Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 175% το 2016

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 175% το 2016

Και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το 2017 καθώς οι κίνδυνοι παραμένουν σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικών κινδύνων της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων Aon

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 175% το 2016
Σοκ προκαλεί η αύξηση κατά 175% του αριθμού των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη το 2016 σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων, ασφαλίσεων και επενδύσεων Aon, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση ήταν 14%.

Ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 14% το 2016 σε σχέση με το 2015 και κατά 175% σε ό,τι αφορά τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων, ασφαλίσεων και επενδύσεων Aon που δημοσιεύεται σήμερα.

Συνολικά τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 4.151 τρομοκρατικές ενέργειες στον κόσμο, έναντι 3.633 το 2015 ενώ στις δυτικές χώρες, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από 35 το 2015 στις 96 το 2016.

Κλείσιμο
Εντωμεταξύ για το 2017 ο χάρτης της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει ότι αναμένεται αύξηση του κινδύνου, με 17 χώρες να καταλαμβάνουν θέσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μάλιστα, περισσότερες ήταν οι χώρες που ανέβηκαν στη ζώνη κινδύνου (19) από αυτές που την εγκατέλειψαν (11).

«Το σενάριο δεν είναι ρόδινο για το 2017», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής πολιτικών κινδύνων της Aon France, Louis Bollaert. «Δεν θεωρούμε, πραγματικά, ότι υπάρχουν λόγοι για την βελτίωση της κατάστασης. Η σωρευτική επίδραση των πολιτικών, οικονομικών και τρομοκρατικών κινδύνων συγκλίνουν για να δημιουργήσουν κλίμα εξαιρετικής αβεβαιότητας».

«Δεν είναι πιθανόν ότι οι κίνδυνοι πολιτικής βίας θα μειωθούν το 2017...Οι εδαφικές απώλειες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία μάλλον θα οδηγήσουν στη διάχυση του τζιχαντιστικού δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για δεκάδες χώρες της περιοχής και πέραν αυτής, ειδικά για την Ευρώπη και την Ασία» κατέληξε ο Γάλλος ειδικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης