Βουλγαρία: Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο

Βουλγαρία: Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο

Η 38χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάστασή καθώς φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της  - Έχει ιστορικό ψυχικής νόσου, σύμφωνα με δηλώσεις ενός γιατρού


Βουλγαρία: Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο
Έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρία αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μια 38χρονη γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας συζητούσε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα.

Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην πράξη αυτή παραμένει αδιευκρίνιστη, ωστόσο την άνοιξη του 2013 άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

Κλείσιμο
Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αφού φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.

Ένας γιατρός είπε στους δημοσιογράφους ότι η γυναίκα φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Σημείωσε επίσης ότι έχει ιστορικό ψυχικής νόσου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 400 ευρώ και ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) Βούλγαρους κρίνουν «ανυπόφορη» την κατάσταση που βιώνουν.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης