Φωτογραφίες: Θα «αναπαραστήσουν» το τείχος του Βερολίνου με λάμπες

Φωτογραφίες: Θα «αναπαραστήσουν» το τείχος του Βερολίνου με λάμπες

Την Κυριακή 8.000 μπαλόνια με φως θα πετάξουν στον ουρανό της πόλης

Φωτογραφίες: Θα «αναπαραστήσουν» το τείχος του Βερολίνου με λάμπες
Ένα νέο «τείχος» μήκους 14,4 χιλιομέτρων αποτελούμενο από επιδαπέδιες λάμπες στήθηκε στο Βερολίνο με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Ανήμερα μάλιστα της επετείου στον ουρανό της γερμανικής πόλης θα βρεθούν 8.000 φωτισμένα μπαλόνια που θα δεθούν πάνω στις λάμπες μεταφέροντας μηνύματα των κατοίκων από την περίοδο ύπαρξης του τείχους.

Κλείσιμο


Το  Lichtgrenze, όπως είναι η ονομασία του πρότζεκτ, έχει σχεδιαστεί όσο το δυνατόν πιο πιστά προς την αρχική γραμμή χάραξης του τείχους καθώς από το 1989 έχουν χτιστεί αρκετά νέα κτήρια εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το τείχος που χώριζε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία.

«Θέλουμε να δείξουμε ιδίως στου νέους σε ηλικία Βερολινέζους πού ήταν το τείχος» εξήγησε ο επικεφαλής του εγχειρήματος Μόριτς φαν Ντούλμεν.



Στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έπεσε το πρώτο κομμάτι του τείχους, στο Βερολίνο θα βρεθεί ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο οποιος μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ θα χαιρετίσουν τα πλήθη από το πρώην σημείο ελέγχου Τσάρλι, το σημείο, δηλαδή, από το οποίο ήταν δυνατή η διέλευση των κατοίκων των δύο χωρών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης