Super League: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, προβάδισμα ΠΑΟΚ στα play off

Super League: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, προβάδισμα ΠΑΟΚ στα play off

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή για 44η φορά (και 7η συνεχόμενη) – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΑΕΚ θα αγωνιστούν στα play off με έπαθλο μια θέση στα προκριματικά του Champions League – Λεβαδειακός και Βέροια αποχαιρέτισαν την κατηγορία

Super League: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, προβάδισμα ΠΑΟΚ στα play off
Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και στο φινάλε του αυτοί που πανηγύριζαν φορούσαν και πάλι ερυθρόλευκα!

Με τη μικρότερη διαφορά των τελευταίων ετών (+6 από τον 2ο ΠΑΟΚ) σε μία χρονιά που αμφισβητήθηκε όσο ποτέ άλλοτε, έχοντας πέντε διαφορετικούς προπονητές από την έναρξη της προετοιμασίας (Σίλβα, Βίκτορ, Μπέντο,  Βούζας και Λεμονής), χάνοντας τον Γενάρη τους δύο καλύτερους παίκτες του (Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε) ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο στην τελική ευθεία του μαραθωνίου να πάρει τους βαθμούς που χρειάζονταν για να κλειδώσει και τον φετινό τίτλο.

Κλείσιμο


Πίσω από τον Ολυμπιακό τερμάτισε η ίδια τετράδα όπως και πέρσι, με διαφορετική όμως κατάταξη καθώς κάνοντας έναν πολύ καλό β’ γύρο ο ΠΑΟΚ πήρε τη 2η θέση και ξεκινά τα play offs με 2 βαθμούς, μετά τις γκέλες ΑΕΚ, Πανιωνίου στην 30η αγωνιστική, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει 1 βαθμό.

Αυτές οι διαφορές είναι πολύ μικρές θα σκεφτούν κάποιοι, ωστόσο μικρό είναι και το μίνι πρωτάθλημα που διαρκεί μόνο έξι αγωνιστικές, άρα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να γίνει ανατροπή των δεδομένων.



Πάντως ο Πανιώνιος αδικείται από την 5η θέση καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν 2ος και κυρίως παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που ολοκλήρωσαν σήμερα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και σκέφτονται τον προγραμματισμό και τις διακοπές, η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Πλατανιάς (διεκδικητής μιας θέσης στα play offs μέχρι την 27η αγωνιστική), αλλά και η Ξάνθη. Μέτρια σεζόν για ΠΑΣ Γιάννενα, κακή για τον Ατρόμητο (που είχε τρεις αλλαγές προπονητών), διπρόσωπη η Κέρκυρα χάλασε τις εξαιρετικές εντυπώσεις στις 6-7 τελευταίες αγωνιστικές όπου γνώρισε τη μία συντριβή πίσω από την άλλη, ενώ… αδιάφορος ήταν ο Παναιτωλικός.



Άθλος για τον Ηρακλή η παραμονή που είχε να ξεπεράσει τεράστια εξωαγωνιστικά προβλήματα, αλλά έκανε εκπληκτικό φινάλε, άθλια η χρονιά για τον Αστέρα που έβλεπε Ευρώπη, όμως σώθηκε στο παρά ένα, όπως και η Λάρισα.

Αντιθέτως ο υποβιβασμός της Βέροιας δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, όντας η πιο αδύναμη ομάδα, ενώ ο Λεβαδειακός στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος δεν άντεξε, πανηγυρίζοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην 30η αγωνιστική, όταν είχε ήδη υποβιβαστεί.

Η τελική βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 67
--------------------
2.ΠΑΟΚ 61
3.Παναθηναϊκός 57
4.ΑΕΚ 53
5.Πανιώνιος 52
---------------
6.Ξάνθη 48
7.Πλατανιάς 42
8.Ατρόμητος 39
9.ΠΑΣ Γιάννινα 36
10.Κέρκυρα 32
11.Παναιτωλικός 31
12.Ηρακλής 29
13.Αστέρας Τρίπολης 28
14.Λάρισα 28
------------------
15.Λεβαδειακός 26
16.Βέροια 22

Η βαθμολογία των play offs (σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων στην κανονική περίοδο)
1.ΠΑΟΚ 2 (61)
2.Παναθηναϊκός 1 (57)
3.ΑΕΚ 0 (53)
4.Πανιώνιος 0 (52)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης