Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο τώρα κόβει και τον... ύπνο

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο τώρα κόβει και τον... ύπνο

Έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της αλλαγής ώρας κατά μισή ώρα μπροστά προκειμένου να μην σκοτεινιάζει τόσο νωρίς

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο τώρα κόβει και τον... ύπνο
Μισή ώρα από τον ύπνο τους έχασαν από την Κυριακή οι κάτοικοι της Βενεζουέλας καθώς η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο έβαλε σε εφαρμογή το μέτρο αλλαγής της ώρας προκειμένου να εξοικονομήσει ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα στις 2.30 τα ξημερώματα η κυβέρνηση Μαδούρο ανακοίνωσε ότι πλέον «η ώρα είναι 3». Η λογική του μέτρου είναι ότι με τα επιπλέον 30 λεπτά θα «μεγαλώσει» η μέρα και έτσι οι πολίτες θα κάνουν λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό ήταν το τελευταίο - μέχρι στιγμής - μέτρο που επέβαλε η σοσιαλιστική κυβέρνησης της Βενεζουέλας στους πολίτες της χώρας, μετά τις διακοπές ρεύματος, την εργάσιμη εβδομάδα των δύο ημερών για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους περιορισμούς στη χρήση κλιματιστικών αλλά και στα πιστολάκια για τα μαλλιά, τα κλειστά καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, το κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή κ.α.
 
Κλείσιμο
Ανακοινώντας την αλλαγή ώρας ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Χόρχε Αρρεάζα είπε οτι η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος τη νύχτα και των κλιματιστικών ήταν εξαιρετικά ενεργοβόρα για το σύστημα ηλεκτρισμού της χώρας. «Θα είναι απλό να μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού κατά μισή ώρα - αυτο θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε περισσότερο φως της ημέρας και δεν θα σκοτεινιάζει τόσο νωρίς» είπε προσπαθώντας να εξηγήσει την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου.

Η Βενεζουέλα έχει βυθιστεί στο οικονομικό χάος μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου με την οικονομία της να βρίσκεται σε συνεχή πορεία ύφεσης από το 2013.

Οι πολίτες της χώρας βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ελλείψεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, φάρμακα αλλά ακόμα και χαρτί τουαλέτας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Νίκολας Μαδούρο να ανακοινώσει ανήμερα Πρωτομαγιά την αύξηση κατά 30% του κατώτερου μισθού, στα 15.051 μπολίβαρ(1.505 δολάρια στα επίσημα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, αλλά μόλις 13,50 στη μαύρη αγορά, σύμφωνα με το Ρόιτερς), στη δωδέκατη αύξηση του κατώτερου μισθού αφότου εξελέγη, τον Απρίλιο του 2013, μετά τον θάνατο του προκατόχου και μέντορά του, του Ούγο Τσάβες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης