Τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο με δωρεάν Wi-Fi

Τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο με δωρεάν Wi-Fi

Στο Έβερεστ, στον Βόρειο Πόλο ακόμα και σε γαϊδουράκια στο Ισραήλ μπορεί κανείς να βρει δωρεάν Wi-Fi (αλλά όχι και «παντού στην Ελλάδα», αν για κάποιο λόγο ακόμα περιμένετε...)

Τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο με δωρεάν Wi-Fi
Αν και εμείς εδώ στην Ελλάδα μείναμε στις (δωρέαν) υποσχέσεις για (δωρεάν) Wi-Fi, σε κάποια άλλα μέρη του πλανήτη, η πρόσβαση στο Internet δεν είναι μια προεκλογική υπόσχεση, αλλά μία απαραίτητη ανάγκη στην καθημερινότητα των πολιτών. Και μάλιστα αρχίζει να εμφανίζεται σε όλο και πιο παράξενα σημεία του κόσμου, θέλοντας να εξυπηρετήσει ακόμα και τις πιο ακραίες ανάγκες των χρηστών του Διαδικτύου στις πιο extreme καταστάσεις.

Πιο πρόσφατο στην λίστα των παράξεων σημείων που απέκτησε Wi-Fi είναι το όρος Φούτζι της Ιαπωνίας. Ο στόχος δεν είναι απλά να εξασφαλίζει την άμεση διάδοση των φωτογραφιών στο Instagram των περιπατητών στο βουνό. Αλλά και λόγοι ασφαλείας των ορειβατών επιβάλλουν να υπάρχει δωρεάν σύνδεση με το διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για τον καιρό ή ακόμα και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις εκεί που δεν μπορεί να φθάσει το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. 

Όμως το όρος Φούτζι δεν είναι το πιο παράξενο μέρος του πλανήτη που μπορείς να βρεις δωρεάν Wi-Fi. Και σε άλλα βουνά παρέχεται αυτή η δυνατότητα, με πρώτο και καλύτερο βεβαίως το Έβερεστ. Η ύπαρξη δικτύου στο βουνό ξεκίνησε το 2010 ενώ το υψηλότερο Ηotspot σημείο (και σίγουρα το υψηλότερο στον κόσμο) βρίσκεται στα 6.300 μέτρα, στο τελευταίο καταφύγιο για όσους ανεβαίνουν προς την κορυφή.

Κλείσιμο
Δωρέαν Wi-Fi υπάρχει και στον... Βόρειο Πόλο. Και μάλιστα από το 2005. Βέβαια σε τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες, οποιαδήποτε συσκευή είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργεί κανονικά. Όμως από την άλλη και η παρουσία ανθρώπων εκεί είναι ελάχιστη και εξαιρετικά περιορισμένη σε χρονική διάρκεια. 

Στο Ισραήλ από την άλλη υπάρχει η πιο παράξενη παροχή δωρεάν Wi-Fi, καθώς τα Ηotspots είναι εγκατεστημένα πάνω σε... γαϊδουράκια. Αυτά βρίσκονται σε ένα θεματικό πάρκο με την ονομασία Kfar Kedem που σκοπό έχει να δείξει στους επισκέπτες πως ήταν η ζωη στην Γαλιλαία πριν 2.000 χρόνια, ζώντας όπως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής. 

Τέλος, δωρεάν Wi-Fi υπάρχει και στο... διάστημα. Στον Διεθνή Σταθμό βρίσκεται η πιο απόμακρη σύνδεση Internet που έχουμε καταφέρει να εγκαταστήσουμε. Το πλήρωμα δεν χρησιμοποιεί το ίδιο την σύνδεση, αλλά μπορεί να συνδεθεί με έναν υπολογιστή στην Γη έτσι ώστε να κάνουν όλα όσα κάνουν οι νορμάλ χρήστες, όπως για παράδειγμα επικοινωνία με τα social media.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης