Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

14 πυροσβεστικά οχήματα, 10 ασθενοφόρα, και 2 ελικόπτερα διάσωσης στην περιοχή - Έλιωσαν ΙΧ σε κοντινό σημείο - Τεχνικά τα αίτια, λέει η εταιρεία - Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκαρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία

Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες
Ένας νεκρός και τουλάχιστον 18 τραυματίες (ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού) είναι ο επίσημος απολογισμός  από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν, στην ανατολική Αυστρία, το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Στην περιοχή επιχείρησαν δεκατέσσερα οχήματα με 150 πυροσβέστες, δέκα ασθενοφόρα, και δύο ελικόπτερα διάσωσης. Αρχικές πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως έχουν τραυματισθεί 60 άνθρωποι.

«Πυκνοί καπνοί και τεράστια μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον ουρανό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν το περιστατικό βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Κλείσιμο
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση ανακοίνωσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι ροές του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι τιμές του να αυξηθούν.


Ο σταθμός φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν τυλίγεται στις φλόγες


Ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, Κωνσταντίνος Προκάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 fm, προχώρησε σε δηλώσεις, δίνοντας τις τελευταίες πληροφορίες για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σταθμού φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο κ. Προκάκης, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ο σταθμός χειρίζεται περίπου 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, αναδιανέμοντάς το σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της βόρειας Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Gas Connect Austria, η έκρηξη δεν θα επηρεάσει την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία, αν και μπορεί να υπάρξει μείωση της προσφοράς στην Ιταλία και στα βαλκανικά κράτη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη οφείλεται σε τεχνικά αίτια.




Ασύλληπτη εικόνα! - Σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν λιώσει από την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό, λίγα μέτρα μακρυά


Φωτογραφία από χρήστη του twitter που απαθανάτισε τις πρώτες φλόγες από την έκρηξη 


















Βίντεο από την έκρηξη


Οδηγός τραβά την ώρα που ο σταθμός φλέγεται - Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό του στο facebook 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης