Η Αλ Κάιντα στο επίκεντρο των συζητήσεων Ομπάμα- Μαλίκι

Η Αλ Κάιντα στο επίκεντρο των συζητήσεων Ομπάμα- Μαλίκι

Μίλησαν για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της απειλής της Αλ Κάιντα εν μέσω της αυξανόμενης βίας στο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες

Η Αλ Κάιντα στο επίκεντρο των συζητήσεων Ομπάμα- Μαλίκι
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νουρί αλ-Μαλίκι. Τις συζητήσεις απασχόλησε, κυρίως, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της απειλής της Αλ Κάιντα εν μέσω της αυξανόμενης βίας στο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες.

«Δυστυχώς, η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και πρόσφατα αύξησε την ενεργητικότητά της» δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. « Συζητήσαμε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης που δρα όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά αποτελεί επίσης απειλή για ολόκληρη την περιοχή και για τις Ηνωμένες Πολιτείες» συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι δύο χώρες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται η ανάγκη «για επείγουσα δράση», καθώς επίσης η αναγκαιότητα επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού που θα θέσει στο στόχαστρο τις τρομοκρατικές ομάδες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται λεπτομερώς το στρατιωτικό υλικό που θα μπορούσε να παράσχει στο μέλλον η Ουάσιγκτον προς το Ιράκ.

Οι Ομπάμα και αλ-Μαλίκι συζήτησαν επίσης τη σύγκρουση στη γειτονική Συρία, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης