Κινούμενη εικόνα για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του «New Yorker»

Κινούμενη εικόνα για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του «New Yorker»

Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif)

Κινούμενη εικόνα για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του «New Yorker»
Αυτό είναι το εξώφυλλο της ηλεκτρονικής έκδοσης του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού «The Νew Yorker» που σίγουρα θα αφήσει ιστορία, καθώς όπως θα παρατηρήσετε για πρώτη φορά φιλοξενείται κινούμενη εικόνα σε εξώφυλλο!



Κλείσιμο


Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif): Το εξώφυλλο «μετατρέπεται» σε τζάμι αυτοκινήτου στο οποίο κυλούν σταγόνες βροχής. Στο ομιχλώδες φόντο βρίσκεται ένα χαρακτηριστικό νεοϋορκέζικο ταξί και το περίγραμμα του Empire State Building.

«Όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά, έβρεχε» εξηγεί ο γερμανός καλλιτέχνης Κρίστοφ Νίμαν, ο οποίος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο.

«Γι' αυτό, ίσως, στο μυαλό μου δεν υπάρχει άλλο μέρος στη Γη που να είναι τόσο όμορφο να είναι κολλημένος στην κίνηση, στη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας» προσθέτει.

Το έργο του Νίμαν έχει τίτλο «Βροχερή Ημέρα».

Πριν καταλήξουν στο εξώφυλλο που ενεκρίθη και που ηλεκτρονικά δημιουργεί την αίσθηση της κίνησης μέσω της χρήσης μιας εικόνας gif, ο Νίμαν έκανε και άλλες απόπειρες, πάντα με το ίδιο θέμα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης