Οι κινεζικές αρχές σκότωσαν τους κατασκόπους της CIA

Οι κινεζικές αρχές σκότωσαν τους κατασκόπους της CIA

Οι κινεζικές αρχές σκότωσαν ή φυλάκισαν την περίοδο 2010 -2012 τουλάχιστον 18 πληροφοριοδότες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στο αμερικανικό δίκτυο συλλογής πληροφοριών για πολλά χρόνια - Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα 

Οι κινεζικές αρχές σκότωσαν τους κατασκόπους της CIA
Ένα δημοσιευμα των New York Times για το μεγάλο πλήγμα που κατάφεραν οι Κινέζοι σε βάρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ρίχνει βαριά τη σκιά του στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κινεζική κυβέρνηση κατάφερε την περίοδο 2010 -2012 ένα καίριο χτύπημα σε βάρος του δικτύου πληροφοριών της CIA. 

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι New York Times, οι κινεζικές αρχές σκότωσαν ή φυλάκισαν περίπου 20 πληροφοριοδότες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στο αμερικανικό δίκτυο συλλογής πληροφοριών για πολλά χρόνια.

Κλείσιμο
Αμερικανοί αξιωματούχοι σχολίασαν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ρήγματα ασφαλείας εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών στο δημοσίευμα των NYT και του πρακτορείου The Associated Press δεν υπήρξε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που αποκάλυψε αυτό το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η CIA από τους Κινέζους, δύο είναι τα πιο πιθανά αίτια: Είτε κάποιος πληροφοριοδότης των ΗΠΑ να έδωσε πληροφορίες για το αμερικανικό δίκτυο κατασκοπείας, είτε οι Κινέζοι να χάκαραν το σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών για να επικοινωνεί με τις πηγές της στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης