Κασμίρ: Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τα λεωφορεία «ladies special»;

Κασμίρ: Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τα λεωφορεία «ladies special»;

Για πρώτη φορά στο κρατίδιο του Κασμίρ είναι πρωθυπουργός μια γυναίκα - Ποια είναι η καινοτόμος υπηρεσία που ενθουσίασε τις γυναίκες;

Κασμίρ: Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τα λεωφορεία «ladies special»;
Δεν είναι άγνωστο ότι στην Ινδία οι βιασμοί και η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Τον Δεκέμβριο του 2012 ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί είχε συγκλονίσει την υφήλιο.

Στο κρατίδιο του Κασμίρ για πρώτη φορά εκλέχτηκε γυναίκα πρωθυπουργός, η Mehbooba Mufti, που από τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία με στόχο οι γυναίκες να μπορούν τα ταξιδεύουν ασφαλείς.

Πρόκειται για τα «λεωφορεία μόνο για γυναίκες», (ladies special), τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια σε όλο το Κασμίρ και εξυπηρετούν καθημερινά και τις φοιτήτριες του κρατιδίου που φοιτούν στο τοπικό πανεπιστήμιο.

Κλείσιμο


Η Umaira Hassan, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην δημοσιογραφία, μίλησε για τα «λεωφορεία μόνο για γυναίκες» στο BBC και δήλωσε ενθουσιασμένη με την νέα υπηρεσία.

Η Hassan αποκάλυψε ότι, πριν από αυτή την υπηρεσία, όταν επέβαινε στα συνηθισμένα λεωφορεία οι άντρες συχνά την παρενοχλούσαν και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «το ταξίδι με το λεωφορείο ήταν κάθε μέρα ένας πόλεμος».



Δεν έλειψαν όμως και οι επικρίσεις για την πρωθυπουργό του Κασμίρ. Βουλευτής της αντιπολίτευσης επέκρινε την νέα υπηρεσία λεωφορείων της πρωθυπουργού του Κασμίρ.

Η ίδια απάντησε ότι ένας άντρας δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει για μια γυναίκα να ταξιδεύει με τα συνηθισμένα λεωφορεία. Σύμφωνα με σχετική έρευνα στο κρατίδιο στις δέκα γυναίκες που ταξιδεύουν με τα λεωφορεία οι εννέα δέχονται σεξουαλική παρενόχληση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης