Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση πατέρα στο Facebook: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση πατέρα στο Facebook: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου

Η 4χρονη Τζέσικα, που παλεύει με το νευροβλάστωμα εδώ και 13 μήνες, έχει μόνο ελάχιστες εβδομάδες ζωής, καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία της σε μια προσπάθεια να της επιτρέψουν να απολαύσει τον χρόνο που της έχει απομείνει

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση πατέρα στο Facebook: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου
Ένας πληγωμένος πατέρας θέλει να δείξει στον κόσμο πώς είναι η πραγματική μορφή του καρκίνου, καθώς η 4χρονη κόρη του που δίνει τη δική της μάχη, έχει μόνο μερικές εβδομάδες ζωής.

Ο Άντι Γουίλαν, ένας ηλεκτρολόγος από το Λάνκασιερ, μοιράστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της κόρης του Τζέσικα στο λογαριασμό που έχει ανοίξει στο Facebook, όπου γράφει για την ασθένειά της και έχει συγκεντρώσει πάνω από 8.000 αντιδράσεις.

Ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Jessica Whelan – A fight against Neuroblastoma, ο Άντι έγραψε: «Αυτή είναι η πιο δύσκολη φωτογραφία που έχω τραβήξει ποτέ. Πριν από λίγες ημέρες της έδωσαν ελάχιστες εβδομάδες ζωής. Αυτή τραβήχτηκε μια στιγμή που εμείς ως γονείς δεν μπορούσαμε να της προσφέρουμε τίποτα – η Τζέσικα μας έδιωχνε μακριά της, καθώς περνούσε τον πόνο μόνη της».

Κλείσιμο
Η Τζέσικα, που παλεύει με το νευροβλάστωμα εδώ και 13 μήνες, έχει μόνο ελάχιστες εβδομάδες ζωής, καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία της σε μια προσπάθεια να της επιτρέψουν να απολαύσει τον χρόνο που της έχει απομείνει.



«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» λέει ο Άντι, που καταγράφει τη μάχη της κόρης του στο Facebook.

«Τα αιμοφόρα αγγεία του μωρού μου διακρίνονται κάτω από το δέρμα της, ένα μοναχικό δάκρυ τρέχει στο μάγουλό της, το σώμα της σφιγμένο και το πρόσωπό της παραμορφωμένο από τον πόνο. Με αυτή τη φωτογραφία δεν θέλω να προσβάλω ή να αναστατώσω κανένα. Ίσως βλέποντας αυτή τη φωτογραφία, οι άνθρωποι θα ενημερωθούν για το πόσο δύσκολος είναι ο παιδικό καρκίνος και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο μέλλον, ώστε κανένα παιδί να μην περάσει αυτό τον πόνο και κανείς γονιός να μην χρειαστεί να υποφέρει από το θάνατο του παιδιού του».

Η Τζέσικα διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τέταρτου σταδίου στις 23 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχικά, υποφέροντας από πόνους στα χέρια και τα πόδια, οι γιατροί της είπαν πως είχε μια λοίμωξη των οστών. Αλλά, μόλις ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο, μετά από 10 εβδομάδες στο νοσοκομείο οι γιατροί αποφάσισαν να την εξετάσουν για άλλη μία φορά.

Τότε, οι γιατροί βρήκαν μία μάζα στην κοιλιά της. Ο υπέρηχος έδειξε μια μάζα γύρω από το ήπαρ της Τζέσικα και μετά από μαγνητική διαπίστωσαν πως είχε καρκίνο.



Η Τζέσικα άρχισε αμέσως χημειοθεραπεία, και στη συνέχεια οι γιατροί ξεκίνησαν μια κλινική δοκιμή φαρμάκου. Μετά από τρεις μήνες, η Τζέσικα πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Τα νέα ήταν άσχημα. Το μέγεθος του όγκου δεν είχε αλλάξει. Οι γιατροί δεν έψαχναν πλέον για θεραπεία του καρκίνου, αλλά εστίασαν στην παράταση της ζωής της. Στις αρχές Οκτωβρίου όμως, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως οι υπάρχοντες όγκοι δεν είχαν αυξηθεί, αλλά ο καρκίνος είχε προχωρήσει και σε άλλες περιοχές του σώματός της.

«Υπήρχαν κι άλλες κλινικές μελέτες, αλλά τίποτε δεν θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον της Τζέσικα» λέει ο Άντι. «Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη θεραπεία της και να την αφήσουμε να απολαύσει μια ‘κανονική’ ζωή».

Μόλις οι γιατροί τους είπαν πως την απομένουν ελάχιστες εβδομάδες ζωής, οι γονείς σοκαρίστηκαν: «Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός επάνω μου. Ήταν σαν κάποιος να προσπαθούσε να βγάλει την καρδιά μου από το στήθος μου» λέει ο Άντι.

Τώρα, ο πατέρας της Τζέσικα προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του παιδικού καρκίνου, γι’ αυτό και μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία της κόρης του.

«Καταλαβαίνω πως αυτή η φωτογραφία μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς, αλλά αυτό κάνει ο καρκίνος σε ένα παιδί στις τελευταίες του εβδομάδες. Πριν τη διάγνωση, ήμουν ένας από αυτούς που αγνοούν τον παιδικό καρκίνο. Τώρα δίνω στον καρκίνο το σεβασμό που του αξίζει, βλέποντας πολλά παιδιά να υποφέρουν από αυτόν και το πώς επηρεάζει τις οικογένειες τους. Αν αυτή η φωτογραφία κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές αυτό το κακό, τότε πέτυχε το σκοπό της. Πρέπει να γίνουν έρευνες, πρέπει να βρεθούν θεραπείες. Δυστυχώς δεν είναι ένα σπάνιο θέαμα. Είναι ένα θέαμα που βλέπουμε κάθε μέρα και νύχτα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χιλιάδες λέξεις για να περιγράψω το πώς είναι να βλέπεις την κόρη σου να υποφέρει, αλλά αυτές οι λέξεις δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης