Βίντεο ενός άντρα που αυτοαποκαλείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους και που αναλαμβάνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.
Το υλικό δείχνει έναν άντρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να μιλά προς την κάμερα και να λέει πως «στο όνομα του Αλάχ», «αυτό ήταν μόνο η αρχή» και ακόμα πως «τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον όλων των Σταυροφόρων», ενώ το βίντεο κλείνει λέγοντας: «Ο Θεός είναι μεγάλος».
Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter λίγη ώρα μετά την επίθεση και γρήγορα αναπαράχθηκε από δεκάδες χρήστες, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί πως είναι αυθεντικό και πως ο άντρας είναι όντως μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, η βρετανική αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση και προς το παρόν ερευνάται κάθε ενδεχόμενο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο βίντεο προέρχεται από την Βραζιλία και πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν είναι παρά οπαδός των τζιχαντιστών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας