Κονγκό: Οι αντάρτες σκότωσαν 1000 ανθρώπους μέσα σε δύο ημέρες

Κονγκό: Οι αντάρτες σκότωσαν 1000 ανθρώπους μέσα σε δύο ημέρες

Eκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία - Το σκηνικό της φρίκης περιλαμβάνει εκτελέσεις χωρίς δίκη, ακρωτηριασμούς και καταστροφές θρησκευτικών κτιρίων

Κονγκό: Οι αντάρτες σκότωσαν 1000 ανθρώπους  μέσα σε δύο ημέρες
Χίλια άτομα δολοφόνησαν οι αντάρτες στην Κεντροαφρικανική μέσα σε μόλις δύο ημέρες στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η  Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση προειδοποίησε, παράλλληλα, για ραγδαία αύξηση της θρησκευτικής βίας στην πολυβασανισμένη χώρα της κεντρικής Αφρικής

Κλείσιμο
«Τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη χώρα είναι και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα», δήλωσε  ο εκπρόσωπος του οργανισμού και απεσταλμένος στην Αφρικανική ήπειρο, Κρίστιαν Μουκόσα.

«Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί περιλαμβάνουν εκτελέσεις χωρίς δίκη, ακρωτηριασμούς, καταστροφές θρησκευτικών κτιρίων, όπως τζαμιά και εκκλησίες, καθώς και τον διωγμό ανθρωπων από τα σπίτια τους», συμπλήρωσε ο εμπειρογνώμονας της Διεθνούς Αμνηστίας .

Η χώρα βιώνει το χάος και την βία εξαιτίας κυρίως της μουσουλμανικής εθνοφυλακής που ακούει στο όνομα "Seleka" αλλά και άλλων οργανώσεων που δρουν στα βορειοανατολικά της χώρας και οι οποίες από τον περασμένο Μάρτιο έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα, Μπανγκούι.

Ο νόμμος πρόεδρος της χώρας Φράνσιος Μποζίζι έχει καταφύγει στο Καμερόύν και ο ηγέτης των Seleka, "Τζνόμπια", θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο της Κεντροαφρικανικής δημοκρατίας.

Ο Τζνόμπια έχει οργανώσει στρατό με περίπου 15,000 ένοπλους και χτυπάει κυρίως χριστιανικές κοινότητες. Από την άλλη οι χριστιανοί φαίνεται πως έχουν περάσει στην αντεπίθεση, δημιουργώντας την δική τους πολεμική ομάδα,εξαπολύοντας συχνές επιθέσεις κατά των Seleka.

H συγκεκριμένη ομάδα οργάνωσε επίθεση τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα Μπανγκούι, σε συνοικίες μουσουλμάνων, σκοτώνοντας περίπου 60 άτομα.

Για αντίποινα, η Seleka εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου, εναντίον των χριστιανών, σκοτώνοντας σχεδόν 1.000 άτομα σε διάστημα δύο ημερών, μεταξύ τους γυναίκες και παιδία , σύμφωνα με την Διεθνή αμνηστία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης