Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ευρώπης! 5-3 την Ατλέτικο στα πέναλτι

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ευρώπης! 5-3 την Ατλέτικο στα πέναλτι

Με την κανονική διάρκεια και την ημίωρη παράταση να λήγουν 1-1 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 11η φορά την κορυφή της Ευρώπης στη διαδικασία των πέναλτι - Μοιραίος για την Ατλέτικο ο Χουανφράν που έχασε το 4ο πέναλτι - Καθοριστικός ο Ρονάλντο που σκόραρε χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ευρώπης! 5-3 την Ατλέτικο στα πέναλτι
Η Ρεάλ ήταν και πάλι η νικήτρια στον «εμφύλιο» της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο, που εξελίχθηκε, όπως και στην Λισαβόνα το 2014, σε ένα απίστευτο θρίλερ με εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Οι «μερένχες» κατέκτησαν για 11η φορά τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης σε έναν τελικό που δεν θα μείνει στην ιστορία για το θέαμα που προσέφερε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο), αλλά για το πάθος με το οποίο οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο, φτάνοντας τελικά μέχρι και τα πέναλτι αφού τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση έληξαν ισόπαλες 1-1.

Μοιραίος για την Ατλέτικο ο Χουανφράν που σημάδεψε το δοκάρι στο 4ο πέναλτι των «ροχιμπλάνκος» κι από την άλλη «ωραίος» για την Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να είναι εξαφανισμένος για 120 λεπτά, αλλά να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει την κούπα στην ομάδα του.

Κλείσιμο
Η Ρεάλ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Κασεμίρο στο 6’ (έδιωξε ο Όμπλακ) κι ανοίγοντας το σκορ στο 15’ με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και νίκησε τον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο μπήκε στο ματς μετά το 30’ όμως μεγάλη φάση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει για να δούμε ένα άλλο παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο και μετά.

Ο Σιμεόνε έριξε στο παιχνίδι τον Καράσκο, ωστόσο στα 50 δευτερόλεπτα ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Πέπε. Η κόκκινη πλευρά της κερκίδας πήρε φωτιά όμως ο Γκριεζμάν πήγε να σκοτώσει τον Νάβας και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η Ατλέτικο παρά την απογοήτευση πήρε τον έλεγχο είχε κάποιες μικροευκαιρίες, όμως αναγκαστικά έδωσε χώρο και στο 78’ γλίτωσε από θαύμα το 2-0 καθώς Ρονάλντο και Μπέιλ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση ήρθε η ισοφάριση. Ο Χουανφράν έβγαλε τη σέντρα κι ο Καράσκο έγινε ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Στο υπόλοιπο διάστημα της κανονικής διάρκειας αλλά και στο ημίωρο της παράτασης πολύ μεγάλη φάση δεν έγινε μπροστά από τις δύο εστίες και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.

Βάσκεθ, Μαρσέλο, Μπέιλ, Σέρχιο Ράμος σκόραραν για την Ρεάλ, Γκριεζμάνμ Γκάμπι, Σαούλ απάντησαν για την Ατλέτικο όχι όμως και ο Χουανφράν ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας.

Με το σκορ να είναι 4-3 ο Ρονάλντο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, σημάδεψε κι αυτός (όπως κι οι άλλοι 4) την αριστερή γωνία του Όμπλακ ευστόχησε και το πάρτι για τους «μερένχες» μόλις είχε αρχίσει.

Οι συνθέσεις:
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεθ), Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Φερέιρα Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.


Θυμηθείτε το LIVE του συναρπαστικού τελικού
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σφύριξε την έναρξη του αγώνα και ο 'εμφύλιος' της Μαδρίτης ξεκίνησε με τα βλέμματα εκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου να είναι στραμμένα στο Σαν Σίρο.

Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ ο τελικός ξεκίνησε με 4 λεπτά καθυστέρηση λόγω του τελετουργικού που προηγήθηκε.

Δείτε το 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης




Δείτε το 1-1 της Ατλέτικο


6' Τεράστια ευκαιρία για την Ρεάλ! Από το φάουλ του Μπέιλ πετάχτηκε ο Κασεμίρο ο οποίος έκανε την προβολή από τη γραμμή της μικρής περιοχής με τον Όμπλακ να διώχνει με τα πόδια.

Οι "μερέχνχες" είναι καλύτεροι από τους "ροχιμπλάνκος" στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας και την τεράστια ευκαιρία με τον Κασεμίρο.

11' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον τελικό για τον Καρβαχάλ που έκανε σκληρό φάουλ στον Γκριεζμάν.

14' ΓΚΟΛ για την Ρεάλ! Από το φάουλ του Κρόος ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά κι ο Ράμος από πολύ κοντά νίκησε τον Όμπλακ.

24' Η Ρεάλ ελέγχει πλήρως τον αγώνα καθώς η Ατλέτικο δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και είναι εντελώς ακίνδυνη μεσοεπιθετικά.

26' Πρώτη τελική για την Ατλέτικο με το σουτ του Χουανφράν να καταλήγει στις... κερκίδες.

30' Η Ατλέτικο δείχνει να έχει σφυγμό στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά παραμένει χωρίς μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

31' Αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Μπενζεμά 'χορεύει' τον Γοδίν, όμως ο Όμπλακ έδιωξε εντυπωσιακά την σέντρα του Γάλλου.

38' Αισθητά βελτιωμένοι οι "ροχιμπλάνκος" ωστόσο μόλις φτάνουν έξω από την περιοχή της Ρεάλ δεν έχουν τρόπο για να απειλήσουν τον Κέιλορ Νάβας.

40' Ωραία κίνηση του Γκριεζμάν, αλλά το μακρινό σουτ του Γάλλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ρεάλ.

43' Ο Αντουάν Γκριεζμάν πρωταγωνιστεί στην πρώτη καλή στιγμή της Ατλέτικο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μισό μέτρο δίπλα από το δοκάρι του Νάβας. Ο Γάλλος είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ατλέτικο στο παιχνίδι.

45'+1 Λήξη πρώτου ημιχρόνου με την Ρεάλ να προηγείται δίκαια με 1-0 χάρις στο γκολ του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει σκοράρει σε δύο τελικούς της διοργάνωσης. 

46' Στα 50 δευτερόλεπτα με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο Πέπε ανατρέπει τον Τόρες και ο Κλάτενμπεργκ καταλογίζει το πέναλτι για την Ατλέτικο.

48' Ο Γκριεζμάν αναλαμβάνει την εκτέλεση του, αλλά στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ρεάλ!

52' Αναγκαστική αλλαγή για την Ρεάλ. Ο Ντανίλο παίρνει τη θέση του τραυματία Καρβαχάλ.

54' Μεγάλη στιγμή για την Ατλέτικο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί της Ρεάλ δεν μπόρεσαν να διώξουν, όμως ο Σάβιτς από κοντά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Νάβας.

Καλύτερο ρυθμό έχει το δεύτερο ημίχρονο με την Ρεάλ να έχει δώσει αρκετό χώρο στους "ροχιμπλάνκος".

59' Ο Καράσκο (μπήκε στο 46') έχει δώσει πνοή στην Ατλέτικο. Από δική του προσπάθεια από τα αριστερά ο Σαούλ έπιασε το μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία των "μερένχες".

60' Κίτρινη κάρτα στον Τόρες για σκληρό μαρκάρισμα.

70' Ο Καρίμ Μπενζεμά βγαίνει στην κόντρα επίθεση και χάνει τεράστια ευκαιρία να "καθαρίσει" τον τελικό με τον Όμπλακ να απομακρύνει το σουτ του Γάλλου.

78' Νέα διπλή μάλιστα ευκαιρία για την Ρεάλ για να κλειδώσει τη νίκη με τον Όμπλακ να διώχνει το πλασέ του Ρονάλντο και στη συνέχεια της φάσης ο Σάβιτς να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή το σουτ του Μπέιλ.

79' Η Ρεάλ σπατάλησε τις ευκαιρίες της κι ο Καράσκο (χρυσή αλλαγή του Σιμεόνε) της υπενθύμισε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Από την σέντρα του Χουανφράν πετάχτηκε στην πλάτη του Ντανίλο κι από κοντά ισοφάρισε σε 1-1!

85' Ο Γκάρεθ Μπέιλ από την εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς αν και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

90'+1 Μπήκαμε πλέον στις καθυστερήσεις κι όπως όλα δείχνουν η ιστορία θα επαναληφθεί και όπως και το 2014 στην Λισαβόνα έτσι και τώρα στο Μιλάνο Ρεάλ και Ατλέτικο θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Λήξη της κανονικής διάρκειας. 

Ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

95'
Η πρώτη καλή στιγμή στον έξτρα χρόνο του τελικού ήρθε για την Ρεάλ καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε μόνος του όμως η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και δεν προβλημάτισε τον Όμπλακ.

105' Ανάποδο ψαλίδι του Γκριεζμάν η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Απομένουν άλλα 15 λεπτά για να πετύχει το γκολ της νίκης κάποια ομάδα ή για να δούμε πέναλτι ξανά στο Σαν Σίρο (το 2001 η Μπάγερν είχε κερδίσει την Βαλένθια).

107' Δυνατό σουτ του Κασεμίρο η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Ατλέτικο.

110' Αναγκαστική αλλαγή για την Ατλέτικο. Έξω ο Φελίπε Λουίς με πρόβλημα στον προσαγωγό με τον Λούκας να παίρνει τη θέση του.

116' Νέα αναγκαστική αλλαγή για τους "ροχιμπλάνκος". Έξω ο Κόκε (κι αυτός με πρόβλημα στον προσαγωγό) και στη θέση του πέρασε ο Τομάς.

119' Ο Λούκας μετά την σέντρα του Μαρσέλο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά καθυστέρησε υπερβολικά να πλασάρει και η Ρεάλ έχασε την ευκαιρία να απειλήσει.

121' Κόρνερ για την Ρεάλ στην τελευταία φάση του αγώνα, χωρίς όμως να προκύψει φάση.

Λήξη και της παράτασης. Στα πέναλτι (για 10η φορά) θα κριθεί ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

ΠΕΝΑΛΤΙ
1-0 η Ρεάλ με τον Λούκας Βάσκεθ
1-1 η Ατλέτικο με τον Γκριεζμάν
2-1 η Ρεάλ με τον Μαρσέλο
2-2 η Ατλέτικο με τον Γκάμπι
3-2 η Ρεάλ με τον Μπέιλ
3-3 η Ατλέτικο με τον Σαούλ
4-3 η Ρεάλ με τον Σέρχιο Ράμος
4-3 ο Χουανφράν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!
5-3 η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ευστοχεί!

Οι ενδεκάδες των δύο φιναλίστ:
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
στον πάγκο της Ρεάλ οι Κασίγια, Νάτσο, Ντανίλο, Χάμες Ροντρίγκες, Ίσκο, Λούκας Βάθκεθ και Χεσέ Ροντρίγκεθ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.
στον πάγκο της Ατλέτικο οι Μογιά, Λούκας Ερνάντεθ, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Τιάγκο Μέντες, Πάρτεϊ, Φερέιρα Καράσκο και Κορέα


To pregame του Τελικού




Κι αν οι οπαδοί των δύο ομάδων σιγά, σιγά μεταφέρονται από τις πλατείες της πόλης προς το Σαν Σίρο για να μπουν κι αυτοί στο κλίμα του τελικού, οι άνθρωποι των δύο ομάδων ξεκίνησαν από νωρίς το… ζέσταμα καθώς προέκυψε θέμα με το πότισμα του αγωνιστικού χώρου.



Οι δύο ομάδες αλλά και οι άνθρωποι της UEFA γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο αγωνιστικός χώρος του Σαν Σίρο δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση και στην τελευταία σύσκεψη που έγινε προέκυψε διαφωνία για το πόσες φορές πρέπει να ποτιστεί το γήπεδο.



Οι πληροφορίες διίστανται, ωστόσο η τελική απόφαση της UEFA να ποτιστεί το χόρτο μόνο μια φορά άφησε παραπονούμενες και τις δύο φιναλίστ καθώς η Ρεάλ φέρεται να είχε ζητήσει τρεις και η Ατλέτικο δύο.

Γεμίζουν οι κερκίδες
Από τις 18:45 που άνοιξαν οι πόρτες του Σαν Σίρο δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να δημιουργηθούν οι πρώτοι πυρήνες των οπαδών της Ατλέτικο που φαίνεται να είναι πιο ανυπόμονοι απ’ αυτούς της Ρεάλ.



Μάλιστα οι οπαδοί των ‘ροχιμπλάνκος’  έχουν ετοιμάσει κι ένα ξεχωριστό κορεό το οποίο θα παρουσιάσουν αμέσως μετά το σόου της τελετής έναρξης στο οποίο όπως είναι γνωστό θα πρωταγωνιστήσουν η Αλίσια Κιζ κι ο Αντρέα Μποτσέλι.

Οι προβλέψεις των Old Stars
Σε ένα από τα πολλά χάπενινγκς που διοργάνωσε η UEFA στο Μιλάνο με αφορμή τον τελικό, ήταν κι ο αγώνας επίδειξης 5χ5 στον οποίο συμμετείχαν τεράστιες μορφές του πρόσφατου παρελθόντος…



Ρομπέρτο Κάρλος, Ντέκο, Ματέους, Μιγιάτοβιτς, Βερόν και πολλοί άλλοι πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και των ντόπιων, ενώ καθ’ οδόν για το γήπεδο οι περισσότεροι απ’ αυτούς έδωσαν τα προγνωστικά τους για το αποτέλεσμα του τελικού.



Οι προτιμήσεις ήταν μοιρασμένες αν και απ’ ότι φάνηκε οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα υπάρχουν γκολ με εξαίρεση τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς που βλέπει 0-0 και επικράτηση της Ατλέτικο στα πέναλτι.

Νίκη της Ρεάλ βλέπουν οι Πιρέζ (3-1), Ματέους (2-1), Σαλγκάδο (3-1), ενώ νίκη της Ατλέτικο πιστεύουν οι Ντέκο (1-2), Μπαΐα (0-1), Βερόν (0-1), Στάνκοβιτς (0-0 και 3-4 στα πέναλτι)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης