλιξη των παιδιών μας? Είμαστε σωστά ενημερωμένοι?
Baby___pointes

Με την ίδρυση του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. το 1998, οι Αναγνωρισμένες απο το Κράτος Σχολές Χορού, τέθηκαν υπό ένα νέο πλαίσιο: Επαγγελματικό – Οργανωτικό – Καλλιτεχνικό.  

Η, ανά την Ελλάδα, πλειοψηφία των Αναγνωρισμένων Σχολών απέκτησε οργανωτική δομή και φωνή. Στη νέα εποχή, το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.  στέκεται ενεργά στο πλάϊ των μελών του, στο πλάϊ των γονιών, αρωγός στα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών – μαθητών μας. Ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα όλους τους γονείς, όλους τους μαθητές σχετικά με τους κινδύνους που ελοχεύουν σε χώρους μη κατάλληλους και με ανθρώπους ημιμαθείς έως ανειδίκευτους να διδάξουν τον έντεχνο χορό.

Ο στόχος ένας. Κοινός για δασκάλους και γονείς:

Η καλύτερη, η ορθότερη, η επί της ουσίας χορευτική εκπαίδευση των παιδιών. Των αυριανών καλλιτεχνών. Η ορθή δόμηση του μέλλοντός μας.
Κλείσιμο
sisxe4

Για τους λόγους αυτούς, γι΄άλλη μια φορά απευθυνόμαστε σε όλους σας και σας γνωστοποιούμε ότι, η σωστή εκγύμναση των παιδιών δεν πρέπει να αφήνεται σε χέρια ανθρώπων χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, διότι διαχρονικά εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν δεκάδες “Σχολές χορού”, χωρίς όμως τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από την κείμενη νομοθεσία, αλλά κυρίως λειτουργούν με δασκάλους οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση.
sisxe5

Εκείνο που πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν οι γονείς που επιθυμούν να μυήσουν το πνεύμα και το σώμα των παιδιών τους στα οφέλη του χορού, είναι ότι βάσει νομοθεσίας (Ν. 1158/81, Π.Δ. 457/83 & 372/83, Ν. 1348/83, Κ.Υ.Α. 107291/09.11.2011 & 107296/09-11-2011, ΑΔΑ: Β4Ω0Γ-65Β), ΑΔΑ: ΩΣΠ84653Π4-ΖΒΨ/25.05.2018) ΜΟΝΟ οι Αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές Χορού – Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές - μπορούν να διδάσκουν όλα τα είδη χορού ή ορισμένα από αυτά, κυρίως Μπαλέτο, Σύγχρονο - Μοντέρνο, Ρυθμική-Μουσικοκινητική Αγωγή, Ιστορικούς και Θεατρικούς χορούς (κάρακτερ).
sisxe6

Οι Σχολές αυτές έχουν πάρει τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τα αρμόδια τμήματα πολιτισμού των κατά τόπους Περιφερειών, μετά από αυστηρό έλεγχο, η οποία άδεια αποτελεί την επίσημη πιστοποίηση ότι πληρούνται οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις (κτιριολογικές, οργανωτικές και προσόντα ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή) για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.

Επιπλέον, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, οι Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού, ώς Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, λειτουργούν με συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας έναντι του Covid 19, καθ’ υπόδειξη των Υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού. Το πρωτόκολλο αυτό, με αίσθημα ευθύνης τηρείται απαρέγκλιτα.
 
Μεγαλη___μικρη_μπαλαρινα
 
Αναζητήστε  τα πλήρη στοιχεία των Σχολών – Μελών του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. στο  www.sisxe.com στον κατάλογο ενεργών μελών Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Επαγγελματικές Σχολές Χορού

Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού
Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος www.sisxe.com #sisxe
Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. #sisxe    www.sisxe.com
sisxe1

Μπαλαρινουλα
ΣΙΣΧΕ_1
ΣΙΣΧΕ_3
ΣΙΣΧΕ_4
ΣΙΣΧΕ_5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης