Άγρια «κόντρα» Κλίντον - Τραμπ για τον «Rocket Man» της Βόρειας Κορέας

Άγρια «κόντρα» Κλίντον - Τραμπ για τον «Rocket Man» της Βόρειας Κορέας

Χίλαρι: «Σκοτεινή και επικίνδυνη» η ομιλία του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη - Τραμπ: «Εσύ κι ο σύζυγός σου επιτρέψατε στη Βόρεια Κορέα να φτιάξει πυρηνικά και τώρα κριτικάρεις»

Άγρια «κόντρα» Κλίντον - Τραμπ για τον «Rocket Man» της Βόρειας Κορέας
Σφοδρή κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ
με αφορμή την πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη άσκησε η
Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήταν καλεσμένη στο Τhe Late Show του Στίβεν Κόλμπερτ.

Κλείσιμο
Χαρακτηρίζοντας τον τόνο του Αμερικανού προέδρου «σκοτεινό και επικίνδυνο», η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε ότι το ντεμπούτο του Τραμπ στον ΟΗΕ δεν έστειλε «το μήνυμα που έπρεπε να στείλει ο αρχηγός της ισχυρότερης χώρας του κόσμου».

«Έπρεπε να ακολουθήσει μια πιο διπλωματική προσέγγιση όσον αφορά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας», είπε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδίκησε την προεδρία «απέναντι» από τον Τραμπ στις περασμένες εκλογές. «Αυτό που ήλπιζα να πει ως πρόεδρος ήταν κάτι τέτοιο: "βλέπουμε αυτήν την στάση ως επικίνδυνη για τους συμμάχους μας, την ευρύτερη περιοχή και ακόμα και την χώρα μας. Καλούμε όλα τα έθνη να συνεργαστούμε ώστε να βάλουμε τέλος στην απειλή που συνιστούν οι ενέργειες του Κιμ Γιονγκ Ουν».

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε στην πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ το «παρατσούκλι» Rocket Man που χρησιμοποίησε ο Τραμπ για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. «Μην χρησιμοποιείς παρατσούκλια βγαλμένα από τραγούδια του Έλτον Τζον. Πες ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτείς επιθέσεις απέναντι στους φίλους των ΗΠΑ και στην χώρα σου».


 
Υπενθυμίζεται ότι εχθές, στην πρώτη του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τραμπ δήλωσε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν πως «ο Rocket Man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας για τον ίδιο και το καθεστώς του» ενώ τόνισε ότι εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τα εδάφη τους ή τα εδάφη των συμμάχων τους τότε η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.

Ένα άλλο κυρίαρχο στοιχείο στον λόγο του Τραμπ ήταν η υπεράσπιση της εξωτερικής του πολιτικής που βασίζεται στο μότο «Πρώτα η Αμερική» και το μήνυμά του ότι πρόκειται να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα της χώρας του, φράση την οποία επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλία του. 

Τραμπ: Εσύ επέτρεψες στη Βόρεια Κορέα να φτιάξεις πυρηνικά και τώρα κριτικάρεις

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ, ο Τραμπ απάντησε στην πρώην πολιτική του αντίπαλο μέσω Twitter. «Αφού επέτρεψε στη Βόρεια Κορέα να κάνει έρευνες για πυρηνικά και να τα δημιουργήσει όντας υπουργός Εξωτερικών (αυτό ισχύει και για τον Μπιλ Κ.) η διεφθαρμένη Χίλαρι τώρα κριτικάρει», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τραμπ.



Νωρίτερα, ο Τραμπ προσπάθησε να υπερασπιστεί την ομιλία του στον ΟΗΕ απέναντι σε επικρίσεις μερίδας του αμερικανικού Τύπου, που τη χαρακτήρισε «εριστική» και «μεγαλόστομη», λέγοντας ότι έχει την στήριξη άλλων ηγετών.

«Συναντήθηκα με ηγέτες πολλών εθνών που συμφωνούν με τα περισσότερα (ή με όλα) από όσα είπα στην ομιλία μου!» αντέτεινε γεμάτος σιγουριά ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης