Έγραψαν SOS στην άμμο και σώθηκαν!

Έγραψαν SOS στην άμμο και σώθηκαν!

Τα ελικόπτερα των αρχών που τους αναζητούσαν εντόπισαν το τεράστιο μήνυμα βοήθειας που χάραξαν στην άμμο του ερημικού νησιού 

Έγραψαν SOS στην άμμο και σώθηκαν!
Νομίζαμε πως συμβαίνει μόνο στις ταινίες, αλλά τελικά, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως η ζωή ξεπερνά τη φαντασία. Πέντε άνθρωποι που ναυάγησαν στα ανοικτά της Αυστραλίας, σε ένα πολύ μικρό νησάκι, κατάφεραν να σωθούν, γράφοντας ένα τεράστιο SOS στην άμμο! Έτσι, τα ελικόπτερα των αρχών που τους έψαχναν κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν και τελικά να τους διασώσουν. 

Όταν έσπασε η άγκυρα του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άντρες και οι δυο γυναίκες από την Αυστραλία, δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσον. Οι έρευνες για τη διάσωσή τους ξεκίνησαν μόνο όταν το σκάφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μεγάλη απόσταση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για την τύχη των επιβαινόντων.

Κλείσιμο




Μία από τους ναυαγούς, η Λιν Φορμπς-Σμιθ, μίλησε για την περιπέτειά τους εξηγώντας, πως με το που έσπασε η άγκυρα, τα ρεύματα παρέσυραν το σκάφος τους μακριά. «Είχαμε συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα περνούσαμε το βράδυ εκεί, χωρίς νερό, φαγητό, αντηλιακό, ούτε καν καπέλα», λέει. Κινητά τηλέφωνα και όλα τους τα πράγματα, «έφυγαν» μαζί με τη βάρκα! 

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να γράψουμε το μήνυμα και να περιμένουμε τη διάσωση, ελπίζοντας πως οι δικοί μας θα ειδοποιούσαν τις αρχές», συμπληρώνει η γυναίκα.



Τελικά, η έρευνα για τους ναυαγούς ξεκίνησε όταν βρέθηκε το σκάφος, τυχαία από μια περίπολο των αρχών. Πράγματι, περίπου τρεις ώρες αργότερα, ένα ελικόπτερο πέταξε πάνω από το μικρό νησάκι που βρίσκονταν οι πέντε ναυαγοί και ο πιλότος είδε από ψηλά το γιγάντιο SOS που είχαν χαράξει στην άμμο, προχωρώντας άμεσα στη διάσωσή τους.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης