ΗΠΑ: Ημέρα των Ευχαριστιών με... ψυχρή Γαλοπούλα

ΗΠΑ: Ημέρα των Ευχαριστιών με... ψυχρή Γαλοπούλα

Το τσουχτερό κρύο και οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των Αμερικανών πολιτών

ΗΠΑ: Ημέρα των Ευχαριστιών με... ψυχρή Γαλοπούλα
Με πολικές θερμοκρασίες γιορτάζουν οι Αμερικανοί την «Ημέρα των Ευχαριστιών» απολαμβάνοντας με φίλους και συγγενικά πρόσωπα το παροδοσιακό γεύμα το οποίο φέτος, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, θα περιλαμβάνει «ψυχρή γαλαπούλα».

Το τσουχτερό κρύο και οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε προβλέψεις για συνέχιση της χιονόπτωσης σε περιοχές όπως η δυτική Πενσιλβάνια, η δυτική Νέα Υόρκη και η πολιτεία του Βερμόντ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Reuters, χιλιάδες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση, ενώ 271 ακυρώθηκαν. Με τους πολίτες να φεύγουν από τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας που παρουσιάζουν προβλήματα, ακυρώσεις ή πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις, στα δρομολόγια του σιδηρόδρομου παρατηρείται πανικός. Οι Αμερικανοί καταφεύγουν στα τρένα όσο πιο έντονα γίνονται τα καιρικά φαινόμενα. Πάνω από 140 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με τον σιδηρόδρομο, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από μια συνηθισμένη ημέρα.

Χιόνια έχουν καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος των κεντροδυτικών πολιτειών με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ευθύνονται για αρκετά ατυχήματα, ενώ οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές κάνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Στη μεγάλη παρέλαση του πολυκαταστήματος «Μαcy' s» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, την παράσταση έκλεψε ένα τεράσιο άρμα «Γαλοπούλας», ενώ οι διοργανωτές απέφυγαν τον στολισμό με μπαλόνια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Εξάλλου και οι κανονισμοί της αμερικανικής πολιτείας δεν επιτρέπουν τη μεταφορά των μπαλονιών όταν οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι των 37 χλμ/ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης