Ιράν: Επιτέθηκαν με οξύ σε γυναίκες επειδή δεν φορούσαν μαντήλα

Ιράν: Επιτέθηκαν με οξύ σε γυναίκες επειδή δεν φορούσαν μαντήλα

Οι φανατικοί ισλαμιστές παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και «τιμωρούν» τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα του Ισλάμ


Ιράν: Επιτέθηκαν με οξύ σε γυναίκες επειδή δεν φορούσαν μαντήλα
Στο Ιράν σύμφωνα με την νομοθεσία οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται σεμνά και να έχουν καλυμμένα τα μαλλιά τους με την παραδοσιακή μαντήλα που ονομάζεται νικάμπ. Για όσες δεν συμμορφώνονται υπάρχουν οι φανατικοί ισλαμιστές που τους επιτίθενται με οξύ, παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες στο Ισπαχάν (πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράν), ενώ σύμφωνα με το BBC οι επιθέσεις μπορεί να είναι έντεκα, αντί για τέσσερις!

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις για τα αίτια σύλληψης των τεσσάρων αντρών, αλλά χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ιράν, αναφέρουν ότι αιτία των επιθέσεων με οξύ στις γυναίκες ήταν το ντύσιμό τους, που παρέκκλινε από τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα του Ισλάμ.

Αν οι συλληφθέντες καταδικαστούν, είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την θανατική ποινή.

Ο Ahmad Shouhani, πολιτικός από το Ιράν, δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας IRNA (Islamic Republic News Agency), ότι οι «αυτόκλητοι τιμωροί» στη χώρα δεν είναι αποδεκτοί.
Κλείσιμο

Ο Nasser Jowrkesh, η κόρη του οποίου είναι ένα από τα τέσσερα θύματα που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο νοσοκομείο, δήλωσε στο BBC στο Ιράν, ότι η κόρη του φέρει εκτεταμένα εγκαύματα από την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο, στο μέτωπο, στα χέρια και στα πόδια, ενώ έχει χάσει την όρασή της από το δεξί μάτι.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι ίσως υπάρχει ελπίδα να σωθεί σε ποσοστό 25% με 30% η όραση της νεαρής κοπέλας από το αριστερό μάτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης