Επίθεση σε νοσοκομείο της Καμπούλ - Πυροβολισμοί και εκρήξεις

Επίθεση σε νοσοκομείο της Καμπούλ - Πυροβολισμοί και εκρήξεις

Ένοπλοι εισέβαλαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, σύμφωνα με μαρτυρίες

Επίθεση σε νοσοκομείο της Καμπούλ - Πυροβολισμοί και εκρήξεις
Ένοπλοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας που ήταν ντυμένος σαν γιατρός, επιτέθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται σε περιοχή κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, και ανταλλάσσουν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα στο κτίριο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Sardar Mohammad Daud Khan, δυναμικότητας 400 κλινών, όπου νωρίτερα αναφέρθηκε πως σημειώθηκε έκρηξη.

Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, ο Αμπντούλ Καντίρ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένας αριθμός ενόπλων φαίνεται πως βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Είπε πως είδε έναν ένοπλο, ντυμένο με τη λευκή ρόμπα του γιατρού, να βγάζει ένα AK-47 που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα του και να ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν ασθενή και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου, και πως άκουσε επίσης τον ήχο πυρών από πολλά άλλα σημεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo News μετέδωσε δηλώσεις ενός γιατρού που εργάζεται στο νοσοκομείο ο οποίος είπε ότι σημειώθηκε έκρηξη στο νοσοκομείο, μετά την οποία ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις ασφαλείας και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες πολλές πληροφορίες για το τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται θύματα του πολέμου από όλο το Αφγανιστάν.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και ενός γραφείου της υπηρεσίας πληροφοριών στην Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν αντάρτες Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης