Δεύτερο χτύπημα στην Τουρκία: 7 νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι

Δεύτερο χτύπημα στην Τουρκία: 7 νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι

Η έκρηξη έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις Νταβούτογλου για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στην Άγκυρα - Όπως ανακοίνωσε δράστης είναι ο 23χρονος Σαλέχ Ναζάρ από το Ντέιρ ελ Ζορ

Δεύτερο χτύπημα στην Τουρκία: 7 νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι
Επτά νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι στα νοτιανατολικά της Τουρκίας, μια ημέρα μετά την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων στην Άγκυρα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη με αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκε σε κονβόι στο δρόμο που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με την επαρχεία του Λις.

Η επίθεση έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την ώρα που ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωνε τα στοιχεία του Κούρδου συριακής καταγωγής ως του δράστη της φονικής επίθεσης στην πρωτεύουσα της Τουρκίας την Τετάρτη.
Κλείσιμο

Οι νεκροί σύμφωνα με τη Zaman είναι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της έκρηξης το πρωί της Πέμπτης



Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαιώνοντας και επίσημα τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ, δράστης της επίθεσης είναι ο Σαλέχ Ναζάρ και κατάγεται από το Ντέιρ ελ Ζορ.

Όπως είπε ο Νταβούτογλου ο Ναζάρ ήταν μέλος της οργάνωσης YPG την οποία κατηγόρησε μαζί με την οργάνωση ΡΚΚ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη το απόγευμα της Τετάρτης στην καρδιά της Άγκυρας.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις προσθέτοντας κατηγορηματικά ότι «η σχέση του YPG με την επίθεση είναι ξεκάθαρη».

«Περιμένω από τους συμμάχους μας να είναι ξεκάθαροι απέναντι στο YPG χωρίς ίσως και μισόλογα» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η επίθεση της Τετάρτης, η τέταρτη πολύνεκρη μέσα σε διάστημα ενός έτους, έγινε στην καρδιά της Τουρκίας, δίπλα στα κτήρια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, του γραφείου του πρωθυπουργού και των αρχηγείων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 61. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan στόχος της επίθεσης ήταν αξιωματικοί του στρατού. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται πολίτες και στρατιώτες.

Η στιγμή της έκρηξης από κάμερα ασφαλείας

Τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης