Τουρκία: Επίθεση στα γραφεία της Χουριέτ από 200 οπαδούς του Ερντογάν

Τουρκία: Επίθεση στα γραφεία της Χουριέτ από 200 οπαδούς του Ερντογάν

Για «μαύρη μέρα» στην ιστορία της Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο εκδότης της εφημερίδας - Πετούσαν πέτρες, κατέβασαν και έκαψαν την σημαία της εφημερίδας

Τουρκία: Επίθεση στα γραφεία της Χουριέτ από 200 οπαδούς του Ερντογάν
Διακόσιοι υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, (AKP), με επικεφαλής τον βουλευτή Κωνσταντινούπολης, Abdürrahim Boynukalın, επιτέθηκαν νωρίς το πρωί στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας «Χουριέτ» (Ελευθερία) στην Κωνσταντινούπολη. Ο όχλος των 200 υποστηρικτών του Ερντογάν επιτέθηκε στο προσωπικό ασφαλείας του κτηρίου στην εξωτερική πύλη και στην συνέχεια, έφθασε μέχρι την πόρτα του κτηρίου, την οποία οι ψηφοφόροι του Ερντογάν  «βομβάρδισαν» με πέτρες, ενώ φώναζαν συνθήματα, όπως: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Μάλιστα, ο αρχηγός του εξαγριωμένου πλήθους και επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Abdürrahim Boynukalın, ανέφερε στους ψηφοφόρους του Ερντογάν ότι: «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, ο Ερντογάν θα γίνει πρόεδρος στην χώρα με διευρυμένες εξουσίες».

Κλείσιμο


Ο εκδότης της «Χουριέτ», Sedat Ergin, μίλησε για τα επεισόδια εις βάρος της εφημερίδας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της εφημερίδας ως «μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημοκρατίας στην Τουρκία».



«Αυτή η επίθεση έγινε από οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος. Σε μια δημοκρατία τα κόμματα θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις από την βία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, εξαιτίας αυτών των γεγονότων, εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία», ανέφερε μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο εκδότης της Χουριέτ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το πλήθος των ψηφοφόρων του Ερντογάν δεν περιορίστηκε στην επίθεση με πέτρες εναντίον του κτηρίου της εφημερίδας, αλλά προχώρησε στην υποστολή της σημαίας της εφημερίδας την οποία και έκαψε...



Η επίθεση βίας κατά της Χουριέτ από τους οπαδούς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας με την προτροπή ψηφοφόρων του AKP, που κατηγόρησαν την εφημερίδα ότι παραποιεί τις ειδήσεις που αφορούν τον ισχυρό άνδρα της χώρας.

Ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A Haber και, όταν ρωτήθηκε για την επίθεση Κούρδων ανταρτών του PKK σε κομβόι στρατιωτικών αυτοκινήτων στην νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι στις 6 Σεπτεμβρίου, ο παρουσιαστής του ανέφερε: «Σε εγκαίνια γραμμής του μετρό είπατε ότι το AKP χρειάζεται 400 βουλευτές, λέγεται ότι αυτή η δήλωση πυροδότησε τις συγκρούσεις αυτής της περιόδου».

Τότε, ο Ερντογάν απάντησε στον δημοσιογράφο, ότι, αν το κόμμα του διέθετε 400 βουλευτές, δηλαδή κυβερνητική πλειοψηφία, το σύνταγμα θα άλλαζε και η κατάσταση θα ήταν διαφορετική σήμερα.

Η Χουριέτ μετέδωσε την είδηση και ανέφερε στο Twitter, πως ο Ερντογάν, δήλωσε: «Αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν είχαμε 400 βουλευτές».

Ο εκδότης της εφημερίδας δήλωσε στο CNN Turk: «Οι οπαδοί του Ερντογάν υποστηρίζουν πως η εφημερίδα άλλαξε τα λόγια του, αν αυτό έχει συμβεί, θα εξετάσουμε το θέμα, ας υποθέσουμε ότι ο συντάκτης μας έκανε ένα λάθος, η απάντηση είναι να σπάσουν τα παράθυρα με πέτρες και ρόπαλα;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης