Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε

Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε

Φωτογραφίες δύο ανδρών που γδέρνουν και τεμαχίζουν ένα αδέσποτο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε
Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει η κρίση έλλειψης τροφίμων στη Βενεζουέλα, με τους απελπισμένους πολίτες να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατανάλωση αδέσποτων σκυλιών.

Αυτό ισχυρίζονται οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επισημαίνουν ότι μετά τις εκλογές για τη σύσταση της νέας Συνταγματικής Συνέλευσης η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα 2/3 των οικογενειών να μην δύνανται πια να αγοράσουν βασικά αγαθά, όπως αβγά, βούτυρο ή κρεάς.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτήν την εβδομάδα δείχνουν δύο άνδρες στο Καράκας να γδέρνουν και να κόβουν σε κομμάτια έναν σκύλο στο δρόμο, όπως πιστεύεται για να τον φάνε.

Κλείσιμο


Τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vente Venezuela, την ίδια περίοδο που ο πρόεδρος Μαδούρο προσέφερε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.

«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιο ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελανοί τρώνε σκυλιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.

Η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας δημιούργησε χρόνιες ελλείψεις τροφίμων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να αναζητούν πλέον φαγητό οπουδήποτε, ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών.



Τον περασμένο Απρίλιο, υπολογίζεται ότι το 11,4% των παιδιών στις πιο φτωχές περιοχές της Βενεζουέλας ήταν υποσιτισμένα σε κρίσιμο επίπεδο, σύμφωνα με την Washington Post.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ένα τρίτο των οικογενειών έχει καταφύγει σε κάποιο ακραίο μέτρο για να βρει τρόφιμα, μεταξύ των οποίων η πώληση βασικών οικιακών συσκευών, η αναζήτηση σε κάδους ή η επετεία.




Δείτε βίντεο:
Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης