Γκορμπατσόφ: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου»

Γκορμπατσόφ: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου»

«Η αιματοχυσία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή εγείρει τεράστια ανησυχία. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Μερικοί, μάλιστα, λένε ότι έχει ήδη ξεκινήσει» είπε ο 83χρονος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Γκορμπατσόφ: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου»
Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. 

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί ο διάλογος της Δύσης με τη Ρωσία, ενώ τόνισε ότι η Δύση «έχει υποκύψει στην θριαμβολογία».

Ο 83χρονος Γκορμπατσόφ έκρουσε, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου για τις συγκρούσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Κλείσιμο
«Η αιματοχυσία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή εγείρει τεράστια ανησυχία. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Μερικοί, μάλιστα, λένε ότι έχει ήδη ξεκινήσει» είπε.

Τόνισε ότι η Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ έχουν υποκύψει σε «θριαμβολογία» μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι για αυτό το λόγο οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις στη Γιουγκοσλαβία, τη Μέση Ανατολή και τώρα στην Ουκρανία.

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης καλεί τέλος τη Δύση να άρει τις κυρώσεις σε ρώσους αξιωματούχους και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μέσω του διαλόγου με το Κρεμλίνο.

Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους κορυφώνονται την Κυριακή με τη μεγάλη «λαϊκή γιορτή» που έχει στόχο να σηματοδοτήσει αυτό το ιστορικό γεγονός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης