Παραίτηση-βόμβα του Κάμερον από τη θέση του βουλευτή

Παραίτηση-βόμβα του Κάμερον από τη θέση του βουλευτή

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού μετά από το δημοψήφισμα του Ιουνίο - Eίχε δηλώσει ότι θα διατηρήσει το αξίωμα του βουλευτή μέχρι τις γενικές εκλογές

Παραίτηση-βόμβα του Κάμερον από τη θέση του βουλευτή
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, θα παραιτηθεί τελικά και από τη θέση του βουλευτή των Συντηρητικών, παρά την αρχική του πρόθεση να διατηρήσει αυτήν την ιδιότητα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, o Κάμερον ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.  «Όπως εγώ το βλέπω, στο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα και δεδομένες τις συνθήκες της παραίτησής μου, δεν είναι πραγματικά δυνατό να παραμείνω ένας αποτελεσματικός βουλευτής όπως ήμουν πρωθυπουργός. Νομίζω ότι ο,τιδήποτε κάνεις αποσπά την προσοχή από αυτό που η κυβέρνηση πρέπει να κάνει για την χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπλήρωσε, θεωρεί «τιμή του» ότι εκπροσώπησε την εκλογική περιφέρεια του Ουίτνεϊ στο Όξφορντσαϊρ από το 2001. 

Ο Κάμερον υπογράμμισε πως η απόφασή του να παραιτηθεί δεν σχετίζεται με την ανακοίνωση από την νέα κυβέρνηση σειράς μέτρων για την παιδεία, τα οποία είχε απορρίψει ο ίδιος ως πρωθυπουργός. 
Κλείσιμο
«Αποτελεί σύμπτωση ότι συνέπεσε η ανακοίνωσή μου με την εξαγγελία των μέτρων», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης επισήμανε ότι η διάδοχός του, Τερέζα Μέι, έδειξε «μεγάλη κατανόηση» όταν της ανακοίνωσε την απόφασή του, και δήλωσε ότι πιστεύει πως θα τα καταφέρει περίφημα στη θέση της πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς για την «κληρονομιά» του, και εάν πιστεύει ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που οδήγησε το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ΕΕ, ο Κάμερον απάντησε ότι ελπίζει πως ο κόσμος θα τον θυμάται για την ενίσχυση της βρετανικής οικονομίας και για τις «σημαντικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού μετά από το δημοψήφισμα του Ιουνίου, το οποίο έδωσε τη νίκη στους υποστηρικτές του Brexit. Στο πηδάλιο της χώρας τον διαδέχθηκε η Τερέζα Μέι.

Ο 49χρονος Bρετανός πολιτικός είχε δηλώσει αρχικά ότι θα διατηρήσει τη θέση του βουλευτή μέχρι τις επόμενες γενικές εκλογές, αλλά όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη, απόφαση που θα οδηγήσει στην διενέργεια αναπληρωματικών εκλογών (by-election) για την αντικατάστασή του.

Ο συντηρητικός πολιτικός διατέλεσε αρχηγός των Τόρις από το 2005 και πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 2010.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης