Iταλία: Βάζουν κλιματισμό στους στάβλους για να σώσουν τα ζώα από τον καύσωνα

Iταλία: Βάζουν κλιματισμό στους στάβλους για να σώσουν τα ζώα από τον καύσωνα

Ζώντας τον πιο ζεστό Ιούλιο των τελευταίων δεκαετιών, οι κτηνοτρόφοι στην κοιλάδα του Πάδου αναγκάζονται να πάρουν έκτακτα μέτρα για να σώσουν τα ζώα τους.

 Iταλία: Βάζουν κλιματισμό στους στάβλους για να σώσουν τα ζώα από τον καύσωνα
Με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 40 βαθμούς και την υγρασία στην κοιλάδα του ποταμού Πάδου να δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες, οι Ιταλοί αγρότες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν τα ζώα τους και την παραγωγή τους. Εγκαθιστούν κλιματιστικά αλλά και συστήματα ψεκασμού νερού, έτσι ώστε να ελαφρύνουν την ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγελαδοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με τις ενώσεις των Ιταλών αγροτών, οι αγελάδες παρήγαγαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου 50 εκατομμύρια λίτρα λιγότερο γάλα ενώ και οι κότες έκαναν έως και 10% λιγότερα αβγά. Αλλά και οι χοίροι είναι γνωστό ότι όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 28 βαθμούς χάνουν την όρεξή τους, και μπορεί να φθάσουν να τρώνε έως και 40% λιγότερο από το κανονικό. 

Κλείσιμο
Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκεται μέσα στο επόμενο διάστημα να κάνει την εμφάνισή του ένα τοπικό φαινόμενο με την ονομασία «Charos» (από το ελληνικό «Χάροντας»), οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας καταστάσεις ασφυξίας για τα ζώα. Και πιθανότατα να οδηγήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό από αυτά σε θάνατο. Κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την οικονομία της Ιταλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης