Ο «εγκέφαλος» του «Leave» ξεσπά: Άχρηστη η Μέι, το Brexit εξελίσσεται σε καταστροφή

Ο «εγκέφαλος» του «Leave» ξεσπά: Άχρηστη η Μέι, το Brexit εξελίσσεται σε καταστροφή

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση - Χαρακτηρίζει «ηλίθιους, σχεδόν καθυστερημένους» τους ανθρώπους της βρετανικής κυβέρνησης

Ο «εγκέφαλος» του «Leave» ξεσπά: Άχρηστη η Μέι, το Brexit εξελίσσεται σε καταστροφή
Ο «εγκέφαλος» της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντόμινικ Κάμινγκς, απογοητευμένος από την πορεία των συζητήσεων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, «ξεσπά» κατά της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι ενορχήστρωσε την εκστρατεία του «Leave» κατηγόρησε την Βρετανή πρωθυπουργό και τον υπουργό της για «παροιμιώδη αχρηστία», αναφερόμενος στον τρόπο που χειρίζονται τη διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Κάμινγκς εκτίμησε ότι το Brexit εξελίσσεται σε «καταστροφή» και ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «κακή κατάσταση» και δεν απέχουν πολύ από την «πλήρη κατάρρευση». Πράγματι, Βρετανοί -και όχι μόνο- διπλωμάτες παραδέχονται ότι οι συζητήσεις έχουν «κολλήσει» και δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο να μην επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Κλείσιμο
Υποστήριξε, ακόμη, ότι ήταν «τρελή» η απόφαση της Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει «χωρίς καμία προετοιμασία», στις 29 Μαρτίου 2017, το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, κοινοποιώντας έτσι, και επισήμως, την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΕ και Βρετανία έχουν πλέον δύο χρόνια, για να διαπραγματευτούν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας αποχώρησης, ενώ μια επιπλέον «καυτή πατάτα» στα χέρια της βρετανικής κυβέρνησης είναι οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξει «αναπόφευκτα» μια έρευνα για το πώς φτάσαμε στο Brexit, προσθέτοντας, σε ειρωνικό ύφος: «Τα παιδιά στο σχολείο θα κουνάνε τα κεφάλια τους με δυσπιστία, μαθαίνοντας ότι κάτι τέτοιοι χαρακτήρες (σ.σ. όπως η Μέι και ο Ντέιβις) είχαν ηγετικούς ρόλους στην κυβέρνηση».

Ο Κάμινγκς δεν παρέλειψε να επικρίνει ακόμα και την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, λέγοντας ότι ελήφθη από «ηλίθιους», που είναι «σχεδόν καθυστερημένοι, από κάθε άποψη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης