Βρετανία: Ο Κάμερον φεύγει, η Τερέζα Μέι έρχεται

Βρετανία: Ο Κάμερον φεύγει, η Τερέζα Μέι έρχεται

Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στη Ντάουνινγκ Στριτ 10 - O Ντέιβιντ Κάμερον παραδίδει την πρωθυπουργία - «Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός 

Βρετανία: Ο Κάμερον φεύγει, η Τερέζα Μέι έρχεται
Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδίδει σήμερα την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι, ενώ προηγούμενα θ' απαντήσει για τελευταία φορά ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραδώσει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ»,  δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

Κλείσιμο
Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι: «η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ, σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ».


"Hμέρα της Τερέζα Μέι" - "May Day"

"Ημέρα της Τερέζα Μέι" (May Day) η σημερινή, όπως αναφέρει o βρετανικός Τύπος, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να παραδίδει τα "κλειδιά" της Ντάουνινγκ Στριτ στην 59χρονη πολιτικό. Ύστερα από έξι χρόνια και 62 μέρες στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, ο Κάμερον αποχωρεί δίνοντας τη σκυτάλη στην Τερέζα Μέι, τη δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της Βρετανίας μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, που αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό.   

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να δώσει αρκετό άρωμα γυναίκας στο υπουργικό της συμβούλιο, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος,. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το πρόσωπο που θα επιλέξει για να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη για το Brexit.

Πάντως, ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χαμοντ , το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες για την θέση του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν, δήλωσε ότι το Brexit μπορεί να διαρκέσει έως και έξι χρόνια και όχι σε δύο όπως υπολόγιζε ο Κάμερον.
Η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της Βρετανίας, αφού καλείται να διαχειριστεί την απόφαση υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Aπό την πλευρά τους , οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μία "σιδηρά" διαπραγματεύτρια, όπως γράφει χαρακτηριστικά για την 59χρονη Μέι η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal".  Δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών της, η Μέι έχει ξεκαθαρίσει πως θα σεβαστεί τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit, αφήνοντας λίγες ελπίδες σε εκείνους που ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ΕΕ.

«Δεν μπορώ να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα να παραμείνουμε στους κόλπους της ΕΕ. Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το κάνουμε να επιτύχει» δήλωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης