Μεγάλη αμαρτία να ζουν ως σκλάβοι εκατομμύρια παιδιά, λέει ο Ινδός νομπελίστας

Μεγάλη αμαρτία να ζουν ως σκλάβοι εκατομμύρια παιδιά, λέει ο Ινδός νομπελίστας

"Η στέρηση της παιδικής ηλικίας και η στέρηση της ελευθερίας είναι οι μεγαλύτερες αμαρτίες που διαπράττει η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες", σύμφωνα με τον Καϊλάς Σατιάρτι

Μεγάλη αμαρτία να ζουν ως σκλάβοι εκατομμύρια παιδιά, λέει ο Ινδός νομπελίστας
«Μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες του σύγχρονου κόσμου» είναι η αδυναμία κατάργησης της δουλείας δήλωσε σήμερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Καϊλάς Σατιάρτι, ζητώντας να αναληφθεί κατεπειγόντως δράση ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν ως σκλάβοι.

Ο Σατιάρτι, που τιμήθηκε φέτος με το Νόμπελ Ειρήνης- μαζί με την Πακιστανή Μαλάλα- για το έργο που πραγματοποιεί στη γενέτειρά του, την Ινδία, όπου έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να ξεφύγουν από την δουλεία, είπε ότι είναι απαράδεκτο να ζουν σήμερα σε αυτήν την κατάσταση 36 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων τα 5,5 εκατομμύρια είναι ανήλικοι.

Ζήτησε να αναληφθεί συλλογική δράση από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και ακτιβιστές αλλά και να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία ώστε να καταπολεμηθεί η εμπορία ανθρώπων.

Κλείσιμο
"Πρέπει (...) να οικοδομήσουμε ένα κίνημα δικαιωμάτων εναντίον της δουλείας" τόνισε, μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε στο Λονδίνο το Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς. Αργότερα σήμερα ο Σατιάρτι θα εγκαινιάσει την εκστρατεία Εβδομάδα του Τέλους της Παιδικής Δουλείας.

"Η στέρηση της παιδικής ηλικίας και η στέρηση της ελευθερίας είναι οι μεγαλύτερες αμαρτίες που διαπράττει η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες", τόνισε.

Η αυστραλιανή οργάνωση Walk Free ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι με βάση την ετήσια έρευνά της περίπου 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα ζουν σε κατάσταση δουλειάς. Από αυτούς, τα 14,3 εκατομμύρια σκλάβοι βρίσκονται στην Ινδία. Ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται σκλάβοι, άλλοι πέφτουν θύματα εμπορίας με σκοπό να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες ή εξαναγκάζονται να δουλεύουν λόγω χρεών.

Ο 60χρονος Σατιάρτι, η οργάνωση ΒΑΑ (Bachpan Bachao Andolan) του οποίου έχει απελευθερώσει περισσότερα από 80.000 παιδιά τα τελευταία 30 χρόνια, είπε ότι είναι απίστευτο που η δουλεία υπάρχει ακόμη και σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τεχνολογία, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τη διακυβέρνηση, την πολιτική, τη θρησκεία και τον πολιτισμό.

"Σε αυτήν την ιστορική περίοδο έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό σκλάβων στον κόσμο (...) το υψηλότερο ποσό παράνομων κερδών από το εμπόριο ανθρώπων", είπε. Η πρακτική αυτή υπολογίζεται ότι αποφέρει κέρδη 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

"Είναι απαράδεκτο. Γιατί δεν κάνουμε κάτι τώρα; Αν έλειπε το δικό σας παιδί για μια ημέρα, αν έπεφτε θύμα εμπορίας ανθρώπων, θα κάνατε ό,τι ήταν δυνατό", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης