Έβαλαν σε αντρική φυλακή τρανσέξουαλ, που έγινε γυναίκα, αλλά έχει διαβατήριο άντρα!

Έβαλαν σε αντρική φυλακή τρανσέξουαλ, που έγινε γυναίκα, αλλά έχει διαβατήριο άντρα!

Μετά από έκκληση 55.000 ατόμων η 26χρονη κρατούμενη αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακές γυναικών, καθώς η οικογένειά της φοβάται για την ζωή της

Έβαλαν σε αντρική φυλακή τρανσέξουαλ, που έγινε γυναίκα, αλλά έχει διαβατήριο άντρα!
Μια 26χρονη τρανσέξουαλ από τη Βρετανία, η οποία συνελήφθη για βίαιη συμπεριφορά σε μπαρ, κρατείται σε αντρικές φυλακές, παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια ανήκει στο γυναικείο φύλο.

Ο λόγος για την Τάρα Χάντσον, μια μακιγιέζ από το Bath, η οποία κινδυνεύει καθώς εκτίει την ποινή της για φυλάκιση 12 εβδομάδων σε μια άκρως επικίνδυνη φυλακή αντρών στο Μπρίστολ. Παρά το ό,τι όλη την ενήλικη ζωή της ζει ως γυναίκα και τα τελευταία έξι χρόνια υπόκειται σε χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, σύμφωνα με το διαβατήριό της, η Χάντσον είναι ακόμα άντρας.

Κλείσιμο


Η φυλάκισή της φαίνεται πως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς μαζεύτηκαν υπογραφές από 55.000 άτομα, τα οποία απαιτούν τη μεταφορά της σε γυναικείες φυλακές. Όπως δήλωσε όμως, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών: «Πρόκειται για καθιερωμένο κανονισμό οι κρατούμενοι να μεταφέρονται σε φυλακές σύμφωνα με το επίσημο φύλο τους. Παρ' όλα αυτά, οι οδηγίες που έχουμε είναι να χειριστούμε το ζήτημα με διακριτικότητα και σε αυτή την περίπτωση ειδικοί γιατροί θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους, ώστε να προστατευτεί η ψυχική υγεία του εν λόγω προσώπου».



Η έκκληση με τις υπογραφές για την μεταφορά της 26χρονης στην διαδικτυακή πλατφόρμα «Change.org» υποστηρίζει πως: «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι υποστηρίζουμε την Τάρα και την οικογένειά της και πιστεύουμε ότι η εν λόγω απόφαση καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματά της και την βάζει σε μεγάλο κίνδυνο κακοποίησης, σεξουαλικής βίας, ακόμα και θανάτου».

Από την πλευρά της η μητέρα της Χάντσον, Τζάκι Μπρούκλιν, δήλωσε πως: «Πιστεύω πως είναι εξωφρενικό. Δεν νομίζω πως θα αντεπεξέλθει. Όλοι οι άντρες θα την κυνηγούν, θα είναι ντροπιαστικό». Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως ο γιατρός της κόρης της έχει επιβεβαιώσει πως πλέον είναι γυναίκα.

Η Μπρούκλιν, μετά την καταδικαστική απόφαση και την μεταφορά της κόρης της στις φυλακές αντρών, έστειλε επιστολή στο δικαστήριο, στην οποία υποστήριξε πως: «Απλώς θέλω η κόρη μου να βρίσκεται σε ένα ασφαλές, γυναικείο περιβάλλον, στο οποίο ανήκει και θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτό». Εκτός αυτού, η μητέρα της 26χρονης ανησυχεί και για την ψυχική υγεία της κόρης της, καθώς παίρνει φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη. Όπως τόνισε: «Δεν θέλω να υποτροπιάσει η ψυχική της υγεία. Έχει περάσει πολύ άσχημα και δεν θέλω όλο αυτό να τη γυρίσει πίσω. Δεν νομίζω πως ο δικαστής έχει λάβει υπ όψιν του όλα αυτά». 

Την ίδια ώρα, οι επιθεωρητές των φυλακών υποστηρίζουν πως τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στη φυλακή του Μπρίστολ και δεν γίνονται αρκετές ενέργειες, ώστε να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι κρατούμενοι. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη φυλακή εκφράζονται αυξημένοι φόβοι, μετά από μια αιφνίδια επιθεώρηση το Μάιο του 2013 όταν οι επιθεωρητές δήλωσαν πως θα επιστρέψουν πιο σύντομα από το καθορισμένο, λόγω της άσχημης κατάστασης που συνάντησαν.

Στην φυλακή του Μπρίστολ κρατούνται 600 νεαροί και ενήλικες άντρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης