Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Ελισάβετ φύτεψε τριανταφυλλιά για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Ελισάβετ φύτεψε τριανταφυλλιά για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του

Ένα συγκινητικός φόρος τιμής στον σύζυγό της που έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο και σήμερα θα έκλεινε τον ένα αιώνα ζωής

rose_elizabeth
Με μια συγκινητική χειρονομία η Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου απέτισε φόρο τιμής στον αγαπημένο της σύζυγο Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο.

Σήμερα, 10 Ιουνίου, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα έκλεινε τα 100 και η Ελισάβετ, που υπήρξε παντρεμένη μαζί του για σχεδόν 75 χρόνια, τίμησε τη μνήμη του φυτεύοντας μια ειδική τριανταφυλλιά στο κάστρο του Ουίνδσορ πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για ένα φυτό που αναπτύχθηκε πρόσφατα και του δόθηκε η ονομασία «Δούκας του Εδιμβούργου», προς τιμήν του εκλιπόντος βασιλικού συζύγου. Η τριανταφυλλιά ήταν δώρο του προέδρου της Royal Horticultural Society, ο οποίος ονομάζεται Κιθ Γουίντ, και παραδόθηκε στην Βασίλισσα Ελισάβετ την προηγούμενη εβδομάδα.




«Πρόκειται για ένα ρόδο που ονομάζεται Δούκας του Εδιμβούργου και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και σε όλα τα υπέροχα πράγματα που πέτυχε στη ζωή του»
, είπε στην Ελισάβετ ο πρόεδρος της RHS, αναφερόμενος στο δώρο του. Εκείνη του απάντησε ότι η τριανταφυλλιά είναι πολύ όμορφη, και ότι η χειρονομία του ήταν πολύ ευγενική.

Η τριανταφυλλιά που παραδόθηκε στην βασίλισσα δεν έχει ακόμα ανθίσει, όμως ο κ. Γουίντ έδειξε στην Ελισάβετ σε φωτογραφία πώς θα είναι τα άνθη της, τα οποία θα έχουν ένα βαθύ ροζ χρώμα.

rose_2


Κλείσιμο
Η τριανταφυλλιά φυτεύτηκε στον κήπο της ανατολικής βεράντας, από τον επικεφαλής κηπουρό του Ουίνδσορ Φίλιπ Κάρτερ, ώστε να μπορεί η Βασίλισσα να την βλέπει από το παράθυρο των ιδιαίτερων διαμερισμάτων της, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην μαφιόζος λέει ότι πνεύματα από το... υπερπέραν τον «έπεισαν» να γίνει πληροφοριοδότης του FBI!

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού: Τι κίνητρα έδωσαν οι ΗΠΑ - Πώς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες σήμερα σε Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτική Αττική - Νέοι χάρτες του meteo

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης