Ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα

Ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα

Σημειώθηκε 15% αύξηση των αφίξεων το 2017 και 10% άνοδος των προκρατήσεων για το 2018

Ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα
Διψήφια αύξηση καταγράφουν το 2017 οι αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, και η ισχυρή ζήτηση συνεχίζεται για το 2018, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού. 

Συγκεκριμένα, βάσει των επίσημων στοιχείων που παρουσιάστηκαν στις συναντήσεις τις οποίες είχε η αρμόδια υπουργός
Έλενα Κουντουρά με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa στο Παρίσι: 

Κλείσιμο
Το 2017 θα κλείσει με αύξηση 15% των αφίξεων σε σχέση με το 2016.

Για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια.

Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και  προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους. 
 
Όπως αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του, οι εκπρόσωποι κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel τόνισαν στην κ. Κουντουρά ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας τους και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων. 
Οι γαλλικοί αερομεταφορείς

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας ενημέρωσαν ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.

Ειδικότερα: 
Η Air France προτίθεται να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των πτήσεων της για την Ελλάδα, να  διατηρήσει τη νέα σύνδεση Τουλούζη - Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και να επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.
Η Transavia France επίσης θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στη επιμήκυνση του θερινού πτητικού προγράμματος σε σχέση με το 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης