Πέντε επιζώντες στο αεροσκάφος με την ποδοσφαιρική ομάδα που συνετρίβη στην Κολομβία

Πέντε επιζώντες στο αεροσκάφος με την ποδοσφαιρική ομάδα που συνετρίβη στην Κολομβία

Η ομάδα άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή! - Το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα για βλάβη - Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία

Πέντε επιζώντες στο αεροσκάφος με την ποδοσφαιρική ομάδα που συνετρίβη στην Κολομβία
Την ύπαρξη ενός ακόμα επιζώντος ανακοίνωσαν οι αρχές της Κολομβίας από τη συντριβή του αεροσκάφος της πτήσης 2933 με 81 επιβαίνοντες (22 ποδοσφαιριστές - 22 δημοσιογράφοι - 9 μέλη του πληρώματος - 28 άτομα προσωπικό υποστήριξης), συμπεριλαμβανομένης και της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense Real. 

Πρόκειται για τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο.

«Επιβεβαιώνεται η διάσωση ενός έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Κλείσιμο
Ωστόσο, την τελευταία του πνοή άφησε ο τερματοφύλακας της ομάδας Marcos Danilo ο οποίος αν και ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Έτσι ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 76 νεκροί και 5 τραυματίες.

Ανάμεσα στους επιζώντες, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα media, είναι και οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel, Jakson Follmann, αλλά και ο δημοσιογράφος, Rafael Henzel, όπως και η Ximena Suarez.

Ο Alan Ruschel, μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο



Αυτός είναι ο Alan Ruschel

Ο Marcos Danilo


Ο Jakson Follmann



Ο δημοσιογράφος, Rafael Henzel



Συγκλονιστικό: Φωτογραφία και βίντεο μέσα από το αεροσκάφος, λίγο πριν το δυστύχημα



Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Ωστόσο τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά. Πηγές κάνουν λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα. 

Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν η ομάδα άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή. Η ομάδα είχε ζητήσει να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας της αρνήθηκε το αίτημα.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια 





Εικόνα από το σημείο της συντριβής



Δείτε τη στιγμή που χάνεται το σήμα από το αεροσκάφος 


Tα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει video πριν από την επιβίβασή τους.



LIVE εικόνα από το νοσοκομείο που μεταφέρονται οι τραυματίες



 Η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Προορισμός του αεροσκάφους ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. Δυο ελικόπτερα έχουν ήδη «σηκωθεί» για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώντες.

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense



Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα 

Οι αρχές της Βραζιλίας  κήρυξαν σήμερα τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο Τεμέρ σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης