Αυτό είναι το σπαθί του «Πρώτου Ισλανδού»

Αυτό είναι το σπαθί του «Πρώτου Ισλανδού»

Χρονολογείται περίπου στο 900 μ.Χ, περίοδο κατά την οποία μετοίκησαν οι Βίκινγκς το νησί

Αυτό είναι το σπαθί του «Πρώτου Ισλανδού»
Μπροστά στην επιβεβαίωση μίας πολύ σημαντικής αρχαιολογικής ανακάλυψης βρίσκονται οι ισλανδικές αρχές, καθώς εικάζεται πως έχει βρεθεί το σπαθί του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο νησί των ηφαιστείων.

Μία ομάδα ανδρών που κυνηγούσε χήνες, ανακάλυψε ένα αρχαίο σπαθί, το οποίο, όπως προέκυψε από την ειδική ανάλυση, κατασκευάστηκε πριν από 1.000 χρόνια. Το σπαθί βρέθηκε σε καλή σχετική κατάσταση, οπωσδήποτε όμως σκουριασμένο, στην περιοχή του Skaftarhreppur, στην ανατολική Ισλανδία.



Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αρχαιολογικών αντικειμένων και Κουλτούρας, το όπλο αυτό είναι ένα από τα σπάνια αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από εκείνη την εποχή, κατά την οποία μετοίκησαν οι πρώτοι Ισλανδοί. Είναι το 24ο σπαθί Βίκινγκ που εντοπίζεται, αλλά είναι το παλιότερο και χρονολογείται πριν το 950 μ.Χ.
Κλείσιμο

Οι πρώτοι άνθρωποι πάτησαν το πόδι τους στη Snowland, όπως αρχικώς ονομάστηκε, μετά το 870. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, το σπαθί αυτό ανήκει στους Βίκινγκς που εξερεύνησαν το νησί και ίδρυσαν μία νέα χώρα.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης