Με τρακτέρ διαδηλώνουν κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες

Με τρακτέρ διαδηλώνουν κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες

«Οι διαδηλωτές καίνε ομοιώματα Ευρωπαίων ηγετών και φωνάζουν συνθήματα όπως: 'Χρόνια Πολλά. Χαρούμενη λιτότητα'»

Με τρακτέρ διαδηλώνουν κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες
Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών ενώ, περίπου 30 αγροτικά τρακτέρ έχουν αποκλείσει το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσα στους Βέλγους διαδηλωτές είναι και πολίτες άλλων χωρών, όπως Γερμανοί, Ολλανδοί και Γάλλοι.  

«Οι διαδηλωτές καίνε ομοιώματα Ευρωπαίων ηγετών, όπως της Άνγκελα Μέρκελ και του φιλελεύθερου πρωθυπουργού του Βελγίου, Σαρκ Μισέλ, και φωνάζουν συνθήματα όπως: 'Χρόνια Πολλά. Χαρούμενη λιτότητα'», αναφέρει η εφημερίδα Le Monde. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι αγρότες συνδικαλιστές και μέλη του κόμματος των Οικολόγων. 



Η μεγάλη διαδήλωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.
Το μεγαλύτερο μέρος του Βελγίου έχει παραλύσει τις τελευταίες ημέρες λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. 

Το συνδικάτο των Σοσιαλιστών FGTB, Μαρκ Γκομπλέ, είχε προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν τον Ιανουάριο εάν «η κυβέρνηση και οι εργοδότες» δεν εγκαταλείψουν τη «λογική τους, του αυτισμού».

Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, που δεν του έχει αναγνωριστεί καμία περίοδος χάριτος μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Οκτώβριο, επανέλαβε ότι ελπίζει να ξεκινήσει και πάλι ο κοινωνικός διάλογος που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο τις τελευταίες εβδομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης